Skocz do zawartości
IGNORED

widowiskowe koncerty na DVD

moshica

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny pytanie dla koneserów muzycznych koncertów tym razem. Pewnie większość z Was ma w swoich kolekcjach ulubione koncerty DVD. Jakie możecie polecić w szeroko pojętym znaczeniu, czyli widowiskowe, dobrze zrealizowane muzycznie ? Interesuje mnie gatunek muzyki elektronicznej, new age oraz przede wszystkim koncerty rockowo - metalowe (nie trash i tym podobne). Ostatnio oglądałem Saxon oraz Vangelisa Mythodea. Powiem są jak dla mnie dobre, ale pewnie coś możecie polecić. Podobają mi się realizacje z chórem, jak Metallica z Michealem Kamenem. Szukam coś w klimatach Therion oraz tym podobnych... Zapraszam do dyskusji i czekam na propozycje...

https://www.audiostereo.pl/topic/64425-widowiskowe-koncerty-na-dvd/
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Dave Matthews Band "The Central Park Concert" bo to co Dave potrafi zrobić z taką ilością ludzi jest spektakularne, prowadzi tłum na sznureczku, atmosfera niesamowita... Cortez The Killer zagrany z udziałem Warrena Haynesa... All Along The Watchtower... przejmujące jak zawsze... Jeśli nie koncert wszech... to przynajmniej jeden z tych naj. Two Step z rozjamowaną partią klawiszy... smakowite oj tak :)Zresztą cały ten koncert to majstersztyk i jak zawsze u Dave'a duża klasa Muzyków przez właśnie duże "M".

SADE - Lovers Live (DVD)

***najbardziej luksusowy, subtelny, genialny koncert jaki widziałem. Można się zakochać...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rush in Rio mam, 2 płytowy album. Właśnie otrzymałem Yanni Concert Event, zapowiada się super widowisko ! Ciekaw jestem tego koncertu Shade, nie przepadam za nią ale kto wie. Polećcie coś z mocnego uderzenia !?

mihaello, 7 Lip 2010, 16:27

>SADE - Lovers Live (DVD)

>

>***najbardziej luksusowy, subtelny, genialny koncert jaki widziałem. Można się zakochać...

Potwierdzam.Mam to DVD. Jest świetny

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

moshica, 8 Lip 2010, 09:12

> Polećcie coś z

>mocnego uderzenia !?

Polecam

Ukryta Zawartość

Wizualnie i muzycznie pierwsza liga.

Oczywiście bardziej dla fantów Reznora niż Sade ...

Ukryta Zawartość

Jeśli mogę jeszcze wtrącić.

Oprócz koncertu SADE, który jest u mnie na pierwszym miejscu mojej subiektywnej top listy, moimi ulubionymi koncertami (i z całą odpowiedzialnością polecam obejrzeć) są:

-Depeche Mode - Devotional - DVD - (uznany niegdyś za najlepsze video koncertowe - genialny, no i Dave w najlepszej swojej formie...)

-Jamiroquai - DVD - Live In Verona - coś niebywałego, w strugach deszczu ;)

-Chris Botti - Live With Orchestra & Special Guests - Blu-Ray (koniecznie w Blu-Ray, uwielbiam oglądać szczególnie perkusistę - jest niesamowity - i ten popis solowy na samym końcu filmu...)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak chcesz widowiska i muzyki przez duze M to Pulse Pink Floyd, kasuje wszysstko co do tej pory bylo polecane...duze przezycie, dreszcze i gesia skora przez caly koncert:)Male ale; obraz 4 z lekkim plusem ale muzyka ?!!! brak skali:) Ja raz w tygodniu (minimum) musze obejrzec bo inaczej czegos mi brakuje....

Dzisiaj dotarl do mnie koncert Queen "Live At Wembley Stadium". Jest wszystko czego oczekujesz; mocne uderzenie, widowisko i wspaniala muzyka. Niesamowicie "energrtyczny" koncert. Fredek:) w szczytowej formie, niesamowity fragment kiedy odspiewuje mu kilkadziesiat tysiecy ludzi! Niezla "rzeznia". Polecam! Mysle, ze Ci sie spodoba:)

Dzisiaj dostalem koncert Alice Cooper "Brutally Live". Koncert spelnia Twoje oczekiwania; mocne uderzenie, niezle widowisko a przede wszystkim bardzo dobra realizacja. Wykonawca moze nie jest moim ulubionym ale to DVD jest przykladem jak powinno sie realizowac koncerty rockowe, duza 5 z plusem. Niezly showman z tego Cooper`a:)ale facet przynajmniej ma styl ktorego sie trzyma i nawet mu sie udaje:)

• 2 tygodnie później...

Musze jeszcze dopisac dwie pozycje ktore ostatnio dostalem.

Pierwsza to Shania Twain "The Platinum Collection", nie jest to koncert ale zbior teledyskow. Fantastyczna muzyka i fantastyczna dziewczyna. Nie jestem fanem country ale tej dziewczyny moge sluchac na okraglo. I nie tylko sluchac ale i ogladac. A jest co ogladac, wspaniala dziewczyna:)

Druga pozycja to Tina Turner, rowniez zbior teledyskow i fragmenty kocertow "The Video Collection".

Tina z najlepszych czasow, fantastyczne wykonania jej najlepszych kawalkow. Polecam obydwie pozycje bo warte kazdego talara:)

• 1 miesiąc później...

Mike Oldfield, koncerty z berlina i londynu. Na londyńskim utwór secrets/far above the clouds poprostu masakruje, trzeba to obejrzeć, usłyszeć (im lepszy sprzęt i głośniej tym lepiej) i po wykonaniu zobaczyć minę Mike'a...

Z czegoś mocniejszego a zarazem bardzo widowiskowego AFI- I HEARD A VOICE (ciezko go w polszy nabyć ale polecam)

ps. ogladałem na żywo w W-wie jeszcze więcej dreszczy niż na DVD.

Wspomniany koncert SADE na duże TAK, ale jak mam ochotę sie wyżyć to jednak Depeche Mode Touring The Angel - live in Milan. Kurde... takiej energii dawno widziałem na wizji !!

Luxmany i winyle 

w temacie DM za chwilę będzie dostępne to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Mike Oldfield, koncerty z berlina i londynu. Na londyńskim utwór secrets/far above the clouds poprostu masakruje, trzeba to obejrzeć, usłyszeć (im lepszy sprzęt i głośniej tym lepiej) i po wykonaniu zobaczyć minę Mike'a...

Ten z Londynu ktory polecasz to jaki nosi tytul?

I find your lack of faith disturbing...

• 3 tygodnie później...

najlepsze dv koncrtyw kolejnosci

1. Jean Micheal jare- Koncert in CHIna (chyba nakleiej zrealizowany koncert jaki widziałem zarówno dźięk jak i obraz super0 widowisko również pierwsza klasa

2 scorpions - Acustica Koncert z lisbony wspaniały.

3. Leonard Chohen - LIVE in LONDON. bardzo dobry koncert.

4. Mariza -konert z lizbony, LONDYNU i promujący album Terra- są to pozycje obowiązkowe dla miłośników fado.Bardzo dobra realizacja audio i video.

5. Klaus shulze i Lisa Gerrard - Rheingold i koncert z Warszay. dla miłosników Lisy pozycja obowiązkowa. szczególnie koncert z Warszawy pierwsza klasa. dźwiękowo dopracowany.

6. Cesaria evora live i Paris bardzo dobry koncert

7.Nirvana unopplugged i New to juz chyba klasyka gatunku unplugged.

8. Diana krall live in Paris - najlepsze co się mogło tej artysce przydażyć super komcert.

9. anna maria jopek - Farat . Bardzo ddobry koncert

10. Madeleine Peroux -Somethin GRand -dla wielbicieli głosu pozycja obowiązkowa.

dołożyć muszę koncercik co prawda nie jest widowiskowy tylko kameralny ale zato fantastyczny KEITh Jarett Gary Peacock, jac Dejohnette - "Standardards" KOncert z 1986 z Tkoyo więc wodotrysków technicznych nie ma 4;3 dd 2.0. ale liczy się muzyka. Dla miłośników jareta pozycja obowiązkowa. POlecam.Drugi koncercik godny polecenia dlA MIŁOSNIKÓW Afro-KubAn -jAZZ TO OMARA PORTUANDO live IN moNTREAL KLIMAATY PODOBNE DO BUENA vISTA SOCIAL club, no i jeszcze jeden KOncercik Retur to forever (Chich corea STAnley clake,Aldi meola&Leny white dla - 'LIVe in San SEbastian" 2008 r.nietety dolby digitl 2.0. polecam również ciekawy koncert kameralny Aldi meola "oNe of ThESE NIghts y 2004 r.

• 2 tygodnie później...

C. Botti z Bostonu dla mnie bomba:)

Odnosnie DM to gdyby DVD z najnowszej trasy nakrecili w Lodzi 10-go to na kolana reszta swiata a tak dupcia zbita i wieje nuda (mowie to jako fan DM).

,,Ramsztajny,, potrafia rozwalic wszystkich bo na koncertach jest odjazdowo ,kolorowo i goraco nie tylko od muzy hehe.

Uwielbiamy U2 z Milano bo tam zawsze perfekcyjnie nakrecone i jest klimat.

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.