Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie ubezpieczyć auto?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Całe życie miałem ubezpieczenie w PZU i było OK - szkody (miałem ich niewiele - jakieś otarcia) realizowali szybko i bez problemu. W ubiegłym roku się nie popisali, bo z pełnymi zniżkami byli o kilkaset zł drożsi od innych więc wybralem Benefię. Zdania o nich nie mam, bo nie miałem szkody. W tym roku PZU zaproponowało mi identyczną stawkę co Benefia oraz dobija się Aviva też z taką samą kwotą. Myślę, że wybiorę PZU, ale chętnie poznam Wasze opinie i doświadczenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/71536-gdzie-ubezpieczy%C4%87-auto/

Oc możesz wykupić tam gdzie jest najtaniej, bo dla Ciebie to bez różnicy. AC bierz najlepiej w PZU, jacy są tacy są, ale z moich doświadczeń w zarządzaniu flotą samochodową liczącą kilkaset aut, PZU sprawdza się najlepiej. Wcześniej z Hestią i Wartą kilkukrotnie lądowałem w sądzie... Osobiście mam pełen pakiet w PZU.

O jednej firmie mówi się powyżej źle, a wiersz niżej poleca.

A zadał sobie ktoś trud znalezienia informacji jak wygląda liczba skarg na dany ZU w stosunku do udziału w rynku?

To więcej mówi, niż rzucone "wybierz to" bez żadnego argumentu.

Jeśli ktoś powiedział, że z OC sam nie korzysta (co nie jest prawdą), to właściwie nie ma różnicy.

Natomiast AC każdy ZU reguluje dobrowolnie i wybieranie oferty bez zapoznania się z OWU jest nierozsądne.

Nie ma jednej najlepszej firmy, tak pod względem ceny i zakresu. Ubezpieczeniu, jak każdemu innemu zakupowi,

trzeba poświęcić trochę czasu, żeby dobrze wybrać. Tak jak nie ma sensu kupowanie po rekomendacjach forumowiczów "jaki wzmacniacz do 1000 zł",

tak i nie ma sensu pytanie się o opinię o ubezpieczycielach kogoś, kto w temacie nie siedzi. No i na koniec: agenci też potrafią sprzedać to, na czym mają największą prowizję. Bo klient i tak się nie dowie - bo nie sprawdzi - że mógł lepiej wybrać (zakres i warunki).

sory- jest sens. Jestesmy konsumentami- niczym wiecej. Potrzeba wiec kompetentnej porady, bo to MY a nie sprzedawcy / handlarze , powinnismy okreslac rynek. Cala sprawa zalezec ma od akapitow napisanych "drobnym drukiem"???

PS

Stanowczo odradzam aviva - zgloszenie syna na współjeźdźca (bez zmiany prawa własności ) spowodowało nagle zmianę taryfy z 600 na ponad 1750!!! WARTA nie była aż tak głupia

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Warta też nie lubi wypłat

ale po 3-ch latach w sądzie, przy pełnej indolencji własnych prawników, musiała wypłacić 200 procent

dzisiaj OC w PZMot a dostawczy w PZU

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Ubezpieczam w HDI.

W tym roku skradziono mi auto,ubezpieczyciel wypłacił całość ubezpieczenia 2 dni po zakończeniu postępowania policji.Bez ceregieli.

Natomiast problemem mogą być widełki sumy ubezpieczenia które są dosyć wąskie i w moim przypadku oscylowały w okolicach znacznie niższych niż realna wartość auta.

Ale nie ma reguły,obecne auto także w HDI a suma ubezpieczenia przewyższa wartość rynkową samochodu.

Oczywiście ubezpieczenie skradzionego auta,a w sumie jego zaniżoną sumę brałem bez mrugnięcia oka....bo to się przytrafia...ale przecież nigdy nie nam.

l'enfant sauvage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.