Skocz do zawartości
IGNORED

Real Cable BM 250 -jakie opinie???

Rotor

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście szukałem w wyszukiwarce ale niczego konretnego nie znalazłem. Internet też nie rozpieszcza nadmiarem informacji -znalazłem tylko jakiś "niesponsorowany" artykulik na stronie sieci Top Hi-Fi, która go sprzedaje. Może ktoś już miał lub słyszał coś takiego i może coś o nim powiedzieć?

Ogólnie potrzebuję czogoś co by nie zaciemniło zanadto brzmienia bo mam ciepłe tannoye m2 (ciągle się z tym powtarzam:)

PS. W zamian za każdą rzeczową odpowiedź mogę wysłać imejlem kolekcję moich ulubionych kawałów o Jasiu lub o Sztyrlicu!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/6555-real-cable-bm-250-jakie-opinie/

Można ten kabel pożyczyć do odsłuchu z audioklanu przy Nowogrodzkiej, co też zrobiłem parę tygodni temu. Ładne wysokie tony i wyższe średnie: słychać dużo cichutkich szczegółów, dźwięki długo się ciągną i łączą ze sobą. Dokładna przestrzeń. Muzyki słucha się przyjemnie, z emocjami i nie jest ta góra jakaś specjalnie ostra ani zimna.

W trzymaniu basu za mordę to mistrzem świata ten kabel nie jest i trochę się rozłazi.

Słuchałam zaledwie paru kabli tańszych i droższych od tego, ale ten mi się podobał. Chociaż poszukiwań jeszcze nie zakończyłem.

PS: poproszę kawały o Sztyrlicu.

Powodzenia

IGOD

interesują mnie inne opinie bo:

1. jesli ktoś powie "nie trzyma basu" to zwrócę na to szczególną uwagę przy odsłuchu

2. mam sprzęt taki jaki mam ale kiedyś pewnie będę miał inny. Będzie miło jeśli będę miał kable które również na innych sprzętach nie będą raziły swoimi cechami, żebym nie musiał ich natychmiast wymieniać. Stąd moje zainteresowanie jak oceniają brzmienie tego kabla posiadacze innych urządzeń.

3. co dwie głowy (4 uszy) to nie jedna

Niedawno kupiłem ten kabel ale użyłem go do zmiany okablowania wewnętrznego kolumn bo te które były wczesniej były fatalne. Wydaje mi sie że tan kabel gra charakterystycznie po Francusku szybko, troche jasno, przejżyście i muzykalnie. Ilość, szybkość i dokładność wysokich poprawiła sie znacznie. Mimo że mam tanie głośniki wysokotonowe nie ma żadnego wyostrzenia tego rejonu pasma. Znikło dużo różnych brudów i dzięk stał sie przejżystrzy. Bas też stał sie szybszy i lepiej kontrolowany. Mi podoba sie jego wygląd ale jest w srodku kolumn więc go już nie widze :P .

Cholera wcisnąłem nie chcący "nie na temat". Jeżeli stało się przez to coś złego to bardzo przepraszam!!!.

Drogi wqwqw, na Twoim miejscu uważałbym wyrażając takie opinie bo sądząc z tego co się dzieje w wątku o kablach, to zaraz znajdzie się ktoś kto Cię wyśmieje, że jesteś w stanie dosłyszeć tak wyraźne różnice w okablowaniu zwłaszcza na tak krótkich odcinkach wewnątrz kolumn :))) Ja w każdym razie szczerze dziękuję za odpowiedz. Mam wysyłać kawały?...

Halo, halo czy nikt więcej nie miał do czynienia z tymi kabelkami? Powiedzcie coś.

Na stronie producenta dumne Francozy nawet nie zamieściły żadnej informacji po angielsku. A to co jest po francusku i tak niewiele by dało po tłumaczeniu.

HELP!

• 5 miesięcy później...

Właśnie wpiąłem 250-kę zamiast Monster Cable XPHP. I powiem Wam, że do tego badziewia /MC/ dobrowolnie nie wrócę. Checkitout napisał w zasadzie o co chodzi z Real Cable 250.

W moim przypadku system w kooooońcu się otworzył. Zniknęła kotara, wyjąłem go z wody itd.

Dźwięk stał się lżejszy, gładszy i płynniejszy. Akurat tego potrzebowałem.

Nie wiem jeszcze tylko czy MC jest aż tak do d... czy RC taki dobry.

PLN 24,-/m plus własna konfekcja i sprawiłem sobie dzisiaj nowy system :-)

Pozdr,

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Jak dla mnie to przereklamowany kabelek. Zrobiłem ten bład i kupiłem go w ciemno. System zrobił sie jasny, zbyt jasny, średnica sie cofneła a najgorzej z basem, stał sie rozlazly.

_Cypis_

Powiedziałbym raczej, że przekonałeś się o słuszności znanej tezy, że trudno o kabelki, które dobrze zagrają wszędzie. Zwłaszcza te niedrogie.

Po prostu to nie Twój kabel.

A u mnie akurat zostaje...

• 2 tygodnie później...

Witam

Od kilku dni testuje na swoim budżetowym systemie kable Real Cable BM 250. Część poprzednich opinii muszę potwierdzić, a szczególnie tą o tym, że nie we wszystkich systemach muszą się sprawdzić. Rzeczywiście przestrzeń, góra zdecydowanie się poprawiły, ale bassy są poza wszelką kontrolą. Postawienie kolumn na standach, ani odsunięcie od ściany prawie nic nie pomogło. Wg mnie są to kable przede wszystkim do zestawów o niedostatecznych niskich tonach. Kiedy do zestawu KD podłączyłem kolumny podstawkowe: rewelacja bass pod kontrolą, nawet nisko schodzący, góra szczegółowa, miła dla ucha. Zatem pozostaje mi kupić testowane podstawkowe kolumny, albo zmienić kable, jeżeli zostane przy swoich podłogowcach. Ale czy znajde jakieś kable, które potrafią utrzymać bass w ryzach. Hm nie wiem może, jakieś kabelki, które trochę ograniczą dół i dadzą trochę ciepła w tym zakresie. Czy ktoś zna takie kabelki? ...........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.