Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zrobić wysokiej klasy klabel głośnikowy za 200 baksów ? :)

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Zyzio, świetny przykład. Mnie najbardziej przypadło do gustu toto na obrazku poniżej... Rzekłbym że to wręcz czysta esencja kablarstwa, bez której ten zacny kierunek bezpowrotnie wyginie!

Nie wiem dlaczego nie mogę wkleić fotki, szkoda mojego czasu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Zyzio, świetny przykład. Mnie najbardziej przypadło do gustu toto na obrazku poniżej... Rzekłbym że to wręcz czysta esencja kablarstwa, bez której ten zacny kierunek bezpowrotnie wyginie!

Niedawno pojawiło się w necie, wyczaiłem to tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ostatnia recenzja :)))

Ukryta Zawartość

Niedawno pojawiło się w necie, wyczaiłem to tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ostatnia recenzja :)))

A zestroisz te druty-aby zagrało?

Ruscy też kiedyś wykradli amerykanom technologię produkcji lamp-[natrysk srebra na anodę]i d*pa blada-czyli wiesz o jak z tym wszystkim jest)))))

Zrób zapłacę więcej-ok!!!

Ukryta Zawartość

Ruscy też kiedyś wykradli amerykanom technologię produkcji lamp-[natrysk srebra na anodę]i d*pa blada-czyli wiesz o jak z tym wszystkim jest)))))

Czy to taka sama technologia jak srebrzenie luster znane jeszcze z renesansowej Florencji?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A zestroisz te druty-aby zagrało?

Zrób zapłacę więcej-ok!!!

Zwróć się do konstruktora, proponuje on test z oryginalnym Transparentem... moim zdaniem ten kabel DIY nie różni się niczym od oryginalnego Transparenta....nawet wykonanie jest przednie...niestety dymanko w tej branży przybiera monstrualne rozmiary....

Aha, jeśli na forum jest ktoś kto zrobi mi taki kabel za 1000 zł wg instrukcji z linka jestem chętny :) Jak widać doliczyłem robociznę, bo jest to jakby nie było dość pracochłonny proces, aby wyglądał jak na zdjęciach, trzeba trochę pracy włożyć....Właśnie.... 1000 zł...., jakby producent żądał 2000, 3000, 4000 zł nie powiedziałbym nic....ale 40.000 zł ??? Ludzie, wy to akceptujecie, nie widzicie tych jaj, podnieca was metka i cenka ???....litości... :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - sorrki, 40 kzł to z rabatem :))) Cena katalogowa u nas to 45.600.- :)))

Ukryta Zawartość

@zyzio

Dla użytkowników pontonu z wiosłami jacht za 12mln$ to abstrakcja.

Poruszasz się w przestrzeni gdzie nie ma wspólnego mianownika...mimo że to ta sama branża.

Na metki to patrzymy my (przepraszam jeśli kogoś uraziłem),kupującemu kawałek druta za 40tys,80tys czy 120kzł jest już chyba wszystko jedno ile tam zer jest na końcu.

Jestem to w stanie zrozumieć.Przynajmniej tak mi się wydaje.

l'enfant sauvage

@zyzio

Poruszasz się w przestrzeni gdzie nie ma wspólnego mianownika...mimo że to ta sama branża.

Na metki to patrzymy my (przepraszam jeśli kogoś uraziłem),kupującemu kawałek druta za 40tys,80tys czy 120kzł jest już chyba wszystko jedno ile tam zer jest na końcu.

Chybione porównanie....jacht to jacht, ponton to ponton, a drut to drut :D

A pewnie, że co poniektórym zera imponują, ale niech przynajmniej ideologii do tego nie dorabiają ;D

@zyzio

Tyle że te druty z taką ilością zer są paradoksalnie czasem gorsze (np. kiedyś wyszło na jaw że bardzo drogiej firmy kable coax SPDIF nie trzymają impedancji falowej 75 Ohm). Płacić astronomicznie więcej za coś po prostu gorszego?

Tacy producenci jak "Transparent" , "MIT" prosperują dzięki niewiedzy konsumentów z zasobniejszym portfelem.

U mnie cena najdroższej sieciówki nie przekracza 1kzł ,jeżeli to dużo w stosunku do "ceny wkładu materiałowego" ,to czuję się wydojony .

U mnie cena najdroższej sieciówki nie przekracza 1kzł ,jeżeli to dużo w stosunku do "ceny wkładu materiałowego" ,to czuję się wydojony .

No to mnie bardziej wydoili ;)) Ale ten Twój Lelumek Reference - oj tutaj poobciągali :D

Nawet wykonanie jest przednie...niestety dymanko w tej branży przybiera monstrualne rozmiary....

Aha, jeśli na forum jest ktoś kto zrobi mi taki kabel za 1000 zł wg instrukcji z linka jestem chętny :)

O to, to;) Tu na forum mamy wersję mini tego tematu, nawet sam zaliczyłem bana aby "zaniebieścić" jedno ścierwidełko.

Zyzio, mam propozycję: można założyć taki temat DIY. Na forum jest (jeszcze - cud) kilku ok fachowców, można zrobić forumowe zamówienie, niech sobie ktoś z nich rzetelnie sobie zarobi. Taki bonus za całokształt. Nie ukrywam że mam swojego faworyta, ale zaraz mnie zakrzyczą że jeszcze coś zlampizuje;)

Trochę sensu poproszę.

Chybione porównanie....jacht to jacht, ponton to ponton, a drut to drut :D

A pewnie, że co poniektórym zera imponują, ale niech przynajmniej ideologii do tego nie dorabiają ;D

No nie wiem...można by tak dalej...people are people na ten przykład-jak wyśpiewywał swego czasu D.Gahan(notabene,chyba najbardziej głupkowaty i nic nie mówiący tytuł piosenki jaki znam).

Ja nic nie porównywałem,zaznaczyłem tylko granicę której nie możesz przekroczyć,której nie rozumiesz i dlatego wydaje Ci się absurdem.

Chyba że chcesz pogadać o właściwościach sonicznych kabla...to co innego.

l'enfant sauvage

Być może w tym przypadku masz rację jeżeli chodzi o koszty wytworzenia tego IC , ale do tej pory nie udało mi się podłączyć niczego co by wnosiło tyle do brzmienia co ten Velum.

Sprzedałem nawet Audioquesta Skay-a ,bo leżał i kurzył się w szufladzie :-)

Niedługo mam mieć srebrnego IC rodzimej produkcji w cenie poniżej tysiaka ,który ma ponoć "pozamiatać" mojego Veluma .

No nie wiem...można by tak dalej...people are people na ten przykład-jak wyśpiewywał swego czasu D.Gahan(notabene,chyba najbardziej głupkowaty i nic nie mówiący tytuł piosenki jaki znam).

Ja nic nie porównywałem,zaznaczyłem tylko granicę której nie możesz przekroczyć,której nie rozumiesz i dlatego wydaje Ci się absurdem.

Chyba że chcesz pogadać o właściwościach sonicznych kabla...to co innego.

Ja nie mam żadnej granicy, ze mnie też obciągnęli sporo mleczka :D Ja widzę, że nadal się nie rozumiemy, bo wszelkie porównania z luksusowymi jachtami czy samochodami w absurdalnych cenach są tutaj chybione, dlaczego ? ano dlatego że drut to drut i żaden trzęsienia ziemi nie wywołuje :))

Dobra, ale wracajmy do tematu - czekam na megakonstruktora Transparenta DIY :)

Zyzio, ja wyżej podałem już propozycję;)

Trochę sensu poproszę.

Zyzio, ja wyżej podałem już propozycję;)

Ale to nie DAC czy tam CD - jeszcze byłaby to wersja zlampizowanego Transparenta :)))

Na to nic już nie poradzę, wena megakonstruktorów bywa nieokiełznana :-))

Trochę sensu poproszę.

a widzial ktos z Was tego Transparenta na zywo? Panowie, toz to wyglada jakby wazylo tyle co kolumny podstawkowe;=)) W zaprzyjaznionym sklepie byl za 1/4 ceny za nowke i naprade lezal tam kilka miechow.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

a widzial ktos z Was tego Transparenta na zywo? Panowie, toz to wyglada jakby wazylo tyle co kolumny podstawkowe;=)) W zaprzyjaznionym sklepie byl za 1/4 ceny za nowke i naprade lezal tam kilka miechow.

No cóż puszka ważyć musi ;) a ceny na poziomie 1/4 katalogowej to w tej kategorii normalka, bo nadal astronomiczna przebitka jest zachowana, klientowi, nawet bogatemu, jakoś lżej z kasiorki wyskoczyć :))

w tym wypadku akurat cena byla taka poniewaz sklep zainwestowal w transparenta a nastepnie wyprzedal wszystkie kable po tak niskich cenach. Juz nie maja Transparentow. Sprzedawca mowil, ze sa kiepskie. Dzwiwe sie, ze tak kupili bez testowania, ale to juz nie moja sprawa;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

w tym wypadku akurat cena byla taka poniewaz sklep zainwestowal w transparenta a nastepnie wyprzedal wszystkie kable po tak niskich cenach. Juz nie maja Transparentow. Sprzedawca mowil, ze sa kiepskie. Dzwiwe sie, ze tak kupili bez testowania, ale to juz nie moja sprawa;)

Aaa kiepskie, powiadał sprzedawca :) To Ci da stary audiofil zaraz za głoszenie takich herezji :D

Ja ich nie slyszalem w rzadnym zestawieniu. Gosc odnosil sie do Nordostow, bo to jest marka z ktora sklep jest zwiazany od dawna. Apropo maja tam teraz MIT MH 770 CVTerminator 2*2 za ekwiwalent 5500zl, to tez cos dla tych co lubia puszki przytloczone do kabli. Ja osobiscie nie mam nic przeciwko takim wynalazkom pod warunkiem, ze nie sa u mnie w salonie;) Chyba ktorys z klientow zostawil jak kupowal cos od nich.

Ale to nie DAC czy tam CD - jeszcze byłaby to wersja zlampizowanego Transparenta :)))

Za zlampizowany drut to 100kzł można spokojnie wołać :)

To obrazuje jak duże i pazerne są marże sklepów i dystrybutorów.

W 1/4 ceny też jest pewnie spory zarobek.

Ja chętnie kupię NOWE transparenty za 1/4 ceny. Proszę o linka do tego sklepu.

Odnośnie zlampizowanych kabli to - posłużę się cytatem - 'ale to już było'

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

<br />Ja chętnie kupię NOWE transparenty za 1/4 ceny. Proszę o linka do tego sklepu.

Odnośnie zlampizowanych kabli to - posłużę się cytatem - 'ale to już było'

Elberoth trochę wyżej masz wytłumaczone skąd wziął się temat lampizacji, przy okazji wzmianki o "niebieskim". A co do kabla to myślę że 50% marzy tobie wystarczy. Jak ci mało to poszukaj wersji special refurbished, przecież to jest lepsze od nowego;)

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.