Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner za ok 1500zł? Panasonic?

nivekx

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic amplituner (najchętniej slim) za około 1500 zł.

Zastanawiałem się nad dwoma modelami

(głównie ze względu na wystarczająca jak dla mnie parametry, cene i wygląd (slim) ):

PIONEER VSX C 301 S (1500zł) (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

PANASONIC SA-XR15E-S (1429zł) (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ktory wedlug Was jest lepszy?

A może w ogóle nie warto w to inwestować i kupić coś innego... lepszego... ?

A może już ktoś z Was testował taki sprzęt...

Z góry dzięki za pomoc!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panasonic to niech robi vcr i telewizory, ampli to wg kolejności Yamaha, Harman, Denon,Onkyo, z tym ,że Yamaha najtańsza. Boże broń od naleśnikowych amplitunerów.Tyle warte co ich wysokość ( wprost proporcjonalnie ).

ale i tak kupie chyba Panasonica xr15...

bo yamaha ma brzydki wyświetlacz (wielki kropy...) a i w testach wypada gorzej... :(

no chyba ze ktos pokaze mi test, gdzie panasonic xr15 jest gorszy od yamahy 440

nivekx: Yamaha ma faktycznie wieśniacki wyświetlacz, taki jednokolorowy i nieciekawy. Proponuję amplituner firmy Aiwa. Miałem taki przez dwa lata, na pewno ci się spodoba. Ma zajebisty wielokolorowy wyświetlacz, z takimi ruchomymi fajnymi słupkami, ogólnie dużo się świeci i przyciąga wzrok. Poza tym masz kilka nastawów equalizera (też się fajnie świecą), oraz trzy poziomy przyjebania basu (tzw. kontur) i sopranów. Czyli to co tygrysy lubią najbardziej! W sumie nie wiem po co kupiłem Yamahę :-O

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Odradzam to co chcesz kupić..dla mnie slim to jak imitacja ampa..ja kupił bym denona,yamahe,onkyo..i bardzo ciekawą propozycją są nowe modele HK...tylko nie wiem nawet czy są już w naszym kraju..ale jak są to i tak Cię raczej nie stać :| (chyba)..i nie patrz na wyświetlacz..muzyki się najlepiej słucha w nocy przy zamknietych oczach ;)..ważny jest ddźźwiękk!

Pozdr

do zgk5:

oto stronki, gdzie panasonic xr15s dostal wiecej punktow od Yamahy 440:

punkty PANASONICA :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (4.62 pkt / 5pkt)

punkty Yamahy :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (4.14 pkt / 5pkt)

i co z tym zrobić?...

I wbrew ogólnej opinii, że Yamahy są najlepsze,

Panas wypada lepiej, a dodatkowo jest tańszy o 400zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to są punkty przyznawane przez uzytkowników dla których się liczy bardziej wyświetlacz i wersja slim niż dzwięk więc nie zwracaj na to kompletnie uwag,posłuchaj yamahy i panasa i sam się dowiesz o co chodzi,no chyba że ten wyswietlacz ci tak bardzo nie pasuje.

Nivekx - dzięki za linki ale mnie "testy" z maxaudio zupełnie nie przejkonują.

W ogóle nie można porównywać tych amplitunerów bo to zupełnie co innego.

Ciekawe jaki wydajny transformator ma ten płaski panas , bo końcówkę mocy ma energooszczędną

(w wersji cyfrowej).

Pozdro

nivex: daj spokój z maxaudio. jej wiarygodność w skali od 0 do 100 wynosi MINUS 10. ta platforma należy do firmy EIC, dystrybutora Onkyo. Gnoją Yamahę jak tylko mogą.

Swoją drogą ciekawe skąd biorą Yamahę - bo przecież nie z Audio Klanu z którym są w stanie wojny totalnej... nie zdziwił bym sie gdyby wcale Yamahy nie mieli ...

EIC ... szkoda słów.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Totalne nieporozumienie Yamaha 1300 dostała notę 3,8 za jakość dżwięku czyli niżej niż 440 której dali 4,35, o Panasie nie wspomnę.Kto to testował ? jeśli wogóle takowe testy się odbyły. Wg mnie Yamaha w kinie to jak mercedes w samochodach.

Slyszalem ze H/K jest jeszcze lepszy w KD, ale nie wiem czy to prawda. W stereo na pewno wypada lepiej H/K. Wiem bo sluchalem i na pierwszy rzut ucha 640 brzmiala niby gorzej od AVR2500. Ja mam RXV800+koda NT306f i stereo mi pasuje.

otóż co postanowiłem:

na początku chcialem kupic cienki ampli bo mi sie taki podobal...

ale skoro wszyscy mi odradzali....

nawet w pan w media markt powiedzial,

ze nie ma co porownywac panasonica cos tam 10, z np. yamahą 440

postanowilem wiec pojsc za wasza rada i wybrac cos z gornej polki...

przesluchalem dwa modele:

yamaha rx-v 440 oraz denona 1404...

podobna klasa... jednak yamaha byla po prostu mocniejsza

(choc w odsluchu dzwiek denona bardziej mi sie podobal...

bylo wiecej wysokich tonow na odsluchu 0 0 - bez podbic)

i w sumie kupilem YAMAHE rx v 440 za 1300zł na allegro i to w kolorze Tytan :)))

jestem z Yamaszki bardzo zadowolony i wszystkim wielkie dzieki za rady :)))

Pozdrowienia

Pawel ze Szczecina (nivkex)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.