Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RSP 1066 - aktualizacja oprogramowania !

Gość zyzio do maciekw

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zyzio do maciekw

(Konto usunięte)

Witam!

Mam pytanie, czy kiedykolwiek robiłeś aktualizację oprogramowania w swoim Rotelu?

Właśnie wyszła

nowa wersja oprogramowania pozwalająca wyłączyć subwoofer np. w trybie 2-kanałowym,

którą znajdziesz na tej stronce:

http://www.mts.net/~glendap/

Nie mam pojęcia gdzie można kupić kabelek do upgrade'ów oraz w jaki sposób przeprowadzić

całą operację. Jeśli wiesz coś na ten temat byłbym wdzięczny za informację.

Czy widziałeś już nowego Rotela RSP 1098, który wychodzi w marcu w cenie ok. 3000 $?, jeśli

nie to podaję namiary:

http://www.htguide.com/CFBoards/index.cfm?fuseaction=listings&CFB=1&forum=25.

Pozdrawiam.

Gość maciekw do Zyzia

(Konto usunięte)

RSP 1098 zapowiada się świetnie! Szczególnie zaciekawiła mnie informacja o przetworniku i opampach.

Co do upgradu, to nie aktualizowałem niestety oprogramowania, ale chyba trzeba będzie złapać byka za rogi, jeżeli nowa wersja rzeczywiście pozwala wyłączyć sub w stereo.

Informację, o tym w jaki sposób zrobić kabelek znajdziesz tutaj: http://www.htguide.com/CFBoards/index.cfm?fuseaction=thread&CFB=1&Tid=39822&Forum=17&DoOnePage=Yes&RequestTimeout=500

Pozdrawiam.

PS

Może na początku marca znajdę trochę czasu, aby spróbować dokonać upgradu. Jeśli mi się uda dam ci znać.

Tak, tak RSP 1098 to niezła maszyna, z tym że myślę iż w Polsce pojawi się być może dopiero jesienią, no i cenę katalogową szacuję na ok. 14.000 zł....

P.S. w ostatnią sobotę odkryłem, że wyświetlacz na przednim panelu RSP 1066 można wyłączyć przytrzymując ok.5 sekund przycisk menu na pilocie-b. przydaje się podczas nocnego ogladania filmów!

Poczytałem sobie trochę o rsp-1098 i zdecydowałem wchodzę w to. Myślę, że mogę to zrobić w ciemno na podstawie doówiadczeń z rsp-1066. Dlatego też, mój dotychczasowy procesor (rsp-1066) będzie do nabycia po sensownej cenie, jak tylko nowy rsp-1098 będzie osiągalny w Europie.

proponowałbym jednak odczekać kilka miesięcy od wprowadzenia go na rynek ze względu na tzw. choroby wieku dziecięcego-to bardzo skomplikowana maszyna z bardzo rozbudowaną sekcją wizyjną-na początku mogą sie pojawić np. problemy z szumem jak w pierwszych wersjach RSP 1066. Poza tym ekranik LCD na przednim panelu to po prostu bajer na niewiele się zda, ja chętniej zobaczyłbym w nim wejścia zbalnsowane skoro kosztuje juz tyle kasy..... a tak w ogóle ciekawe jaki S/N udało się Rotelowi uzyskać w RSP 1098, biorąc pod uwagę tak rozbudowaną wizję? Danych technicznych jeszcze nigdzie w necie nie znalazłem

Gość maciekw do Zyzia

(Konto usunięte)

Pewnie masz rację, ale na tej zasadzie to powinno się kupować sprzęt co najmniej roczny lub dwuletni, co widać chociażby na przykładzie naszych procesorów.

Dzięki.

dane techniczne RSp 1098 są tutaj:http://www.rotel.com/products/specs/rsp1098.htm

prajktycznie identyczne jak w RSP 1066, oczywiście poza wizją.