Skocz do zawartości
IGNORED

Czy b&w 685 są dobre do Pink Floyd, Metallica , Jarre'a ?

penny

Rekomendowane odpowiedzi

Czy podstawkowe 685 nadawałyby się do Floydów , Metallica ,ew muzyki elektronicznej ? Jaki generalnie rodzaj muzyki im wychodzi najlepiej ? A jaki gorzej ? Mogę bardzo okazyjnie kupic nowe B&W 685 , grałyby z Marantzem pm 8003 .

Jak najbardziej-mam 685,uwielbiam Floydow,metallice odkrylem ostatnio dzieki wlasnie bowersom ktore pokazaly mieso a i do muzyki elektronicznej jak d&b, psy trance,minimal itp mocno daja rade... u mnie to gra obecnie z onkyo 805,mialem arcama alpha 8r ale nie dawal rady do toru stereo onkyo i poszedl na aukcje. Sluchalem starszej wersji 601s2 z pm 7003 i bylo dobrze aczkolwiek ja po odsluchach zdecydowalem sie na nad 355...

pozdrawiam.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Dzięki za cenna odpowiedz. Potrzeba mi własnie szczegółowych , szybkich na basie monitorów,

uniwersalnych co do słuchanej muzyki. No i najlepiej z refleksem do przodu dmuchającym , bo chociaż moge je i nawet metr od tylnej sciany odstawić to jednak od góry maja skośna sciankę , co mi byc może własnie powoduje buczenie basu.

DO B&W nie polecam ci Marantza tragedia.

Posluchaj rotela z b&w scena, dynamika i kontrola bassu na wysokim poziomie.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

terror twins, 7 Sie 2010, 21:22

>będzie za sterynie, beż życia, suchość imho

Z rotelem??

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Wiec sie zgadzam sie w 100% :)

a ja własnie mam tego marantza .... sam juz nie wiem co do niego dobrać ( za co sie w ogóle zabrac z tych monitorów ) , bo jak mam mieć jakies powolne ciepłe kluchy tylko po to , żeby nie było za sucho i za ostro, to tez nie jest wyjscie ...

miałem te kolumny jakiś czas temu,

generalnie to niezłe kolumny, jednak imho z marantzem nie podobał mi się(słuchałem ich w salonie audio lanu ale z serią 7), niezależnie co wrzucisz zabrzmi podobnie, takie granie nie jest dla mnie, muzyka ma sprawiać przyjemność, tutaj jej nie było.a wybór jest dość spory

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

penny

ale widze ze ty masz keffy q5 przeciez to sa dobre kolumny ja nie widze sensu zamiany ich .

Czy poprostu chcesz drugi system

kefy zostały jeszcze po starej elektronice, ale juz dawno je sprzedałem, grały mi dobrze , ale tylko przy akustycznych nagraniach, jakies ostrzejsze granie , czy elektroniczna muzyka , nie były dobrze odtwarzane, bas za wolny. Poza tym w moich 17 metrach ten bas był buczący mimo, że stały prawie metr od sciany. Teraz słucham na pożyczonych monitorkach piano crafta. Stąd wiem , że monitory będą najlepszym rowiązaniem .

685 miałem z ampli rotel i grało całkiem sensownie z dobrym dynamicznym basem ale jak podłączylem do pianocrafta niby nie było tragedii to jednak bas troszkę się pogorszył w kontroli i jakości, fajne kolumny ale mają zwyczaj grać skrajami pasm może być analitycznie i sterylnie bo średnica jest jednak z dziurą troszkę schowana, polecam posłuchać monitor audio rx1 grają moim zdaniem ciekawiej a kosztują nowe na allegro niecałe 1500

Focal + Naim

Te b&w sa bardzo dobrymi kolumnami ale nie z marantzem.

Posluchaj rowniez jak masz mozliwosc Montitor audio rx2 bardzo dobre monitory slyszalem je i bylem pod wielkim wrazeniem

Słucham tej samej muzyki co ty gdybym miał wybierać elektronikę to do rocka wziołbym nada bas dynamika szczegułowość ale jak chcesz mieć marantza to twoja decyzja kolumny jakie ci polecę to na wysokotonowym wstęgowym ja miałem już różne kolumny ale takich rockowych tależy jak ze wstęgi to jeszcze nie słyszałem obecnie słucham na zrobionych dla mnie przez mojego kolegę z wstęgą i to co słyszę to poezja polecam ci też mission 701 starszy model na alegro 400-500 zł super do rocka i muzyki elektronicznej miałem B&W do rocka totalne nieporozumienie męczyłem się nimi przez 3 lata i bez żalu je sprzedalem

Co do marantza to juz rok temu kupiłem nowy zestaw sa 8003 i pm 8003 i na pewno go nie zamienie na nic...tylko własnie te monitory musze mu dobrać żeby nie było krwi z uszu ;)

jak do marantza to posluchaj monitorow MA rx2 , ciekawie sie zgrywaja . Napewno warto poslcuhac ale w ciemno nie kupuj.Ja tak zrobilem z moimi pierwszymi kolumnami i sprzedalem je po 2 miesiacach

Wez jeszcze pod uwage Dynaudio.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.