Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C326 BEE + C515 BEE + B&W 685

Silverado

Rekomendowane odpowiedzi

nie słuchałem tego połączenia ale miałem 685 są dość uniwersalne do 12m2 będzie sporo dynamiki i basu ale są osoby które twierdzą że mają wycofaną średnicę i może być słabo w rocku

Focal + Naim

nie słuchałem tego połączenia ale miałem 685 są dość uniwersalne do 12m2 będzie sporo dynamiki i basu ale są osoby które twierdzą że mają wycofaną średnicę i może być słabo w rocku

Cytat z "AUDIO" 1/2010: "NAD C326 BEE - brzmienie żywe i dynamiczne, podgrzane średnim basem i plastyczne mocną średnicą, bez zapędów analitycznych."

Z w/w opisu wynika że C326 BEE gra mocną średnicą więc z B&W 685 powinny się fajnie uzupełniać. Obawiam się tylko czy nie będzie za dużo basu jak na 12 m2.

Kolego stałem przed tym samym dylematem, tylko że ja gram na Rotelu. Wziąłem swoją elektronikę do sklepu, posłuchałem Bowersów i kupiłem Dynki DM2/7.

Idź do salonu i posłuchaj :-)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Czy chcesz kupic nowy sprzet czy elaktronike juz posiadasz i dobierasz do niej kolumny? A jesli chcesz nabyc nowy to dlaczego akurat ten??

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

"Cytat z "AUDIO" 1/2010: "NAD C326 BEE - brzmienie żywe i dynamiczne, podgrzane średnim basem i plastyczne mocną średnicą, bez zapędów analitycznych."

Opis, opisem..... za każdym razem, kiedy zmieniam coś w swoim systemie, jestem przekonany, że jest to zmiana minimum na 2-3 lata. Jednak okazuje się inaczej bo płyty to weryfikują. Inna sprawa, ze repertuar skrajny: od jazzu, ballad, poezji śpiewanej po Metallicę, Illusion, Ac/Dc...

Ale dopiero po kilkunastu godzinach odsłuchu jestem w stanie określić co mi pasuje a co nie. W Audio zawsze można lepiej. Ale nie każda zmiana wychodzi na dobre. Posiadałem B&W 683 + Rotel końcówka mocy + przedwzmacniacz RC971. W rocku nie wspominam tego najlepiej z Nadem C350 grało podobnie. Dużo lepiej wypadł NAD + MA Silver 6.

Gość

(Konto usunięte)

Miałem taki zestaw (NAD C326 + B&W685) - obecnie wyższy model NADa z tymi samymi kolumnami.

Spisywał się znakomicie, nie miałem żadnych zastrzeżeń :))) A również słucham głównie muzyki rockowej.

Co do basu, to faktycznie jest mocny - u mnie na 20 m2.

Może wziąłbyś pod uwagę mniejszy monitor - B&W 686.

miałem z moim arcamem solo mini 686 po nich mam ma rx1 i grają zdecydowanie lepiej dynamiczniej z głębszym i mniej kartonowym basem

moim zdaniem klasa wyżej w kulturze przekazu.

Focal + Naim

miałem z moim arcamem solo mini 686 po nich mam ma rx1 i grają zdecydowanie lepiej dynamiczniej z głębszym i mniej kartonowym basem

moim zdaniem klasa wyżej w kulturze przekazu.

mikson - rx1 to te które masz do sprzedania? ;) Faktycznie taka przepaść między nimi a b&w 686?

Ja mam 685 w 12 metrach i basu jest w sam raz , oczywiście dużo zależy od wzmacniacza i źródła ,z lampucerą pcm1798 jest bas dobrej jakości i w odpowiedniej ilości , ale jak kiedyś na moment podłączyłem stare cd sony to była tragedia - masa rozlazłego , niskiej jakości basu ,z tym że ja nie mam możliwości regulacji (zresztą bym nie chciał nawet) a w tych integrach jeśli nie ma się zamiaru korzystać z pure direct to zawsze można ten bas wyregulować.

tak sprzedaje rx1 bo mam coś innego na oku tak mam że co jakiś czas muszę wymienić monitory :)

jest bardzo duża różnica w brzmieniu pomiędzy 686 i rx1, w basie lepsza definicja w średnicy detaliczność i w wysokich rozdzielczość

warto posłuchać rx1 bo potrafią zaskoczyć pozytywnie.

bezpośrednio nie porownywałem natomiast z 685 ale z tego co pamiętam bo też je miałem to 685 ma więcej basu ale gorszej jakości

średnica troszkę schowana ciemniejsza mnie detaliczna wysokiej bez tego błysku jak w rx1, troszkę dynamiczniejsze od rx1

Focal + Naim

A ile taki zestaw kosztuje??

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.