Skocz do zawartości
IGNORED

Fonica GS -473+Grado Prestige Blue+Preamp CS Blue

Scisiak

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Grado to dobry wybór ? Może jakieś inne propozycje ?

Nie, Grado, to w tym przypadku nie dobry wybór ponieważ wkładki Grado mają nieekranowaną budowę

i zapewne będzie słyszalny brum od silnika gramofonu

audiokarma.org

Nie, Grado, to w tym przypadku nie dobry wybór ponieważ wkładki Grado mają nieekranowaną budowę

To może jakiś Ortofon ?

To może jakiś Ortofon ?

2M RED będzie w sam raz

chociaż i tańszy OM 5 da radę (nie wiem jak z wysokością ramienia)

myślę ,że nie ma co inwestować ,bo gramofon do najlepszych nie należy, chyba ,że chcesz z czasem go wymienić

Ja bym kupił tanią AT-95E

audiokarma.org

2M RED będzie w sam raz

chociaż i tańszy OM 5 da radę (nie wiem jak z wysokością ramienia)

myślę ,że nie ma co inwestować ,bo gramofon do najlepszych nie należy, chyba ,że chcesz z czasem go wymienić

Ja bym kupił tanią AT-95E

Myślałem, mniej więcej za rok, nad zmianą na technics'a jakiegoś, ale jak na razie zostane przy tym. A może Ortofon Alpha ?

Witam.

Nie domonizowałbym aż tak tego wpływu silnika. Sam mam napęd bezposredni wieć silnik

jest u mnie znacznie bliżej niż w tym gramofonie gdzie jak się wydaje jest on po przeciwnej stronie

talerza niż wkładka. Tylko jak jest naprawdę cicho to słychac "brumienie" a podczas

odtwarzania w ogóle juz nie zwraca sie na nie uwagi.

Pozdr.

JacekPlacek

Myślałem, mniej więcej za rok, nad zmianą na technics'a jakiegoś, ale jak na razie zostane przy tym. A może Ortofon Alpha ?

nie słyszałem go, więc nie pomogę

audiokarma.org

Nie wiem co jest grane, czy moderacja działa wybiórczo bo mój post wczorajszy się nie pojawił.

Powtórzę więc raz jeszcze.

Nie demonizowałbym wpływu silnika na "brumienie". Sam mam napęd bezpośredni więc na pewno pod tym

względem jest dużo gorzej niż u kolegi , u którego jak pamiętam silnik ( silniczek raczej ) jest po

przeciwnej stronie talerza w stosunku do ramiena z wkładką. Owszem , mam brumienie ale to może wyłącznie

absorbować w przerwach między utworami i to jak mamy ciszę w pokoju czyli raczej wieczorem gdy szum

tła maleje. Znacznie bardzie dokuczliwsze są wszelkie przypadkowe trzaski.

Pozdr.

asjacenty

Nie wiem co jest grane, czy moderacja działa wybiórczo bo mój post wczorajszy się nie pojawił.

Nie demonizowałbym wpływu silnika na "brumienie". Sam mam napęd bezpośredni więc na pewno pod tym

względem jest dużo gorzej niż u kolegi , u którego jak pamiętam silnik ( silniczek raczej ) jest po

przeciwnej stronie talerza w stosunku do ramiena z wkładką. Owszem , mam brumienie ale to może wyłącznie

absorbować w przerwach między utworami i to jak mamy ciszę w pokoju czyli raczej wieczorem gdy szum

Pozdr.

asjacenty

Masz racje silniczek jest po przeciwnej stronie, przy napędzie paskowym raczej "brumienie" będzie mało słyszalne.

asjacenty'

Pozdr.

asjacenty

Właśnie jak to jest z tymi napędami(bezpośrednim i paskowym) i brumieniem?

Ja mam napęd bezpośredni z ogromniastym silnikiem i o brumieniu mogę zapomnieć - jest absolutna cisza pod tym względem,

i słychać tylko to co z płyty leci...?

asjacenty'

Pozdr.

asjacenty

Właśnie jak to jest z tymi napędami(bezpośrednim i paskowym) i brumieniem?

Ja mam napęd bezpośredni z ogromniastym silnikiem i o brumieniu mogę zapomnieć - jest absolutna cisza pod tym względem,

i słychać tylko to co z płyty leci...?

akurat w tym przypadku problem dotyczy głównie wkładek Grado, ponieważ są one nieekranowane

audiokarma.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.