Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAXA RX-V465 + małe głośniki

Gość qiwek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość qiwek

(Konto usunięte)

Witam,

od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna kina domowe, mam jednak problem, ponieważ mieszkam w małej zagraconej kawalerce i nie bardzo jest tam miejsce na porządne głośniki. Wybrałem pasujący mi apmlituner YAMAXA RX-V465 i teraz poszukuje do niego właśnie niedużych głośników. Nie chce wydawać na kolumny dużo kasy, bo w przyszłości mam plan przeniesienia się do czegoś większego i tam na pewno zakupie jakieś inne większe głośniki podłogowe. Na tą chwile muszę znaleźć coś niedużego, co będę mógł zamontować do ściany...

Polećcie proszę coś niedrogiego i pasującego w miarę do tego amplitunera. Wiem, że pewnie będzie trudno i mały głośnik nie wykorzysta w pełni mocy amplitunera, ale jak wspomniałem wyżej, na tą chwilę nic innego nie wchodzi w grę z braku przestrzeni.

z góry dziękuje za wszystkie rady

Pozdrawiam

qiwek

Jeśli koniecznie ma to być mały zestaw rozejrzyj się za czymś z pokroju Harmana Kardona np. HKTS 11 lub zestawy Cantona. Ewentualnie JBL SCS 178 itp. A w ogóle do jakiej kwoty mają być te głośniki?

Gość qiwek

(Konto usunięte)

dzięki za radę.

chciałbym coś niedrogiego. Za jakiś rok pewnie będę zmieniał lokum i do nowego miejsca kupie na pewno głośniki podłogowe. Teraz chciałbym wydać max 300zł.

znalazłem na allegro coś takiego:

http://allegro.pl/item1156595299_nowe_glosniki_philips_do_kina_domowego_gwarancja.html

to jest zestaw z kina Phillips LX 710 - wyglądają dość solidnie

tutaj jest opis kinaŁ

http://www.telekom.com.pl/philips/rtv/philips_opisy_kina/lx710.htm

co myślicie???

pzdr

nie polecam głośników tego typu. zobacz na pasmo, przy dobrych wiatrach zaczyna się od 200Hz a gdzie jakiekolwiek niskie tony? musiałbyś jakiś subwoofer aktywny dokupić. poza tym te głośniki nie są przystosowane do pracy z takim amplitunerem. spalisz je przy pierwszej okazji. a i tak raczej szpetnie będą grać. może lepiej dołożysz z 200zł i kupisz pięć używanych podstawkowych. na pewno niżej zejdą jeśli chodzi o basy.

W takiej kwocie proponuję zapolować na allegro na jakieś używki. Ja ostatnio wyrwałem dla kumpla Tannoy FX 5.1 za 400zł i gra to naprawdę świetnie (oczywiście jak na tą cenę).

Gość qiwek

(Konto usunięte)

nie bardzo jest z czego wybierać na allegro :(

znalazłem coś takiego, ale patrząc na cenę to pewnie nic specjalnego...

http://allegro.pl/item1127315549_onkyo_htp_340_zestaw_do_kina_domowego.html

http://allegro.pl/item1131248079_zestaw_kolumn_onkyo_kino.html

pzdr

A może najpierw kup jakieś w miarę dobre monitorki na przód np jakieś tannoy`a , dobre fronty dadzą więcej frajdy niż pseudo pudełka które na siłę będą robić 5.1 , a z czasem jak będzie ciut więcej siana to sukcesywnie dokupywać po kolei .

Gość qiwek

(Konto usunięte)

to nie jest głupi pomysł...

Chociaż kino ma służyć głównie do konsoli i filmów, a tu zdecydowanie efekt przestrzenny będzie grał role :( Nie zamierzam słuchać głośno muzyki...

co o tych ONKYO myślcie???

http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_4209514.html

na górze wkleiłem link do takich używek z allegro...

pzdr

Jednak i tak uważam że dobre głośniki na przód zrobią lepszy efekt niż 5 pudełek plastikowych, a co do konsoli, to nie wiem jak jest na innych ale np ps2 to i tak masz dźwięk 2.0 , a jeśli chodzi o filmy to ok, jeśli będą to dvd lub bd i to bez lektora.

• Moderatorzy

czołem ,

jeśli odpowiadają ci takie głośniki to szkoda było kasy na yamahę, mogłeś kupić zestaw 5.1 Creative lub Logitecha podpiąć po analogu konsolę/kompa/dvd i byłbyś zadowolony

do Yamaszki lepiej jak radzili koledzy na przody używki monitory potem jakiś sub i głośniki efektowe.

Jeśli odpowiada ci Onkyo to koniecznie weź amplituner i podepnij gdzieś w sklepie Creat/Logit bo to zbliżona klasa i zobacz jak się to komponuje

pozdrawiam

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość qiwek

(Konto usunięte)

dzięki za wszystkie rady.

rozważam wobec tego jeszcze jedną opcję... myślę o tym, żeby wypieprzyć jedną szafę i zrobić miejsce na głośniki podłogowe (w sensie cały zestaw 5.0, na mniejsze miejsce mam już teraz :-) )

jeśli chciałbym wybrać coś z trójki:

PRISM ONYX 200

M-AUDIO 9920

Wharfedale Vardus 250

to co byście polecili???

czy wszystkie trzy to shit...?!

pzdr

• Moderatorzy

nie pytaj nikogo czy shit...

bierz amplitiuner podłączaj , słuchaj i decyduj........

pomysł z normalnymi kolumnami jest najlepszy, ale o ile pamiętam masz kawalerkę, więc masz dylemat:podłogówki czy stendy

jeśli do zbyt małego pomieszczenia wstawisz podłogówki to dźwięk będzie dudniący

powodzenia

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.