Skocz do zawartości
IGNORED

ADAM hm2 vs Infinity Modulus

gyn

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry,Panowie pytanie jest skierowane do znawców mogących mi pomóc rozwiązać dylemat w sprawie wyboru jednego z dwóch typów kolumn zamieszczonych w temacie.Otóż posiadam Rotela preamp RC-971+ dwie końcówki mocy RB-960BX.Wszystko ma grać w pokoju 24m2.O adamach można poczytać dosyć dużo a zresztą miałem okazję posłuchać w/w wymienionej konfiguracji,natomiast nic o modulusach nie wiem.Czy jest to ta sama klasa sprzętu? Dodam że adamy mi bardzo spasowały przy odsłuchu za uniwersalność,brak natarczywości a zresztą to co o nich piszą potwierdziło się u mnie.Modulusy są w komplecie z woferem i pre służącym prawdopodobnie do jego sterowania.Adamy też pracowały z subem tylko byla to budżetówka (Koda 100B) ale docelowo planowałbym dla nich Velodyne. Za wszelkie wartościowe rady i sugestie z góry wielkie dzięki.Jeśli ktoś miał możliwość jednych i drugich prosiłbym o uzasadnienie wyboru.Pozdrawiam gienek.A jeszcze rodzaj muzyki-każda z wyjątkiem hip-hop.

https://www.audiostereo.pl/topic/71924-adam-hm2-vs-infinity-modulus/

Dzien dobry,Panowie pytanie jest skierowane do znawców mogących mi pomóc rozwiązać dylemat w sprawie wyboru jednego z dwóch typów kolumn zamieszczonych w temacie.Otóż posiadam Rotela preamp RC-971+ dwie końcówki mocy RB-960BX.Wszystko ma grać w pokoju 24m2.O adamach można poczytać dosyć dużo a zresztą miałem okazję posłuchać w/w wymienionej konfiguracji,natomiast nic o modulusach nie wiem.Czy jest to ta sama klasa sprzętu? Dodam że adamy mi bardzo spasowały przy odsłuchu za uniwersalność,brak natarczywości a zresztą to co o nich piszą potwierdziło się u mnie.Modulusy są w komplecie z woferem i pre służącym prawdopodobnie do jego sterowania.Adamy też pracowały z subem tylko byla to budżetówka (Koda 100B) ale docelowo planowałbym dla nich Velodyne. Za wszelkie wartościowe rady i sugestie z góry wielkie dzięki.Jeśli ktoś miał możliwość jednych i drugich prosiłbym o uzasadnienie wyboru.Pozdrawiam gienek.A jeszcze rodzaj muzyki-każda z wyjątkiem hip-hop.

Modulusy z aktywnym wooferem to znakomity zestaw.

Neutralne, z dobra srednica i znakomita gora pasma (EMIT) - z wooferem zagraja jak "wielkie" kolumny - dodatkowo servo pozwoli zestroic bas z pomieszczeniem.

Slyszalem Adamy - przy Infinity wypadly dla mnie nieco "matowo" (co nie znaczy zle - takie okreslenie nasuwa mi sie porownujace je z modulusami).Oryginalny woofer infinity to tez skrzynka na bardzo wysokim poziomie.

Zwroc uwage na zawieszenie glosnika (pianka).

A gdyby zestaw byl z oryginalnymi stendami - to juz zazdroszcze .. :-) :-) ;-)

A swoja droga gdyby ktos mial do sprzedania servo i sub - to szukam do swoich satelit....

Co miałeś na myśli pisząc "matowo"-czy mało wysokich? czy w całym paśmie było za spokojnie (mało ostro),bo u mnie Rotel wcześniej grał z AVANCE Epsilon 910AV i było ciut za narwiście dlatego myślałem o DYNAUDIO 52 żeby trochę ocieplić dzwięk a Adamy to chyba zbliżone brzmienie tylko półka wyżej.

Co miałeś na myśli pisząc "matowo"-czy mało wysokich? czy w całym paśmie było za spokojnie (mało ostro),bo u mnie Rotel wcześniej grał z AVANCE Epsilon 910AV i było ciut za narwiście dlatego myślałem o DYNAUDIO 52 żeby trochę ocieplić dzwięk a Adamy to chyba zbliżone brzmienie tylko półka wyżej.

Nie, wysokich nie brakowalo - w porownaniu ze wstega Modulus'a bylo mniej detalicznie (perkusja,gitara) i... mniej dzwiecznie (skrzypce,trabka) - tak bym to ujal.

Subiektywnie - dla mnie Infnity tez gra bardziej neutralnie - gdybys chcial np. ocieplic Rotela to Modulus raczej tego nie zrobi - zagra w charakterze reszty zestawu.

U mnie monitory znakomicie zgraly sie z lampa Phast'a.

Panowie co jest,już nikt nic nie napisze.Czy te modulusy to takie unikaty? A może chociaż cenę podacie za którą warto by było kupić cały zestaw tj.monitory, wofer,serwo i stendy.Pozdrawiam wszystkich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.