Skocz do zawartości
IGNORED

GALE 3020

tyler

Rekomendowane odpowiedzi

Recenzja jest w HiFi - zachęcająca. Miałem pójść odsłuchać ale jakoś zbrakło czasu. Jak już to zrobisz - napisz jakie odniosłeś wrażenia. W Wawie widzialem je w Pomarańczy na Żelaznej. A przy okazji można obejrzeć ów słynny walący się na raty dom o którym tyle pisze prasa. Dzisiaj zwalił się kolejny fragment!

https://www.audiostereo.pl/topic/6888-gale-3020/#findComment-96443

No tak.... recenzja zachęcała do posłuchania :-) Ja sam poszukuję ostatnio dla kolegi niedrogich monitorów z BR z przodu i rozważałem odsłuch tych głosników. Jesli ktoś z Forumowiczów słyszał już te kolumny (lub 3030 na przykład) to poproszę o krótkią opinię. Czy to może zagrać w zestawie z Denonem PMA 350SE i Yamahą CDX 396 w pokoju ok. 15 m^2 ??? Repertuar - dużo jazzu, rocka oraz "muzyka z lat '80" ;-)

uszanowanie

https://www.audiostereo.pl/topic/6888-gale-3020/#findComment-96487

mam wyzsze modele gale

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sub spoko bardzo - ponoc wyszedl juz wyzszy model - niesluchalem

center - wtej klasie cenowej na prawde nie narzekam

satelitki - dipole - i znow za ta cene genialna sprawa

natomiast co do frontow mam jedno zastrzezenie nie odpowiadaja mi soprany - ale jak sluchalem ich na denonie nie bylo tego slychac jednak z nadam cos innego - ale to sa moje osobiste preferencje :)

natomist co do monitorkow to moj znajomy ma 3020 podlaczone do starej aiwy jakis topowy modelik z przed paru lat i potrafia wzbudzic respekt

co do 3030 to to mniej wiecej to samo co 3020 ale po prostu jest mozliwosc zasypania i kolcow. nie potrzebujesz tez standow

gra niezle - porownywalem z dali 3003 czy cos takiego leprzy bad nie tak rozlazly i przyjemniejszy srodek

generalnie polecam posluchac a potem wybrac

warto tez dodac pare zlotych i zastanowic sie nad 3030

albo podoszczedzac i kupic jakies kolumny a nie budzetowki albo tez skonstrtuowac cos samemu bo jednak efekty sa ciekawe

powodzonka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/6888-gale-3020/#findComment-96492
  • 3 miesiące później...

Gale 3020, w ich cenie nie kupisz nic lepszego. Mają niezły bas, sam się mocno zdziwiłem. Grają czysto i spokojnie, miłośnicy ostrego brzmienia i łubudubu mogą sobie poszukać czegoś innego. Idealne kolumienki do wielogodzinnego słuchania muzyki.

https://www.audiostereo.pl/topic/6888-gale-3020/#findComment-139028

Ja ich słuchałem dwa razy. Raz w elektrycznej pomarańczy i raz w jakimś innym sklepie w warszawie. Za pierwszym razem prawdopodobnie sprzedawca podłączył kable które wszystko zepsuły (bas strasznie łomotał). Za drugim razem wpięto normalnymi kablami wzmacniacz+cd firmy NAD. Ładnie to grało ale w uszy rzucał się brak zdecydowania - nad nie umiał przykopać w tą kolumnę. Przełączenie na coś o wiele droższego (8k PLN) i podobno mocniejszego wydobyło z nich ładny basik. Więcej w wątku 8414 (mój wpis z 2004-06-01 18:56:52). Główną zaletą którą pamiętam do tej pory był _porządek_ w dźwięku nawet przy bardzo wysokim poziomie głośności oraz uczucie bliskości muzyki. Ponadto rozstawione 3m od siebie budowały piękną scenę (a przecież są za małe żeby je tak szeroko stawiać :) Sprzedawca ostrzegał że te kolumny potrzebują mocnego wzmacniacza (w końcu są to efektowe kolumny kina domowego :).

Długo myślałem nad tym czy warto je kupić ale jakoś przy cenie używanych Tannoy M1 chyba sobie z żalem odpuszczę (gale 3020 nie ma szans kupić używanych - to nie jest popularny sprzęt).

Jeśli ktoś miał okazję bezpośrednio lub pośrednio porównać Gale z Tannoyami M1 i M2 to bardzo proszę żeby się ujawnił :) Niestety odsłuchy kolumn tannoya są z oczywistych względów niemożliwe.

Druga prośba: raz trafiłem na recenzję tych kolumn zamieszczoną na stronie www polskiego pisma audio i zapomniałem gdzie to było. Jeśli ktoś pamięta adres albo może mi wysłać skan na [email protected] to będę bardzo wdzięczny.

https://www.audiostereo.pl/topic/6888-gale-3020/#findComment-139072

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.