Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo Intergra A-8650 czy Pioneer A-676

Gość Kierno

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kierno

(Konto usunięte)

Witam.

Jak można się domyśleć chodzi o porównanie dwóch wzmaków z drugiej ręki. Nie wiem czy Onkyo A-8650 zagra lepiej od Pioneera A-676 czy też odwrotnie i nie obrażę się za nowe propozycje smile.gif i też jaki potem CD wybrać ważne by czytał MP3 bo bez tego u mnie ani rusz a i jestem początkującym z sprzętem AUDIO wiec błędy wybaczcie smile.gif.

Podkreślam że słucham techno, trance , pop i rock każde odmiany.

Witam.

Jak można się domyśleć chodzi o porównanie dwóch wzmaków z drugiej ręki. Nie wiem czy Onkyo A-8650 zagra lepiej od Pioneera A-676 czy też odwrotnie i nie obrażę się za nowe propozycje smile.gif i też jaki potem CD wybrać ważne by czytał MP3 bo bez tego u mnie ani rusz a i jestem początkującym z sprzętem AUDIO wiec błędy wybaczcie smile.gif.

Podkreślam że słucham techno, trance , pop i rock każde odmiany.

Tego Pioneera nie znam, mam za to trochę wyższy model Onkyo Integra: A-8670 i muszę powiedzieć, że gra spokojnie, relaksująco, miękko a jednocześnie jasno i chłodno - raczej za mało dynamiczny do Twojej muzyki. O wiele lepszy byłby jakiś Rotel - np. ja mam RA-840BX2 - brzmienie bardzo dynamiczne, jednocześnie cieplejsze i z lepszą średnicą niż Onkyo, bas też lepszy bo schodzi podobnie nisko, ale jest bardziej zwarty, konkretny (bas to największa wada Onkyo - mułowaty, rozlazły). Góra w Onkyo i w Rotelu wyraźna - w obu modelach czasem kłuje w uszy. Reasumując - polecam Rotela, zwłaszcza do muzyki, jakiej słuchasz, może być inny model, np. RA-931.

<><

Tego Pioneera nie znam, mam za to trochę wyższy model Onkyo Integra: A-8670 i muszę powiedzieć, że gra spokojnie, relaksująco, miękko a jednocześnie jasno i chłodno - raczej za mało dynamiczny do Twojej muzyki. O wiele lepszy byłby jakiś Rotel - np. ja mam RA-840BX2 - brzmienie bardzo dynamiczne, jednocześnie cieplejsze i z lepszą średnicą niż Onkyo, bas też lepszy bo schodzi podobnie nisko, ale jest bardziej zwarty, konkretny (bas to największa wada Onkyo - mułowaty, rozlazły). Góra w Onkyo i w Rotelu wyraźna - w obu modelach czasem kłuje w uszy. Reasumując - polecam Rotela, zwłaszcza do muzyki, jakiej słuchasz, może być inny model, np. RA-931.

ja posiadam onkyo integra a-9711 i jeszcze nie słyszałem w tym modelu rozlazłego basu smile.gif wręcz przeciwnie szybki, kontrolowany

Widocznie w Twoim modelu - nowszym - poprawili tę ułomnośc, kolega się pytał o wzmak bardzo podobny do mojego, tylko oczko niższy - zatem brzmieniowo będzie bardzo podobny. O ile pamiętam A8650 różni się od A8670 nieco niższą mocą wyjściową.

<><

Gość Kierno

(Konto usunięte)

Szkoda że ten Rotel jest z Tajwanu i ma 30W na kanał dla mnie mało. Dodam jeszcze dwa inne wzmaki KENWOOD KA-7010 DUAL MONO i DENON PMA-860. W przyszłości chciał bym kupić Tonsile MAESTRO S.

Tym, że ma 30W się nie przejmuj. Rotele mimo stosunkowo niewielkiej mocy grają bardzo mocno, dynamicznie. Z tego słyną. Potrafią zabrzmieć o wiele lepiej niż niektóre wzmacniacze o pozornie większej mocy. Oczywiście to zależy jakiej wielkości masz pomieszczenie i jakie kolumny ma napędzać? Piszesz o Tonsilach Maestro S. To dobre kolumny, ale można lepiej, dużo zależy od tego jaki wzmacniacz wybierzesz.

Gość Kierno

(Konto usunięte)

Mam pokój 12m2 w kształcie lekkiego prostokąta bo jedna ściana na jest dłuższa o 1,5 metra. Z czego co wyczytałem o Tonsilach to schodzą nisko jak się już wygrzeją oczywiście a co do wzmaka to myślę że będzie pasować do nich denon PMA-860.Poniżej link gdzie jeden z forumowiczów opisuje pioneer'a i denon'a tak z grubsza.

http://www.audiostereo.pl/wzmak-pioneer-a-676-potrzebuje-info_8139.html

Szkoda że ten Rotel jest z Tajwanu i ma 30W na kanał dla mnie mało.

Tajwan to zaden problem, a co do mocy - mój Rotel ma 50 W na kanał, Onkyo - 110 W - i nic z tego nie wynika poza napisem na tylnej ściance, Rotel jest bardziej dynamiczny smile.gif

Rotele to bardzo wydajne prądowo wzmacniacze.

<><

Dla mnie ciekawy uwagi tylko dla mnie za drogi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jaki do niego CD najlepiej używany może być bez MP3.Ale nadal mnie ciągnie do DENONA.

Ukryta Zawartość

Dokładnie to ten model DENONA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zamiast pm-980 weź model pma-860, lub model 900v. Pma -860 gra trochę sucho i ma problemy ze sceną ale jeśli szukasz wzmacniacz który ma niesamowita moc i wykop to się nadaje i gra dużo lepiej niz 980 tylko, że nie ma pilota i do takiej muzyki świetnie się nada. Pma-900v gra bardzo neutralnie nic nie dodaje od siebie odsłuchiwałem go jakieś dwa dni temu i szczerze polecam. Ja wybrałem Marantza pm-78.

Jeżeli interesuje cię model a-676 choć wszystkie z tej serii czyli (616,656) grają podobnie to jest mniej więcej tak. Te wzmacniacze grają dość miękko, choć góra nieraz potrafi być dokuczliwa. Bas jest bardzo duży, lecz bardzo rozlazły, i wolny. Również są problemy ze sceną w tym wzmacniaczu gdyż jest bardzo słabo odczuwalna, w tym aspekcie jak również szybkości basu wygrywa z nim pma- 900v.

OK to Pioneer odpada w takim razie został tylko DENON i ROTEL. Co do Rotela to niewiem jaki model mam wybrać i że by miał co najmniej 50W/8ohm. I oczywiście jaki potem do niego CD wybrać.

A ja pochwalę Pioneer A 676. Nie zgadzam się z tym, że bas jest bardzo rozlazły i wolny. Moim zdaniem, wzmacniacz jest przejrzysty i gra wciągająco. Powinieneś posłuchać i sam wyrobić sobie opinię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.