Skocz do zawartości
IGNORED

palic czy nie palic?

muls

Rekomendowane odpowiedzi

Książek się nie pali, bo skutki mogą być opłakane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.post-8986-021957600 1284061707_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

No to może ja też się pochwalę

Przebywając na Dolnym Śląsku jakieś cztery miesiące temu i wjeżdżając za pomocą roweru na Czarną Górę dostałem zadyszki potem wjeżdżałem na Borówkową też taka też niezbyt wysoka górka i znów dostałem zadyszki. Powiedziałem sobie trzeba przestać palić! Cztery miesiące już nie palę, zobaczymy może się uda, jest fajnie. Paliłem jakieś dwadzieścia lat! Może to już koniec z paleniem i wystarczy. Wydaje mi się żeby rzucić palenie trzeba nie tyko chcieć ale i też dojrzeć do takiego postanowienia. Może ja już dojrzałem czego życzę i innym potencjalnym nie palącym.

Pozdrawiam, paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Nie palić, nie palić...

Paliłem 22 lata nałogowo z czego ostatnie 5 lat szło 2-3 paki dziennie. Ponad 1,5 roku temu rzuciłem przy pomocy tabletek "tabex" - bardzo polecam. Kuracja jest jedno miesięczna i rzucenie palenia nie wymaga przysłowiowego "cudu". Środek na receptę ale nieszkodliwy ogólnie i każdy lekarz pierwszego kontaktu wypiszę receptę. Jest to hormon udający nikotynę... w sumie mało istotne ale działa.

Przytyłem jakieś 14 kilo i raczej niestety przytycie jest nieuniknione. Przez ostatnie kilka miesięcy schudłem 16 kilo i ważę mniej o 2 jak przed rzuceniem palenia więc nie taki diabeł straszny.

czy te DOBRE rady spowodowane som obawami ze muslimy zaatakują SITE. dlatego mam obawy czy...palić.Ale generalnie chyle sie ze palic, za kazda scieta głowe...100szt koranuoranu.

jednak doceniajac wartośc takiego koranuoranu zastanawiam sie gdyby cwiczebnie zastosować taktyke za kazda scieta głowe, zsciete dwie.czy to by dało jakis efekt?A jesli nie, to jednak chiba.... palic.

jednak doceniajac wartośc takiego koranuoranu zastanawiam sie gdyby cwiczebnie zastosować taktyke za kazda scieta głowe, zsciete dwie.czy to by dało jakis efekt?A jesli nie, to jednak chiba.... palic.

Świetny temat, jak widać nie do rozszyfrowania przez wielu.

Co da spalenie? Oprócz nakłonienia niezdecydowanych do podjęcia decyzji o pójściu do nieba? To takie amerykańskie. Czyli tutaj akurat głupie.

Nie tędy droga.

Palić e-papierosy. Ja sie przestawilem i jest OK. Palę, mam kondycję, świetnie się czuję.

Jedyny problem to... motocykl i pobyt w klubach muzycznych. E-papierosy nie znoszą hałasu oraz szumu wiatru (w takich sytuacjach przecież działają:). Dlatego w trakcie sezonu motocyklowego mam tryb mieszany epapieros w domu a analogi gdy gdzieś jadę moto.

tak naprawdę uzależnia tylko nikotyna ale za to cholernie - jak dowodzą badania - znacznie bardziej niż np. amfetamina.

ale tez wazne są predyspozycje osobiste - inni uzależniają się mniej - dla nich rzucenie nawet po 20 latach nie stanowi wiekszego problemu ( czują dyskomfort tylko kilka dni) a inni juz po 5 latach palenia, mają tak silny ból zwiazany z zespolem odstawienia, że nie sa w stanie egzystować.

ja niestety, jestem w tej 2giej grupie więc sie nie męczę rzucajac, tylko palę. Ale palę epapierosa - dostarczam do organizmu czysta nikotynę, która (jak twierdzą naukowcy) nie jest rakotwórcza.

Oczywiście że palić ! Nie mówię o papierosach, rzecz jasna.

Śmiech mnie ogarnia gdy słyszę że przez to zwiększy się zagrożenie dla żołnierzy w Afganistanie. Przecież oni właśnie po to tam pojechali aby bić się z tymi łachudrami. I brać na klatę wszelkie zagrożenia. Więc to chyba dobrze że tak łatwo można talibów sprowokować, nie ?

A ja bym takiego klechę wysłał na misję religijną do Afganistanu :)

Zydzi z płonących domów najpierw wynosili zwoje Tory.Patrzac z punktu widzenia niewierzacego wynika ze taki klecha ma taki sam stosunek do swietych ksiag swoich jak i swietych inaczej.Czyli tak naprawde ma w lekcewazeniu tamte, a wiec i swoje.Czyli z ta wiara nie jest całkiem przekonywujacy.Z trzeciej strony wobec lekcewazenia przez muzułmanów smierci zarówno swojej jak i przeciwnika ,bezczeszczenia zwłok- spalenie 2mln szt koranuranu na całym swiecie pozwoli wstrzasnac nimi do tego stopnia jak nami obciete głowy.

lepiej pić i palić jak stresować się i za to żonkę okładać (choć można jedno i drugie)

mulsik - 50 lat palę co się nawinie<br>ale ja stary materiał genetyczny jestem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.