Skocz do zawartości
IGNORED

Kto chce posłuchać koncówki mocy - ABOX

bodo_z

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem się na umieszcsenie tego wątku w stereo ponieważ chcę by moje pytanie dotarło do większej ilośći forumowiczów niż w DIY ,( Nie każdy kto słucha buduje.)

Udostępniam prototyp zainteresowanym do odsłuchu w ich własnych domach i systemach.

Zależy mi, by osoby które zapoznały się z brzmieniem ABOXa, wypowiedziały się w tej materii, np. w tym wątku. (Wrażenia, konfiguracja systemu - klocki, kolumny, kable, rodzaj słuchanej muzyki.)

Kaucja za ABOXa wynosi 600zł. Po jej otrzymaniu wysyłam prototyp do odsłuchu na tydzień. Po odesłaniu, zwracam tę kwotę pomniejszoną o koszty wysyłki.

(Zakładam, że wzmak wróci do mnie sprawny, cały i nie otwierany.)

Oczywiście liczę, że znajdę tu chętnych do odsłuchu na podanych warunkach.

Mój tel.: 089 / 542 66 97,com 602 342 693. .

(od 17:00 do 20: 00)

Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam wszystkich kochających muzykę Bogusław-(B.)-Bodo.

To wcale nie jest to samo...Musze stanąć w obronie Bodo. On próbuje dać do oceny własny wyrób, nie jest więc handlarzem. Przecież nie tak dawno toczył sie duży wątek o możliwościach porównań sprzetów polskich producentów. Nie widzę w tym nic złego ani w sposobie, jaki to robi.

pozdr

To jest dokladnie to samo tyle ,ze winnej formie. Dawanie do odsluchu bardzo mi sie podoba. Swiadczy to o duzej uczciwosci oraz odwadze konstruktora,ale nie zmienia to faktu ,ze to jest najzwyklejszy handel.Temu zaproponowalem skorzystanie z dzialu ogloszen.

Ps. -- watek dotyczacy rodzimych producentow przeczytalem,ciekawe wypowiedzi lecz przewazajaca wiekszosc zamiast pomyslec jak zorganizowac sprzedaz ,reklame itp. placze w klawiature i wylewa swoje zale. Dalej gazeta niedobra to znowu sklep zly. No i wkoncu sam zaczalem narzekac hihi.

Pozdr..

Franeczku nie miel wody! ;o)Na naszym Forum byli już producenci wzmacniaczy(różnego typu),kolumn,kabli i nie ma w tym nic złego.Problem jest jak handlarze na siłę próbują wcisnąć swój towar kolegąktórzy piszą jaki wzmak,jakie kolumny? ;o)Pozdrawiam

>> WojciechoTak jest parę sztuk, słownie parę . Prawdą jest że chciałbym zrobić i sprzedać parę sztuk więcej ,lecz w nie mniejszym stopniu zależy mi na waszej opinji na temat w.w. wzmaka .Cz się wam podoba jak reprodukuie dzwięk i w jakim systemie był sprawdzany , do czego porównywany. W DIY jest wielu konstruktorów lecz ich wzmaków nie można posłuchać u siebie, bo żaden swijego cacuszka wam nie prześle. Ja wysyłam prototyp bez żadnych zmian taki jak go zrobiłem bez poprawek. Każdy co go posłucha i się wypowie będze mówił o tym samym wzmaku. A jeśli znajdze się chetny po odsłuchu, to się ucieszę . Można posłuchać przecierz z ciekawości a do kupna niezmuszam. Tymczasem wzmak jest w stolicy naszego pięknego kraju i około soboty do przekazania następnemu chętnemu z Warsz. lub okolic. pozdrawiam tagże malkątentów B.

>>Frank Jeżeli popieresz pomysł odśłuchu to zadzwon do mnie i będzesz miał okazę posłuchać ABOXa. I jeśli masz leprzy wzmak to się cieszę wraz z tobą, będze wiadomo do czego porównywałeś ABOXa. A ci co szukają dobrego wzmaka skorzystają , bo wiedza to potęgi klucz i w ciemno nikt nie będze kupował . a ABOX stanie się tylki punktem na skali to-lepsze od ABOXa -to gorsze.

bodo_z nie stosuje podzialu lepsze gorsze ,tylko podoba sie lub nie podoba sie czy tez wspaniale lub gowno.

Nie mialem na mysli by Cie urazic ,lecz wskazac w jakim miejscu moglbys proponowac swoj prototyp.Natomiast opinie oczywiscie nalezy zamiescic na forum.Po lekturze wpisow Andrei29 sam jestem ciekaw twego wzmaka i napewno za jakis czas z twojej propozycji skorzystam.

>>>Frank pisząc lebszy , gorszy miałem na myśli dzwięk boto oprucz ceny on jest głównym kryterjum przy zakupie .Nie każkego stac na drogie klocki a jak wiesz za porównywalne pieniążki można kupić i coś niezłego i chłam w ładnym opakowaniu. A niekażdy kto chce kupic jest osłuchany więc studiując forum choć troszkę teori łyknie. Dzięki za odpowieć B.

>>Bodo_z

Po prześledzeniu z grubsza większości wpisów o ABOXie mam pytanko do konstruktora:

czy przewidujesz możliwoś wykonania też jakiegoś preampu do tego? Tzn czy można zamówić "komplet"? tak żeby docelowo mieć jakić CD plus dwa klocki marki ABOX.

A jeśli ABOX-pre jest możliwy to oczywiście ile kosztuje oraz czy może być z pilotem :) ???

(pilot jest bardzo przydatny -nie trzeba biegać po pokoju, żeby sciszyć, jak żona coś mówi)

Żona to jest argumęt. :o) Tak na poważnie jestem w trakcie prac nad pre... i cz z pilotem to i tak i nie w zależnie od ceny lecz to jeszcze nie dokonca określona przyszłość . A przy cd jest pilot?? , bo jak jest to ma funkcję pałzy . Gdyżona usłyszy że by ją dokładnieu słyszeć zrezygnowaliśmy z muzy, to śię ucieszy i może doceni :o))). pozdrowienia B.

Koledzy, to był tylko taki "naprzykład" he he

No czasem się chce usłyszeć jakiś fragmen głośniej, lub następny utwór trzeba sciszyć bo już nie jest andante tylko allegro rockandrollo. A jak się wstaje chodzi siada to się człowiekowi ciśnienie podnosi i inaczej słyszy...

• 3 miesiące później...

Skorzystałem z oferty Bodzia i wypożyczyłem Aboxa ( w komplecie pasywka).

Jeśli ktoś z Białegostoku jest chętny do odsłuchu konstruktor wyraził swą zgodę.

Kontakt mailowy w "o mnie" (kaucja 600 pn).

Warto!!

:))

Jestem po odsłuchu Aboxa.Pierwszy wniosek to cena!Za końcówkę ok. 1800 -to wskazuje na budżet.

No ,ale nic bardziej mylnego-dzwięk zdecydowanie lepszy od wielu konstrukcji budżetowych.

Słuchałem ponad tydzień w różnych konfiguracjach i zawsze było dobrze.

Nie jest to urządzenie Hi-Endowe,ale na pewno jest końcówką ,która zaskoczy niejednego audiofila.

Bardzo dobre zrównoważenie tonalne,wszystko na swoim miejscu.Niezależnie czy był to Focal czy też Concert 11

Abox nie dał ani razu plamy.Całkiem pokazna scena,z delikatnym wycofaniem w tył,więcej niż przyzwoita lokalizacja robiły wrażenie.Dobrze ,że konstruktor nie poszedł w stronę zwiększenia przejrzystości,dzięki temu

udało się uniknąć nadmiernej sterylności brzmienia.

Samo brzmienie to jest coś w "okolicach " lampiaka.Stosowałem trzy przedwzmacniacze:aktywny Audiolaba oraz

dwie pasywy Moth i Made in Home.Każdy wprowadzał coś innego,ale nie byłem w stanie stwierdzić z którym było

najlepiej.Największym utrudnieniem przy teście jest ogromna muzykalność tego urządzenia.Dosłownie po paru minutach słuchania odchodzi ochota na zmiany płyt i testy porównawcze.

Na ostatni dzień wywiozłem Aboxa do Zydelka.Mieliśmy porównywać z Betleyem itd.

Wiecie czym się to skończyło? Ano;John Coltrane-Soultrane Miles Davis-Seven Steps To Heaven King Crimson-Larks Tongues in Aspic, to sobie posłuchaliśmy w całości i odbyło się(haha) bez testów porównawczych.

Świadczy to o tym,że jest to świetna maszyna do słuchania MUZYKI.

Przed kupnem wzmacniaczy do 3000pn(a może i więcej) warto wypożyczyć tą końcówkę i jej posłuchać w swoim systemie.

Ps. Niestety do testu otrzymałem wersję demonstracyjną , z dużo gorszym zasilaniem niż ta oferowana do sprzedaży.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu są fotki tej wersji do sprzedaży.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Piecyk pokonywał trasę Olsztyn - 3-miasto przez dwa dni. Gdybym był tego piątku punktualnie na biesiadzie przy Budvarze trwałoby to jeszcze dłużej. MASTERLINK

Piecyk pokonywał trasę Olsztyn - 3-miasto przez dwa dni. Gdybym był tego piątku punktualnie na biesiadzie przy Budvarze trwałoby to jeszcze dłużej. MASTERLINK

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.