Skocz do zawartości
IGNORED

Obsychająca okleina na kolumnach

George_Stark

Rekomendowane odpowiedzi

Czy stosujecie jakieś środki na obsychnie naturalnej okleiny na kolumnach? Ostatnio zauważyłem, że na rogach kolumn okleina stała się jasniejsza. Troche mnie to denerwiuje bo zaczyna to wyglądać jakby kolumna była poobcierana, chociaz wcale nie jest. Macie jakiś sposób na to?

https://www.audiostereo.pl/topic/6837-obsychaj%C4%85ca-okleina-na-kolumnach/

Masz zbyt sucho w pokoju. Ja bym zaczal od zainstalowania nawilzaczy na kaloryferach - wtedy okleina na zgieciach nie wysycha. Poza tym jak jest wilgotniej polepsza sie samopoczucie i ogolnie lepiej brzmi :-)

PIOTREQ-kolor kolumn nie ma znaczenia? Jak patrze na swoje Mahul P 7 czarne jak heban to dostaje niestrawnosci ,no i oczywiscie zaraz wszystko gorzej slychac.Diabel chyba mnie podkusil by kupic czarne.Szukalem stolarzy aby zmienic okleine, ale to syzyfowe zajecie w moim miescie. Jak tylko powiem cwiercwalek na brzegu to mi zaraz proponuja vinylowke.Ja im na to,ze vinyl to na talerz nie na obudowe i tak dalej w kolko Macieju.Producencie PIOTRZEQ kolor, drewno, a nawet zapach dla maniaka ma znaczenie.Walor estetyczny to podstawa.Nie cierpie poczty mailowej,takze szkoda ,ze w "o mnie" nie zamieszczasz kontaktu telefonicznego.

Byc moze mialbys okazje wykazac sie kunsztem stolarskim, jak i swa wiedza akustyczna rowniez.

Pozdrr...

Najlepiej uzwac oleju ktory nie zostawia "osadu". Raz wyczyscilem moje czarne kolumny specyfikiem w sprayu, ktory zawieral wosk czy cos pokrewnego. Po wyschniecu kazde zaglebienie okleiny wypelnine bylo bialym osadem. Zalamalem sie jak to zobaczylem. Sporo czasu spedzilem by doprowadzic kolumny do pierwotnego stanu. Odtad uzywam tylko Old English Lemon Oil. Mozna tez znalezc jego odpowiedniki pod roznymi nazwami.

Parsec

[obrazekLUKASZ-96277_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.