Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic S75 na 5.1 tylko stereo ?!!!

aartis

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę o pomoc do specjalistów od S75. Uzywam go od pół roku, ale mialem go podlaczonego ze wzmacniaczem Onkyo DX555 poprzez Multi-channel, czyli po rozkodowaniu dzwięku na poszczególne kanały. Zapragnałem jednak podłaczenia po DD 5.1 na miedzi lub optyku i NIESPODZIANKA!!!!

Mimo wypróbowania jak mi się wydaje wszystkich możliwości ustawienia dzwięku mam tylko 2 przednie kanały tj. STEREO zamiast 5.1. Jak tylko we wzmacniaczy przełaczę się z wejscia Digital na Multichannel wszystko znowu gra idealnie.

Proszę o pomoc co zrobić - zmianę z PCM na bitstream już wykonywałem (także ograniczenie pasma do 44MHz) i nie pomaga. Czy to jest uszkodzony sprzęt, czy coś jeszcze trzeba ustawić. Moze jakiś reset do ustawień fabrycznych? a może jak są właczone kable Multichannel to za nic nie pójdzie wszystkie 5.1 kanałów na wyjście Digital?

Arti

https://www.audiostereo.pl/topic/6597-panasonic-s75-na-51-tylko-stereo/

=>aartis

problemem może rzeczywiście być downmix - jest to właśnie przekształccanie dźwięku 5 kanałowego w dwukanałowy (używa się go wtedy gdy w systemie są tylko 2 głosniki) niestety nie powiem ci jak wyłączyć tę opcję w onkyo musiałby sie wypowiedzieć ktoś z posiadaczy (może w innych modelach jest podobnie). zawsze możesz próbować samodzielnie - powinno być to gdzieś w ustawieniach dolby digital.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.