Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka gramofonowa do sampli...

baloo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Zamierzam kupic nowa wkladke gramofonowa ktora chce wykorzystywac do zrzucania sampli z plyt winylowych... mam gramofon technics 1210. Troche czytalem i mam na oku wkladke Grado Green gdyz za rozsadna cene daje dzwiek wysokiej jakosci, lecz przed zakupem chcialem sie w sumie jeszcze poradzic. Dodam ze na wkladke mam 300 zl.

Dziekuje za odpowiedzi

Bartek

https://www.audiostereo.pl/topic/7050-wk%C5%82adka-gramofonowa-do-sampli/

Za rozsadne pieniadze kup AT 440 ML[ok.100$]to wkladka mm.Ale gdy chcesz co dobrego na poziomie to Moving Coil , EMT na zamowienie ok.500>1000 Euro.Bo kupowanie mc z tzw.kotwica wysokosygnalowych jest nieporozumieniem.

Jeśli masz przeznaczone na to tylko 300zł to w zupełności ci wystarczy coś Shure, Stanton Trackmaster lub Numark CS1. Ja osobiscie uzywam Numark CS1 i Stanton Discmaster jak i Trackmaster. nara

Jesli szukasz profesjonalne sample to zapraszam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zastanowilem sie troszke i mam jeszcze takie pytanie... kupic Stanton 500E mkII (176 zl) czy moze lepiej doinwestowac jeszcze troche i kupic Stantona 680 HiFi ?? (339 zl) Nie wiem co by bylo bardziej oplacalne, nie znam sie zbytnio na tym sprzecie, chce jak najwiecej wycisnac z winyla i tyle :] Dzieki.

Tez mysle ze Shure bylo by dobrym wyborem aczkolwiek nie jestem w 100% pewien i potrzebowalbym konkretnej rady specjalisty :] Dodam ze chce samplowac z nieco starszych plytek polskich i zagranicznych... muzyka jazz, klasyka, soul, funk itd itp... to tez ma chyba znaczenie do jakiej muzyki chce uzywac wkladki... Aczkolwiek owa Shure M97xE jest z serii Audiophile Phonograph Cartridge wiec chyba bedzie dobra...

Wrzuce tu moze linki do konkretnych wkladek miedzy ktorymi sie wacham... spojrzcie i doradzcie prosze!! Gubie sie w tych wszystkich charakterystykach :]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z gory dzieki...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ta trzecia mozesz sobie darowac, sam sampluje wiec z czystym sumieniem proponuje ci shure przedewszystkim krystaliczna czystosc dzwieku choc powiem szczerze ze stanton jest rowniez b.dobra wkladka, ale bierz shure. pozdro

baloo >>>

Stantona 500e używam na codzień i jest ok. ( za te pieniądze baaardzo ok.) Miałem okazje posłuchać również tej droższej serii 600 i zaobserwowałem różnicę polegajacą na nieco wiekszym nasyceniu dźwięku. Ogólnie bylo z pewnością lepiej lecz i gramofon oraz ramie było lepsze. Niewątpliwie za te pieniądze jest to wartościowa propozycja. Ja, gdy zajadę moja 500E to mam zamiar właśnie nabyć cos z serii 600 .Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.