Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie urządzeń do Behringer Xenyx 802

bandasynu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w ciągu kilka dni otrzymam nowy sprzęt do swojego "home record studio" i jako że nie chce nic spieprzyć, proszę was o rade jak wszystko podłączyć żeby idealnie ze sobą współgrało.

Lista rzeczy :

- Laptop ( z wyjściem FireWire, USB, line in, line out )

- monitory KRK RP 6 G2

- 2 x słuchawki jedne dla nagrywającego, drugie dla siedzącego przed kompem.

Mikrofon .. wiadomo wiem gdzie.

Ale jak z resztą rzeczy, tak żeby wszystko ze sobą współgrało? :) Prosiłbym o konkretne odpowiedzi. Z góry dziękuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

moglbys uzasadnić swoją wypowiedź? Czyli rozumiem interfejs audio, ale skoro miałbym interfejs audio to po co mi mikser? :)

M-Audio Fast Track dałbym mi te wszystkie możliwości co czytałem, jednak chciałem to wszystko uzyskać za pomocą miksera.

A jak chcesz wprowadzić/wyprowadzić dźwięk do/z PC'ta ? Bo chyba nie przez analogowe wejścia/wyjścia zintegrowanego shitu ? ;) - chyba że masz coś o czym nie wiem. Albo ten Xenyx jest interface'em z możliwością podłączenia do PC poprzez USB.

Ile wejść potrzebujesz ? ... na pewno wszystkie 6 ? A może lepiej kupić E-MU 0404 USB ? (2 wejścia z phantomem, to już interface z minimikserem, dobry DAC/ADC)

czemu akurat ten nie a model wymieniony przezemnie? Czyli rozumiem opcja sprzedać mikser, i dołożyć będzie dla mnie korzystniejszym rozwiązaniem :)

Mógłbym prosić was o kilka modelów żebym mógł sie zapoznać z opiniami?

Nawet nie myśl o słuchaniu muzyki ze zintegrowanej karty laptopa na monitorach KRK, bo strasznie obnażą jej nędzną jakość i dopisek HD tu nic nie pomoże. Sam mikser jako taki jakiegoś szczególnego wpływu nie ma też mam Behringera i ESI Julię w stacjonarnym i gra ok na monitorach pod mikserem, ale że u Ciebie w grę wchodzi laptop to jeżeli nie potrzebujesz wielu źródeł to polecam sprzedać mikser i kupić dobry interfejs na USB lub FireWire - godne polecenia to: Focusrite Saphire, TC Desktop czy Echo Audiofire, zaś M-Audio czy E-mu są nieco gorsze choć też biorąc pod uwagę stosunek jakość cena godne polecenia.

chyba skusze się jednak na tego "E-MU 0404 USB" bo jest okazja dostać go w miłej cenie.

Czyli do niego bezproblemu podłącze, głośniki, lapa + 2 x słuchawki? :)

Dziękuje za odpowiedzi :)

W sumie tak:

- wyjście słuchawkowe duże (jack) - pierwsze słuchawki, własny regulator "B"

- wyjście słuchawkowe małe (mini-jack) - drugie słuchawki, regulator "A"

- wyjścia TRS - monitory, regulator "A"

- laptop poprzez USB

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

witam, mam jeszcze jedno pytanie, czy nie mozna zew. karty dzwiekowej zastąpić np.mikserem wyższej klasy ? Jaka jest różnica w jakosci, nagrania mikrofonu, odsłuch na monitorach.

Ukryta Zawartość

bandasynu, 14 Sie 2010, 23:23

>

Ukryta Zawartość

>

>witam, mam jeszcze jedno pytanie, czy nie mozna zew. karty dzwiekowej zastąpić np.mikserem wyższej

>klasy ? Jaka jest różnica w jakosci, nagrania mikrofonu, odsłuch na monitorach.

synu bonda ;)

Napisz może co zamierzasz czynić w tym "home record studio". W większości choć trochę poważniejszych zadań mikser jest raczej elementem wręcz niezbędnym, a w innych wręcz niepotrzebnym

Ukryta Zawartość

muzyka w Abletonie, nagrywanie mikrofonem pojemnościowym, odsłuchy na monitorach studyjnych.. wszystko podłączone do macbooka.

Wszystko jest napisane w 1 poście?

Zastanawiasz się nad czymś sam nie wiesz po co. Odpowiedź już dostałeś. Widzę że najlepiej jak kupisz cokolwiek i sam się przekonasz czego Ci trzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.