Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AV-PACK 103, jak zacząć?

sonciak

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem zestaw Yamaha (jak w temacie, czyli HTR5630, DVDS540, NSP100). Do tego mam telewizor Samsung 32".

1. Może ktoś ma linki do polskich instrukcji tego sprzętu? (szczególnie do HTR5630 lub RXV340)

2. Dostałem tylko szajskie kabelki. Przymierzam się do zakupów. Z tego co czytałem to najlepszym wyjściem jest coaxial (dvd+av) i euro scart (dvd+tv). Jakie 'kablowe' firmy polecacie (byle nie za drogo)? Może ktoś ma inne propozycje kablowego połączenia. (kable będę pewnie kupował na allegro)

3. Jak najlepiej podłączyć komputer do tego sprzętu (aby oglądać divx)? Obraz jak sądze kablem SVHS - Euro, a jak dźwięk (niektóre filmy divx mają ścieżkę 5.1)?

4. Może wreszcie ktoś wie jak podłączyć do tego sprzętu konsolę PlayStation 2 (również w konfiguracji obraz do tv, dźwięk do av)?

Bardzo was proszę o porady odnośnie mojego sprzętu, gdyż jeszcze wiem nie wiele, a chce wiedzieć dużo i nie wiem od czego zacząć.

Pozdrawiam

Marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/6657-yamaha-av-pack-103-jak-zacz%C4%85%C4%87/

no tak nikt ci nie odpisał przez 25 minut to już nazywasz innych ignorantami

Nie wszyscy mają czas siedzieć i odpisywać o tej porze.

A tak w ogóle to skorzystaj z wyszukiwarki bo twoje pytania są czesto poruszane na forum

Przepraszam jeśli Cię uraziłem, ale ja tylko pytałem o ignorancje szukając przyczyny powszechnego milczenia na moim wątku. Jeszcze raz sorry.

Postanowiłem sprecyzować pytanie.

Wybrałem kable: (kierując się budżetem)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co o nich sądzicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam kolejne pytanie. mam sb live!, ale już bardzo stareńkiego, jak mam sprawdzić czy mogę do niego podłączyc ampa kablem coaxial?? z tyłu mam cztery wtyczki: niebieską, czerwoną (mic), zieloną (głośniki) i czarną. oprócz tego podłużną wtyczkę (taką przykręcaną) - kiedyś to się chyba nazywało gameport, ale teraz to kij wie! pomocy!

do starego Live'a nie podłączysz kabla coaxiala ani opticala. Chociaż o ile pamiętam na samej karcie są odpowiednie wyjścia tylko nie zostały wyprowadzone na "zewnątrz" (posiadała je dopiero wersja Platinum).

W jednym numerze Chipa (rocznik 2002 albo 2003) był opis jak zrobić sobie takie wyjścia dla Live'a , co jeśli ktoś jest obyty z lutownicą nie jest chyba aż tak trudne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - moze to cie zainteresuje? :)

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.