Skocz do zawartości
IGNORED

YAQIN MS 34D opinie, porady

deltastudio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem Yaqin MS 34D. Coś do słuchania stereo postanowiłem kupić i pod wpływem impulsu zdecydowałem się na małą Chinkę. Jest super.

Cóż prócz wzmacniacza nie mam nic :) . Podłączyłem do dvd sony (kabelek na neutrinach - raczej kiepski) i do 6om-owych kolumienek sony.

Okazało się, że te kolumny grają. Wcześniej były podłączone do kina domowego z subuferem.

Proszę o pomoc i podpowiedź.

1. Jakie monitory podstawkowe (a może podłogówki?) – tanio do 1200zł (brak kasy zmusza mnie do rozwiązań tymczasowych :()

2. Jakie CD – 500 zł budżet ja wyżej :(

3. Znacie może kod do pilota (chcę ustawić na uniwersalnym)

I jeszcze jedna sprawa. Mam wrażenie, że prawy kanał gra troszeczkę głośniej. Jaka może być przyczyna?

Odpiszcie proszę.

Chciałbym na święta zakupić choć kolumny.

Pozdrawiam i jednocześnie witam z Kielc

Grzegorz

Polecam pilota OSKAR z funkcją uczenia-można nauczyć z każdego pilota.Konkretnych kolumn to nikt Ci nie poradzi-sam musisz posłuchać bo każdy lubi co co innego.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

A może takie kolumienki.

pokój 17m2 odległośc od kanapy do rtv-ki 2 metry

http://allegro.pl/show_item.php?item=1353666484

Ja kupiłem MONITOR AUDIO BX2, z tym , że juz nie do lampy. (sa dosyć uniwersalne)

Za nówki 1150 wysyłka gratis.

Witam Szanownych!

Dzis walnal mi bezpiecznik w Yaqin MS 34D. Stalo sie to po trzaskach, tapnieciach w prawej kolumnie. Dodam, ze juz zdarzalo sie, ze cos trzasnelo/tapnelo w prawej kolumnie ale potem bylo O.K.

Po wymianie bezpiecznika po kilkunastu minutach na "jalowym biegu" (zostawilem bo chcialem od razu sprawdzic bias) now cos trzasnelo i tapnelo w prawejkolumnie. Sprawdzilem bias i na lampie mocy V3 bylo cos kolo 2V i roslo.

Wymienilem sterujace i znow pomierzylem to samo. Zamienilem V3 zV1 i problem przeszedl z lampa.

I teraz pytania:

1.

Czy dobrze zakladam, ze owa lampa zaliczyla pad?

2.

Czy moge kupic pare dobranych lamp i wymienic tylko V1 i V3?

3.

Czy ktos probowal reklamowac w Liveaudio/Impex lampy? (w koncu zdechla po miesiacu z kawalkiem)

Pozdrawiam

Miałem to samo, w końcu się wpieniłem i sprzedałem janka.

To może być zwykły paproch w lampie, powodujacy zwarcie, albo? zimny lut?

Oprócz trzasków, lampa rozgrzewała sie do czerwonosci. Później walnął bias. W ogóle nie mogłem ustawić.

Ci chince to fajansiarze. Po kupnie powinno sie oddac wzmaka do fachowca, żeby przejrzał, poprawił niechlujne luty itp.

Ale do lampy i tak wróce, bo to duuuza przyjemność:) i pewnie do tej cholernej, chinskiej, bo tania.

Pozdrawiam lampowców!!!

Witam

Kupiłem w końcu Yaqina ms-34D, w porównaniu z Vincentem to zjadł go na starcie słucham go dopiero parę godzin i jest naprawdę o wiele bardziej przyjemny dźwięk, nie ma ssss-....-czenia więcej powietrza, barwa cieplejsza

Ciekawe co będzie jak lampki się wygrzeje

Jakie lampy polecacie zamiast 6J1

Za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki i piszemy dalej

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

No panowie, jeszcze nikt tego nie zrobił więc się ośmielam. Z okazji świąt Bożego Narodzenia, audiofilskiego karpia, tu dzież innych dwunastu potraw, życzę wszystkim Yaqinowcom 34D. Yaqin ms-34D jest super, wystarczy go dobrze zgrać z innymi komponentami.

Pozdrawiam ciepło.

Witajcie

Do tej pory podglądałem i czytałem Was anonimowo. Teraz się ujawniam, dlatego że od dziś jestem w posiadaniu Yaqin'a MS-34D. Właśnie wszystko połączyłem i zacząłem słuchać. Muszę powiedzieć, że jestem pod OGROMNYM WRAŻENIEM!!!! Gram aktualnie koncert Davida Gilmour'a z Gdańska (na którym byłem) i jestem w SZOKU. DO tej pory miałem płaską i wąską scenę dźwiękową. Teraz mam salon pełen dźwięku! Miło posłuchać. Mój system składa się z:

- gramofonu Technicsa SL-1710 z wkładką Shure M97xE

- preampa Yaqin'a MS11B RIAA

- tube apm. Yaqin MS-34B

- kolumny Yamaha NS-777

- odtwarzacz Denon DCD-700AE

MS-34D to mój pierwszy lampowiec. Ale nie ostatni. To co dziś usłyszałem mnie zadziwiło i oczarowało. Jest super.

Teraz poeksperymentuje z wymianą lamp na EH.

Aha, jedno co mnie martwi to że podłączenie słuchawek nie odcina wyjść na kolumny. Czy to normalne?

Kolumny mam 6Ohm'owe. Podłączyłem więc do wyjść 4Ohm'owych na wzmacniaczu - czy to jest dobrze?

Pozdrawiam i życzę wszystkiego! Oby wam lampka pomyślności nigdy nie zgasła!

Pinkie

Witajcie

Do tej pory podglądałem i czytałem Was anonimowo. Teraz się ujawniam, dlatego że od dziś jestem w posiadaniu Yaqin'a MS-34D. Właśnie wszystko połączyłem i zacząłem słuchać. Muszę powiedzieć, że jestem pod OGROMNYM WRAŻENIEM!!!! Gram aktualnie koncert Davida Gilmour'a z Gdańska (na którym byłem) i jestem w SZOKU. DO tej pory miałem płaską i wąską scenę dźwiękową. Teraz mam salon pełen dźwięku! Miło posłuchać. Mój system składa się z:

- gramofonu Technicsa SL-1710 z wkładką Shure M97xE

- preampa Yaqin'a MS11B RIAA

- tube apm. Yaqin MS-34B

- kolumny Yamaha NS-777

- odtwarzacz Denon DCD-700AE

MS-34D to mój pierwszy lampowiec. Ale nie ostatni. To co dziś usłyszałem mnie zadziwiło i oczarowało. Jest super.

Teraz poeksperymentuje z wymianą lamp na EH.

Aha, jedno co mnie martwi to że podłączenie słuchawek nie odcina wyjść na kolumny. Czy to normalne?

Kolumny mam 6Ohm'owe. Podłączyłem więc do wyjść 4Ohm'owych na wzmacniaczu - czy to jest dobrze?

Pozdrawiam i życzę wszystkiego! Oby wam lampka pomyślności nigdy nie zgasła!

Pinkie

Cześć u mnie wyłącza jak podłącze słuchawki grają tylko one może za płytko je podłączyłeś ja również jest bardzo zadowolony uważam że jest wart swojej ceny co się zmieniło po zmianie lamp

Po włożeniu "jacka" do gniazda słuchawkowego wzmacniacz powinien odciąć dźwięk z głośników.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów słuchał na tym wzmacniaczu słuchawek AKG K701 i Sennheiser HD-598?

Jak wzmacniacz spisuje się w cichych odsłuchach (teoretycznie powinien grać ładnie w przeciwieństwie do np Luxmana L410, który wtedy troszkę muli)

Słuchałem na HD598. Efekty opisałem tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Słuchałem na HD598. Efekty opisałem tu:

Ukryta Zawartość

Przeczytalem z ciekawoscia ;)

No i wychodzi na to ze te chinskie wzmacniacze ktore maja tak wielu przeciwnikow potrafia zagrac nie tylko dobrze na kolumnach ale i wyjscie sluchawkowe maja zrobione na dobrym poziomie w tym przypadku lepszym niz Accu :]

Jednak chinole czasami jak chca to potrafia i nawet dbaja o szczegoly ;)

Ukryta Zawartość

Dzięki, interesujący artykuł. Ciekawe jak zagra z AKG i moimi Jamo Concert 8. Jak kupię, też podzielę się swoimi odczuciami.

Trochę tylko wkurza brak rocznej gwarancji na całość wzmacniacza, lampki mogą paść po dwóch miesiącach i polski dystrybutor już umywa od tego ręce. :(

Panowie stało się! W moim MS-34D umarła lampa końcowa - fabryczna EL34B Shuguang V1. Najpierw zaczęło buczeć w lewym kanale. Później zaczęło coś stukać a następnie lampa rozświetliła się w środku jak żarówka. Bezpiecznika nie wywaliło - wzmacniacz gra. Wyłączyłem go i zamieniłem lampy V1 z V3 i efekt był odwrotny, dolegliwości przeszły na prawy kanał - buczenie i stuki w kolumnie oraz rozświetlenie lampy. Czyli wiem że walnęła lampa. Wzmacniacz gra ale nie będę kusił losu i do wymiany lamp go już nie włączę. Trzeba by było kupić jakąś nową kwadrę. I tu mam dylemat. Długo nastrajałem brzmienie całego swojego systemu poprzez zmianę kabelków, odtwarzaczy i teraz gra to w końcu dla mnie tak jak chciałem. Nie chciałbym kupować znowu EL34B Shuguang bo przeczytałem już kilka postów z których wynika że lampa gra dobrze(z czym się zgadzam) ale szybko padają(teraz już też się z tym zgodzę:). Bardzo mi pasuję barwa tych lamp i dlatego nie chce kupować elektroharmonixa bo wiem że ochładzają i przyspieszają dźwięk. Jakie lampy polecacie aby nie zmienić barwy dźwięku od Shuguang-a. Może być to oczywiście lampa która ma lepszą przestrzeń, głębie ale barwę chciałbym zachować jednak wadliwego chinola - budżet to 70zł max za lampę.

jak dla mnie nie bylo w tej cenie lamp odpowiednich do chinczykow .Dlatego ja zakupilem te same od sprzedawcy na ebay shuguang dobrana kwadre i gra juz 2 miesiace bez zandych efektow ubocznych.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Czytałem teraz rożnych forum przez 2 godziny i doczytałem się tego samego co napisałeś - w tej cenie tylko Shuguang jeżeli chodzi o brzmienie ciepłe i typowo lampowe. Teraz mam pytanie. Wymienić całą kwadrę czy mogę wymienić tylko 2 szt? Jeżeli 2szt to wymienić po jednej na kanał czy cały kanał lewy? To tylko pytanie awaryjne bo i tak jestem przygotowany na wymianę kwadry którą jakby co kupie tutaj:

Ukryta Zawartość

Kupowałem tam swoje Nosy 6Ż1P-EW które mam założone na przedwzmacniacz w janku.

Ukryta Zawartość

Tez jakis czas temu mialem ten problem u mnie padla V2 byly podobne efekty jak u Ciebie :-/

Testowalem Harmonixy TungSole i niestety oryginalne chinskie Shuguang mi najbardziej odpowiadaly dzwiekowo kupilem cala kwadre nowa od jednego kolegi z forum i dalej ciesze sie cieplym dzwiekiem i basikiem tych lampek ;)

Pierwsza kwadra grala mi ok. 1,5 roku wiec dosyc dlugo mam nadzieje ze i ta tyle wytrzyma ;)

A sklep lampyelektronowe.pl to super sklepik i bez obaw mozna tam lamki kupowac ;)

Jestem w kropce. Shuguang graja na pewno w moim systemie bardzo dobrze, lecz po rozmowie z Panią ze sklepu "lampy elektronowe" dowiedziałem się że są to lampy bardzo słabe pod względem żywotności i wykonania o czym sam się przekonałem. Nie chcę wydać 250zł po to żeby znowu po 4 miesiącach któraś lampa z kwarty znowu padła. A co możecie powiedzieć o lampach EL34 Svetlana ©? Cena 80zł za szt. trochę droga ale jakoś bym to przeżył. Czy ta lampa zachowa barwę chinola?

Ukryta Zawartość

Ja zakupilem od tego sprzedawcy chodza juz 2 miesiace nic sie nie dzieje z nimi . A wyjda cie okolo 40 euros z przesylka

Podobno tungsole graja podobnie do chinskich ale nie slyszalem ich na wlasnie uszy , tylko gdzies wyczytalem

Ukryta Zawartość

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

A czy ktoś miał doczynienia z lampami Electroharmonix 12AT7. Pisałem maila do McGyver z zapytaniem o podobnie brzmiące lampy do chinczyków bo po przeczytaniu jego postów widać że o lampie ma sporę pojęcie. Ale jak zwykle bez odzewu. Pisałem już kiedyś do tego człowieka w sprawie lampizacji CD i też bez echa. Na tym forum ma wiele do powiedzenia ale jeżeli chodzi to totalna olewka.

TunSole mialem graja inaczej niz chinskie lepsza seperacja dzwiekow bas troche slabszy niz chinskich ale barwniejszy i lepiej kontrolowany ogolnie bardzo pozytywnie je odebralem jesli chodzi o porownanie ciepelka lamp to u mnie chinskie najcieplejsze w dzwieku pozniej TungSole a najzimniejsze ElectroHarmonix EL34EH takie mam odczucia nie jestem audiofilem i pozostalem przy chinskich lampkach tylko dlatego ze maja najwiecej basu z tych ktore mialem no i graja najcieplej bez zadnej ostrosci a ja sie do tego dzwieku juz przyzwyczailem ;)

Mysle ze dla audiofila najlepsze beda lampki TungSol ale to tez zalezy od reszty systemu jednak cos innego w dzwieku tych lamp bylo nie wiem co nie umiem tego opisac ale podobaly mi sie bardziej niz ElectroHarmonix ktore u mnie byly za zimne i za ostre w gorze pasma robily ssssssssssssssssssssssss .

to samo mialem ja z harmonixami wielkie sssssssssssssssssssss

to samo mialem ja z harmonixami wielkie sssssssssssssssssssss

Panowie. Przestańcie generalizować. Wszystko zależy od systemu. Ja gram na Elektroharmonix'ach i nie mam żadnego SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS... Dlaczego? Ponieważ system mam tak dobrany, że wszystko współgra ze sobą. Czytając większość postów można przyjąć, że faktycznie Elektro są ssssyczące co jest niestety mylące. Ja, gdybym nie zaryzykował kupna Elektroharmonix'ów do tej pory słuchałbym muzyki z rozlazłym, kluchowatym basem.

Dla potomych: do Celanów (i na pewno do wielu innych) polecam Elektroharmonix!!!

Panowie. Przestańcie generalizować. Wszystko zależy od systemu. Ja gram na Elektroharmonix'ach i nie mam żadnego SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS... Dlaczego? Ponieważ system mam tak dobrany, że wszystko współgra ze sobą. Czytając większość postów można przyjąć, że faktycznie Elektro są ssssyczące co jest niestety mylące. Ja, gdybym nie zaryzykował kupna Elektroharmonix'ów do tej pory słuchałbym muzyki z rozlazłym, kluchowatym basem.

Dla potomych: do Celanów (i na pewno do wielu innych) polecam Elektroharmonix!!!

Jak się spisują KT77? Zakupiłeś Golden Lion?

Jak się spisują KT77? Zakupiłeś Golden Lion?

Jeszcze nie:) Cały czas zastanawiam się, czy warto inwestować ponad 600 zł w lampy do wzmacniacza za 1500 zł. Może sprzedam swojego Janka i zainwestuję w MC-100B na KT88.

Tez pisalem ze to zalezy od systemu ale moge Ci powiedziec ze na Celanach nie masz ssssssss przy lampkach electro bo wlasnie kolumny Heco maja tak jakos zlagodzona gore ze to ssssssssssssss sie nie pojawia nawet przy ustawieniu ich na +2db w gornym pasmnie to samo jest na tanszych Heco Metas 500 +2db przy electro nie ma zadnych sssssssssss po prostu te kolumny maja taki dzwiek bo nie sadze zeby wysokotonowiec w Metas 500 byl jakis super dobry w Celanach jest juz lepszy to wiadomo ale jak widac i Metas i Celan nie ssssssssssycza na ElectroHarmonixach a np. moje Minas Anor juz robily sssssssssssssss wiec wniosek z tego taki ze jednak Electro sa jasniejsze i ostrzejsze a czy beda sssssssyczaly czy nie to juz zalezy tylko od szczescia jakie kolumny beda graly w systemie wiec trzeba miec ostrosc Electro na uwadze takie jest moje zdanie .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.