Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do 750zl:)

polek1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy mozecie mi zaproponowac jakies kolumny do kwoty jak w temacie? no i zapewne uzywane bo za taka kwote to nowki to badziew bedzie jakis pewnie :D

Mam wzmacniacz CA A300 i mam jeszcze kolumny Mission M33i ale musze je sprzedac bo sie wyprowadzam daleko (1000km) i poprostu bedzie malo miejsca w aucie a nie bede jechal po nie specjalnie bo na paliwo wydam prawie tyle co one warte :D.

Slucham muzyki roznej mozna powiedziec praktycznie wszystkiego oprocz klasyki, metalu i ciezszego rocka, nie wspominajac o techniawce czy jakims dicho hehe. Missiony bardzo mi sie podobaja brzmieniowo (srednica) wiec moga to byc co na styl missionow. Wiem, wiem moge kupic podstawkowe missiony ale choc te kolumny naprawde mi sie podobaja brzmieniowo to jednak czasem cos jednak mi nie pasuje (ciezko czasem zlokalizowac niektore zrodla na scenie i czasem mnie drazni ich dzwiek i poprostu trace wtedy ochote na odsluch). Co do CDka to mam teraz Yamahe CDX-550E ale tez ja chce sprzedac i i kupic jakas uzywke cdka do 250zl. Mieszkam troche ze tak powiem na zad...u wiec ciezko by mi bylo gdzies pojechac na odsluch a potem szukac takich uzywek:(

Dzieki za sugestie mam nadzieje poparte odsluchami:)

https://www.audiostereo.pl/topic/65066-kolumny-podstawkowe-do-750zl/

Witaj,

do Twojego zestawu zdecydowanie zaproponowałbym Ci fabrycznie nowe kolumny Monitor Audio - wchodza w rachubę Monitor Audio M2 (ich cena z upustem będzie oscylowała w podanej kwocie) lub zdecydowanie bardziej Monitor Audio BR2 (tutaj cena będzie nieznacznie wyższa, jednak ze względu na wprowadzanie przez firmę nowej serii Bx, seria BR jest oferowana z atrakcyjnymi upustami).

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Aja za tę kasę mniej więcej dorwałem kiedyś Heco Argony 30 których nie sprzedałbym teraz za 2 razy tyle, tak grają:-)

Nie wchodzi w grę dozbieranie jeszcze ze 2-3stówek? Wtedy wybór byłby dużo lepszy..

Q21 - dokładnie, monitor audio można niskie modele za to kupić,poszły w dół od jakiegoś czasu (chyba jak weszła seria rx)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A acoustic energy nie polecacie? A coś z kody?

a zna ktoś "Quadral Argentum 02.1"?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak możesz posłuchaj stx mx-140 można je kupić do samodzielnego montażu za 998pln polecam świetne monitory,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niewiele więcej dopłacasz a masz dźwięk o klasę lepszy niż wszystkie propozycje które tu padły

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

dostajesz cały komplet głośniki, obudowy, zwrotki gotowe, maty go wygłuszenia itd tylko skręcasz i zaoszczędzasz 400pln bo gotowe kosztują prawie 1400 :)

słuchałem mx140 w czerwcu w salonie i powiem że zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie , bardzo dojrzały poukładany dźwięk jak za takie pieniążki,,

Focal + Naim

^^ Tak jak pisze Kolega Mikson. Od siebie dorzucę Usher S-520 lub Koda Harmony K-2000B - raczej używane jeżeli mamy zmieścić się w kwocie do 750zł.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

bas schodzi naprawde nisko ale nie jest podbity efektownie jak w typowych tanich monitorach, jest bogaty urozmaicony czytelny, dlatego trzeba podłączyć wzmak który dobrze go poprowadzi też z dynamiką, słuchałem z nadem i moim arcamem, naprawde ciekawe monitory moim zdaniem grają lepiej niż typowe budżetówki do 2tys brytyjskie zachwalane nak kef iq30, b&w 685, ma br2, , warto ich posłuchać może wysyłają do testów trzeba się dowiedzieć, jest opinia w dziele o mx140 która jest zbieżna z moją.

Focal + Naim

Zdecydowanie w tej cenie polecam Monitor Audio M2, zupełna nowość, ale chyba najlepszy monitor w tej cenie. Za parę stówek więcej można już pomyśleć o KEF IQ30 lub Monitor Audio BR2.

"Zdecydowanie w tej cenie polecam Monitor Audio M2, zupełna nowość, ale chyba najlepszy monitor w tej cenie. Za parę stówek więcej można już pomyśleć o KEF IQ30 lub Monitor Audio BR2."

to posłuchaj mx-140 to zmienisz zdanie bo ja miałem taką przyjemność i moim zdaniem wszystkie monitory które wymieniłeś mx140 biją na głowę jakością i kulturą grania, te brytyjczyki są za drogie w stosunku do tego co potrafią.

Focal + Naim

A ja bym polecił np. Audiowave 171SE, które zwykle chodzą po ok. 800PLN (jedyne kolumny poniżej 1.000PLN, które w ogóle bym brał pod uwagę) gdzie za tą kwotę nie sposób kupic nawet samych głośników Seas`a, które w nich siedzą. Identyczne midwoofery na przykład były montowane w słynnych Qba Sobieski, kosztujących grubo ponad trzy klocki, a gdyby jeszcze na przedniej ściance miały jakieś modne "zagraniczne" logo, to przynajmniej ze dwa razy tyle trzeba było by dac.

Cała reszta tu wymienionych, to zwykła marketowa tekturowo plastikowa tandeta, bez urazy dla nikogo.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Po co się kłócicie i zmieniacie temat? On i tak nie kupi tych stx bo są za drogie i to mają być gotowe monitory a nie zestaw do zrobienia.

Autor tematu - coś już ma na oku z podanych propozycji albo jakąś inną koncepcję?

kup cokolwiek do 750 bo tak założyłeś a za takie pieniążki to kupujesz nic konkretnego, moim zdaniem poczekaj z miesiac zwiększ budżet do tysiaka postaw koledze z forum flaszkę to skręci Tobie w godzinę takie stx mx140 ,

Focal + Naim

A co za problem wkręcić głośniki.

Nie którzy mnie rozbrajają ze swoimi propozycjami ;-)

STX MX140 za 1000zł do złożenia zdecydowanie są najlepszą propozycją.

Ludzie zerknijcie chociażby na głośniki w MX140.

A jak koledze nie chce się niczego skręcać to niech kupi sobie misiony M32i i po kłopocie.

Jesli chodzi o DIY to nie mam z tym problemow. Zeby nie byc goloslowny prosze oto link do moich podlogowek na niskotonowym westrze i wysokotonowym tonsilku

Ukryta Zawartość

Nawet sam zwrotnice z pomiarami zrobilem:P

Ale nie chce DIy bo potem jest problem ze sprzedaza lub duuuuzo sie traci dlatego szukam czegos gotowego:)

Mam na razie takie typy:

- B&W 601 (co o nich sadzicie?)

- Dali Concept 2

- Wharfedale Evo 10 jak sie na ebaju niemieckim uda wyrwac

- KEF iq3 lub q1 tez ebaj :D

BTW szukam monitorkow wiekszych na wysokosc niz 30cm zeby potrafily zejsc z basem jak moje missionki od 48Hz->

Dzieki wogole za zainteresowanie tematem :)

Ukryta Zawartość

aha bede mial jeszcze do kupienia CDka bo sprzedalem swoja jamaszke cdx-550e i karte dzwikowa creativa i mam 200zl +/-30zl. Co polecacie zby bylo lepsze od jamaszki do CA A300 zeby dzwiek nie byl za ostry (lubie ciple brzmienie:)). Myslalem o HK HD 720 dobre to choc troche?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.