Skocz do zawartości
IGNORED

PHILIPS CD650 Limited Version, czy ktoś o nim słyszał?

Grzesiek_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam nadzieję, że nie ostatni. Czytam Wasze forum od dłuższego czasu, ostatnio postanowiłem się zarejestrować. Jako, że jest to mój pierwszy post to wypadało by się przedstawić, co niniejszym czynię.

Mam na imię Grzegorz, mam 18lat, mieszkam w Sanoku w woj. podkarpackim. Zajmuję się elektroniką oraz fizyką jądrową (głównie dozymetrią promieniowania jonizującego).

W porządku, teraz przejdę do mojego pytania/problemu. Mianowicie:

Jakiś czas temu kupiłem odtwarzacz CD marki PHILIPS model CD650, nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie to, że wygląda inaczej niż "normalny" PHILIPS CD650. Ponadto mój egzemplarz posiada na klapce, którą się otwiera uzyskując dostęp do numerycznej klawiatury napis LIMITED VERSION oraz podpis, którego nie udało mi się "odszyfrować".

W środku odtwarzacz wygląda jak inne egzemplarze, przetwornik D/A to TDA1541 S1, napęd CDM2, dodatkowa płytka z filtrem analogowym, itp.

Moje pytanie do Was brzmi: Czy ktoś z Was spotkał się już z taką wersją odtwarzacza lub coś przynajmniej o nim słyszał? Szukałem w Internecie jakiejś wzmianki o wersji limitowanej tego odtwarzacza lub przynajmniej zdjęcia, lecz bezskutecznie.

Dodam jeszcze, że nie jestem w 100% pewien czy to odtwarzacz PHILIPS. Znaczek z logiem PHILIPS jest wykonany z czarnego tworzywa ze złotymi napisami i przyklejony do przedniego panelu. W pozostałych odtwarzaczach logo PHILIPS jest namalowane białą farbą tak jak pozostałe napisy na panelu. Być może ktoś przykleił ten znaczek zamiast oryginalnego, nie mam pojęcia.

Dodaje jeszcze trochę zdjęć odtwarzacza, przepraszam za ich jakość, ale nie potrafię robić zdjęć, starałem się jak mogłem. Przepraszam też za brudny odtwarzacz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-28485-085757300 1284403962_thumb.jpg post-28485-060365000 1284404001_thumb.jpg post-28485-002747000 1284404039_thumb.jpg post-28485-060816100 1284404116_thumb.jpg post-28485-096177200 1284404160_thumb.jpg post-28485-008128200 1284404217_thumb.jpg post-28485-006777600 1284404260_thumb.jpg post-28485-089671300 1284404325_thumb.jpg post-28485-093013400 1284404366_thumb.jpg post-28485-016924000 1284404414_thumb.jpg

Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gratuluje zakupu jednego z najlepszych cedekow Philipsa :) faktycznie wyglada na "limited version" - optycznie sporo sie rozni od wersji normalnej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

gratuluje zakupu jednego z najlepszych cedekow Philipsa :) faktycznie wyglada na "limited version" - optycznie sporo sie rozni od wersji normalnej:

Ukryta Zawartość

Dokładnie z kostką TDA1541 S1 ,tylko pogratulować.

Ukryta Zawartość

O kuzwa, faktycznie jakis unikat, pierwsze widze wersje Limited.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Witam,

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Przepraszam, że nie odpisałem wcześniej, ale mam mnóstwo zajęć i rzadko mam chwilę wolnego czasu.

Chyba zbyt wiele się nie dowiem o tej wersji limitowanej, ale tego się spodziewałem.

Jeżeli chcecie mogę porobić w wolnej chwili zdjęcia wnętrza odtwarzacza. Nie różni się on chyba jednak niczym specjalnym poza inną wersją przetwornika C/A. Jeżeli jednak chcecie, to nie ma problemu.

W związku z tym, że nie używam tego odtwarzacza, chciałbym go sprzedać. Czy ktoś może mi powiedzieć ile może być warty ten odtwarzacz? Według mnie jest wart więcej niż "normalna" wersja, bo na pewno jest to bardzo rzadki egzemplarz, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że to unikat na skalę światową. Jeżeli ktoś wie ile jest on wart to proszę o to, aby mi o tym napisał.

Pozdrawiam serdecznie.

Z tym znaczkiem ktoś ewidentnie coś kombinował - wygląda to tak jakby przygotował otwory pod znaczek na bolce a potem zakleił jakimś dziwnym

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.