Skocz do zawartości
IGNORED

UPC Mediabox HD - problem z pilotem

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

też mam takie cudo. Pilot to porażka, trzeba go ustawiać pod określonym kątem aby działał. Czasami box się zawiesza i trzeba restartować.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No co ty, niech Ci wymienią!!!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

oczywiście, do wymiany. Te boxy potrafią być dość awaryjne

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Już do nich napisałem, ale wiadomo weekend.W poniedziałek pójdę do biura i zobaczę co powiedzą.Gorzej jak mi mi udowodnią,że nie umiem obsługiwać urządzenia i poleci pięć dyszek za nieuzasadnione wezwanie technika:)))

Pilot możesz wymienić w lokalnym biurze, gdzie sprawdzisz czy działa przy okazji zanim to zrobisz walnij przywracanie ostawień fabrycznych i zassaj nowy soft na dekoder i wyłacz oszczędność energii na TV bo w wielu wypadkach zakłocają działanie pilota. Jesli tego nie zrobisz i zadzwonisz na linie to każą Ci to zrobić innaczej dostaniesz serwis warunkowy (czyli jak serwisant strzeli ci przywracanie ustawien fabrycznych i wylaczy oszczednosc i to zadziala to pożegnasz się z jednym Kazimierzem III Wielkim)

Przywracanie ustawien fabrycznych instrukcja

kliasz menu ->(ok) ustawienia(ok) -. przywróć ustawienia fabryczne(ok)-> kod pin (0000 chyba ze zmieniłeś)-> (ok)-> (ok) -> dekoder sie wyłaczy i uruchomi sam -> flaga PL (ok) -> koda aktywacji (przeważnie jak kierunkowy z 0 czyli 0 x x)(ok)->dwa paski jakosc i sila powyzej 50% i dopiero (ok) ->wyszukuje kanały jak skonczy (ok) -> działa

Nowy soft wyłaczyć z sieci (gniazdko) trzymac kalwisz na dekoderze (CH-)(chyba ze philips PVR to przewijanie wstecz <<) trzymajac caly czas podlaczasz zasilanie i czekasz az nie pojawi sie godzina lub 00:00 i dopiero naciskasz UPC wcześniejsze naciskanie może uwalić dekoder.

Po tym mogą Ci wystawić serwis i dzwoń z domu bo Cie z kwitkiem odprawią jak będziesz poza lokalem.

Uuuu to lipa zobacz czy swieci upc na pilocie jak klikasz jeśli nie przytrzymaj trochę dłużej UPC, jeśli nadal nie działa sprawdź oszczędność energii czy jest wyłączona na TV jak nie pomoże to zostaje biuro lokalne lub 801......

Flisia4, 27 Sie 2010, 21:57

UPC na pilocie się nie świeci.Tryb oszczędzania energii w TV jest wyłączony.Cały czas był.Pilot przestał działać nagle.Po obejrzeniu filmu postanowiłem przełączyć na inny program i kicha:(

>paul_67

Sprawdź czy dioda IR w pilocie świeci choćby aparatem foto z telefonu kom. Nie do to co prawda odpowiedzi na pytacie dlaczego pilot nie działa ale dowiesz się przynajmniej czy w ogóle działa.

MWP05, 28 Sie 2010, 00:34

>>paul_67

>

>Sprawdź czy dioda IR w pilocie świeci choćby aparatem foto z telefonu kom. Nie do to co prawda

>odpowiedzi na pytacie dlaczego pilot nie działa ale dowiesz się przynajmniej czy w ogóle działa.

Dioda w ogóle się nie świeci.Sprawdziłem inne piloty i widać to wyraźnie,że działają.Ten niestety nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.