Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o sugestie

neshanic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcę zrobić upgrade sprzętu. Posiadam Baltlaba Epoca 3, Linn Ikemi, Squeezebox touch + MF V-DAC i kolumny Akustyka. Niestety Baltlab nie jest w stanie "pociagnąć" kolumn poniżej godziny 11-12 więc muszę coś zmienić. Myślałem o zakupie Mcintosha, jednak prześledzenie postów na tym forum raczej mnie zniechęciło. W sklepie, w którym kupuję (Hi End Corner w Poznaniu) zaproponowali mi zamiane kolumn na PMC PB1 lub wzmacniacza na NAD M3. Co o tym myślicie? Budżet - 20k. Muzyka każda w zasadzie oprócz klasyki. Pomieszczenie ok 30m2 z wieloma skosami - poddasze, podłoga drewniana.

neshanic

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/71611-pro%C5%9Bba-o-sugestie/

Witam,

Chcę zrobić upgrade sprzętu. Posiadam Baltlaba Epoca 3, Linn Ikemi, Squeezebox touch + MF V-DAC i kolumny Akustyka. Niestety Baltlab nie jest w stanie "pociagnąć" kolumn poniżej godziny 11-12 więc muszę coś zmienić. Myślałem o zakupie Mcintosha, jednak prześledzenie postów na tym forum raczej mnie zniechęciło. W sklepie, w którym kupuję (Hi End Corner w Poznaniu) zaproponowali mi zamiane kolumn na PMC PB1 lub wzmacniacza na NAD M3. Co o tym myślicie? Budżet - 20k. Muzyka każda w zasadzie oprócz klasyki. Pomieszczenie ok 30m2 z wieloma skosami - poddasze, podłoga drewniana.

neshanic

A co konkretnie znichecilo Cie do McIntosha... ?

@ Visto

Opinie o jakości dźwięku w stosunku do ceny np. Dużo jest krytycznych opinii - więcej niż dobrych - a po to czytam to Forum, żeby nie popełniać błędów przy zakupie :)

neshanic

Opinie o jakości dźwięku w stosunku do ceny np. Dużo jest krytycznych opinii - więcej niż dobrych - a po to czytam to Forum, żeby nie popełniać błędów przy zakupie :)

Wystarczy poczytać trochę dogłębniej a okazuje się, że najbardziej nie podoba się granie McIntosha tym, którzy mieli okazję posłuchać go na jakiejś wystawie, przez godzinę na prezentacji w salonie lub czasem w domu, albo tym, których na Maca zwyczajnie nie stać. Ja wiem, że McIntosh nie jest ideałem, wiem jakie ma wady i zalety ale z elektroniką, która gra u mnie w domu już się trochę osłuchałem i nie jest to mój pierwszy zestaw od tego producenta. Jak już tak śledzisz tutejsze posty, możesz dopisać mój głos do tych, dla których tak stosunek jakości do ceny jak i samo granie Maca jest odpowiednie.

Jaki model McIntosha posiadasz? Podobno wszystko poniżej 6900 to szmelc. Wejscie po XLR beznadziejne. Nie ukrywam, że chciałem kupić Maca bo jest po prostu piękny. Rozważam/łem 6900/7000 lub nawet 275 ale nie mam pojęcia jak to gra i z czym "to się je". Też jestem z Poznania

Jaki model McIntosha posiadasz? Podobno wszystko poniżej 6900 to szmelc. Wejscie po XLR beznadziejne. Nie ukrywam, że chciałem kupić Maca bo jest po prostu piękny. Rozważam/łem 6900/7000 lub nawet 275 ale nie mam pojęcia jak to gra i z czym "to się je". Też jestem z Poznania

No to mam szmelc. Do tego grający z Thielami, z którymi wg forumowych guru Mac nie gra. Kurcze, teraz to nawet trochę żałuję, że przesiadając się na Thiele sprzedałem B&W - przecież ludzie na forum piszą, że Mac z Bowersami gra dobrze. Teraz dopiero do mnie dotarło, że trzeba było mniej słuchać a więcej czytać kolorowej prasy i postów na różnych forach. No ale nic, człowiek się uczy całe życie. Na pociechę pozostaje wyłącznie fakt, że też jestem z Poznania ;)

W sumie nie mam MC'a, ba nawet nie jestem z Poznania, ale bawią mnie niektóre spostrzeżenia to się wpiszę.

Nie studiuj tego forum tak dogłębnie Kolego :) Tu jest za dużo uczonych w piśmie którzy robią z igły widły bo innego logicznego wytłumaczenia nie ma na tę głupotę którą się czasami czyta. Opinie wielokrotnie biorą się chyba z głowy bo nie ze słuchu. Okazuje się że im droższy sprzęt tym gorzej gra...

Ja studiowałem przed zakupem i po zakupie i kupiłem zimny, kliniczny wzmacniacz, jazgotnik, bez wyrazu i czegoś tam jeszcze brakował (nie wspomnę), z którego jestem zadowolony bo kupiłem go po odsłuchach. I takie się zdarzają opinie.

Bierz się za MC'a i go posłuchaj!

Witam,

neshanic

Nie studiuj tego forum tak dogłębnie Kolego :) Tu jest za dużo uczonych w piśmie którzy robią z igły widły bo innego logicznego wytłumaczenia nie ma na tę głupotę którą się czasami czyta. Opinie wielokrotnie biorą się chyba z głowy bo nie ze słuchu. Okazuje się że im droższy sprzęt tym gorzej gra...

Dokładnie! Albo się człowiek nauczy odsiewać głupoty albo wypada przestać czytać na forum cokolwiek. Najgorsze jest to, że trzecim, niestety dość często wybieranym wyjściem jest tych głupot powielanie.

To brać 6900 czy NADa M3 bo sam juz nie wiem :( 6900 jest za jakies 12k na HiFi. POMOCY!

Bierz co chcesz. Sorry, ale jak jeszcze nie zrozumiałeś, to ja nie potrafię Ci pomóc.

Witam,ja bym radził rozejrzeć się za konkretniejszym piecykiem,tu alternatywą może się okazać najnowsza integra Krell,warto posłuchać.Mc kintoscha bym sobie odpuścił,chyba ,że chcesz wydać więcej kasy.Nad M3 :)fajny jest,ale to nadal poziom Baltlab E III(ciut więcej prądu).Chyba,że zmienisz głośniki,ale to chyba nie wchodzi w grę? Pozdrawiam

Audioclassics.com oferuje końcówkę McIntosh MC352 + pre C45 za cenę około 27,000 z transportem, cłem + VAT. Warto dozbierać. To bardzo solidna firma. Kupiłem od nich wszystkie moje MacIntoshe.

Audioclassics.com oferuje końcówkę McIntosh MC352 + pre C45 za cenę około 27,000 z transportem, cłem + VAT. Warto dozbierać. To bardzo solidna firma. Kupiłem od nich wszystkie moje MacIntoshe.

Osobiście mogę zaoferować za 29000 końcowkę 402+pre c46 w stanie idealnym-z transportem różnica tylko 2000,a klasa zestawu wyższa i to sporo.

Lutek namawia mnie na odsluch monobloków Cayin 860. Co o tym myślicie?

Ja myślę, że warto posłuchać. Stokrotnie bardziej warto poświęcić tą chwile czasu niż opierać się na tym co tu i tam wyczytałeś.

To przekracza budżet o prawie połowie. Bardziej byłbym zainteresowany 6900. Lutek namawia mnie na odsluch monobloków Cayin 860. Co o tym myślicie?

Nie namawia-tylko daje propozycję.Masz blisko więc warto jechać-jak bedziesz je kupował to się targuj nie popuszczaj))))pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.