Skocz do zawartości
IGNORED

CD do Technics SA-517OK

orfeu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym dobrac do Aplitunera Technics (na zdjęciu - jest to model z '77, nie było wtedy jeszcze CD stad trudnosc z doborem CD) odtwarzacz CD. Na poczatku chciałem zeby to tez był technics, ale niestety nie mają one dobrych opinii na forum. Nie jestem audiofilem, wiec nie chce zebyscie mi polecali model z gornej półki bo i sam ampituner taki nie jest. Na zakup uzywanego CD moge przeznaczyć do 250 zł. Będe na nim słuchał głównie Rock'a/Metal/Pop - Animals, The Doors, Black Sabbath, James blunt etc.. Oczywiscie zalezy mi tez na dobrym stanie wizualnym, jesli mozecie pomóc to podajcie konkretne modele ew. aukcje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/71022-cd-do-technics-sa-517ok/

Moim zdaniem, przy takim budżecie nie ma co patrzeć na markę czy konkretny model. Kup jakiś zadbany, niegrzebany egzemplarz od audiofila i będzie dobrze.

Nie moge sie z tym zgodzic, nawet w takim pulapie cenowym sa odtwarzacze grajace zupelnie roznie.

Ja polecam Denona DCD-960/980

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Nie moge sie z tym zgodzic, nawet w takim pulapie cenowym sa odtwarzacze grajace zupelnie roznie.

Ja polecam Denona DCD-960/980

Jak widać, każdy ma swoje indywidualne podejście do sprzętu. Mimo, że pewnie jakieś tam różnice będą, na tym pułapie cenowym ja bym wolał elektronikę sprawną od ciut inaczej grającej.

Wydawało mi sie ze, za 250 zł mozna kupic calkiem niezly sprzet - niedawno dla przykładu na allegro poszedł Technics 770A za 225zł. Tu mam problem ze nie wiem który model Sony lub Denon gra lepiej od tego modelu. Ile w takim razie trzeba wydać na dobry odtwarzacz CD i czy róznice w osłuchu bedą wyrazne. Dodam ze mam do Amplitunera podpiete są kolumny Yamaha NS-50 F.

Ile w takim razie trzeba wydać na dobry odtwarzacz CD

Wydać można praktycznie dowolną kwotę, ale czy to ma sens? Trzeba zobaczyć jak wygląda reszta toru, gdzie będzie wąskie gardło. Bez obrazy, ale zalet np. dCSa nie masz szansy u siebie usłyszeć.

czy róznice w osłuchu bedą wyrazne. Dodam ze mam do Amplitunera podpiete są kolumny Yamaha NS-50 F.

Moim zdaniem, przy takiej reszcie toru, różnice będą na granicy sugestii.

Sorry za takie pytanie ale co to jest "dCS" ? - w internecie ciezko znalezc.

Ukryta Zawartość

Tu waskim gardłem jest Amplituner czy głosniki czy jedno i drugie?

Nie słuchałem tego zestawienia, nie będę zgadywał.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.