Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2010

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

""A mnie się przypomniało pewne zdarzenie z Audio-Show sprzed kilku lat.

Otóż pewna (zaprzyjaźniona i znana mi) firma wystawiła wówczas bardzo drogie bo ok.100tys. za parke - kolumny.

Ale przed samą wystawą jak już kolumny odpalono, to okazało się, że w jednej z nich nie gra głośnik średniotonowy. I co dalej?, ano nic."""

Właśnie tak tworzy się legendy, prędzej bym uwierzył że każdy odsłuchujący wypił przed odsłuchem flaszkę :)

a były to Utopie JMLaba i nie jeden głośnik a oba - zapmnieli podpiąć do zwrotki - nie legenda a fakt znany nielicznym bo szanowne gremium audiofilskie nie zauważyło tego drobiazgu

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

A mnie się przypomniało pewne zdarzenie z Audio-Show sprzed kilku lat.

Otóż pewna (zaprzyjaźniona i znana mi) firma wystawiła wówczas bardzo drogie bo ok.100tys. za parke - kolumny.

Ale przed samą wystawą jak już kolumny odpalono, to okazało się, że w jednej z nich nie gra głośnik średniotonowy. I co dalej?, ano nic. Było już za późno na wymiane kolumny i zostawiono ją do prezentacji uszkodzoną. Potem przez salke przewinęły się tłumy "melomanów" i "znawców" i żaden z nich nie usłyszał, że coś tu nie gra...

A ja z dystrybutorem co wystawiał ten HI-End mieliśmy ubaw po pachy i nawet z tego wszystkiego jakąś flaszke żeśmy na koniec wytrąbili... oczywiście z okazji "święta audiofila"...

To nie swiadczy zle o zwiedzajacych tylko wystawcy ,bo w takim zgielku i skaczacych po pokojach ludzi z reklamowkami pelnymi ulotek uslyszec cokolwiek na AS graniczy z cudem a dystrybutorowi co w ten sposob traktuje potencjalnego klienta zycze sukcesow.

robix

<A ja z dystrybutorem co wystawiał ten HI-End mieliśmy ubaw po pachy i nawet z tego wszystkiego jakąś flaszke żeśmy na koniec wytrąbili>

dystrybutorzy to równiez zwierzetarnia w audiofilskim ZOO i jak widac wyjatkowo prymitywna

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Na wystawie AS każdy, no prawie każdy, chciałby posłuchać i ocenić jak sprzęt gra. Panowie to nie miejsce na odsłuchy. Audiofile powinni wiedzieć doskonale że do wykazania jakości sprzętu potrzebne jest również dobrze zaadoptowane pomieszczenie, co w wielu przypadkach nie było spelnione. Wystawcy ratowali prezentacje jakimiś materacami rwanymi z łóżek, ale i to nie zawsze przynosiło oczekiwane rezultaty.

Napiszę jeszcze raz - to WYSTAWA, a nie gabinet laryngologiczny. Owszem, założenie powinno być jednoznaczne - sprzęt za wielką kapuchę powinien zagrać bajecznie, ale nie w takich warunkach. "Oko cyklopa" z aparaturą z mostku, grało w olbrzymiej sali wielkości bez mała pól boiska. I co, podobał się dźwięk ? Mnie nie, suchy z odbiciami od ścian. Jedyne co mi pozostalo po tej prezentacji w pamięci, to wielkie natężenia dźwięku. Ale mimo że brzmienie pozostawiało wiele do życzenia to jednak respekt budziła cała aparatura. To tylko jeden z przykładów które można by mnożyć.

My idziemy na wystawę, a nie odsłuchy, a to że przy okazji coś wystawcy zademonstrują - to i dobrze.

Dlatego wcale nie jestem zniesmaczony kręcącymi się oglądaczami, domorosłymi, jak i branżowymi fotoreporterami robiącymi zdjęcia - to wszystko jest do przyjęcia.

Czy w Muzeum WP, z racji oglądania wystawy, dysponenci tego obiektu mają nam prezentować w kolejnych salach, krótkie sceny batalistyczne z różnego okresu dziejów Polski ? A w Muzeum Narodowym malarze stać z pędzlem i ze sztalugami ? Na wystawach Auto Moto, każdy chętny, ma możliwość, w towarzystwie pięknej kobiety, przewiezienia dupska najnowszym Bugatti Veyron, bo taki ma kaprys ?

Polska rzeczywistosc jest taka, ze audiofilizm dominuje w duzych miastach.

Tu najwiecej ludzi ma sprzet i tu najwiecej jest salonow audio.

Audio Show to wystawa, ale i doroczne wydarzenie.

Skoro ciagna tu ludzie z calej Polski to chceili by oni cos uslyszec wiecej niz tylko zobaczyc.

Na codzien nie maja u siebie mozliwosci sluchania.

Wybranie sie do jakiegos salonu na testy odsluchowe przed dokonaniem zakupu to ciezka i dlugo planowana wyprawa z wieloma trudnosciami jak zmeczenie po podruzy albo koszty hotelowe.

W dzisiejszych czasach szanujacy sie wystawca mogl by zastosowac wspomagacze w postaci cyfrowych korektorow akustyki i jednak nadac temu "swietu audiofila" znaczacej rangi jakosciowej.

Juz niemiecki "Oktober Fest" jest lepszy niz polskie AS, bo mozna napic sie dobrego piwa.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

>Juz niemiecki "Oktober Fest" jest lepszy niz polskie AS, bo mozna napic sie dobrego piwa.<

Możliwe że tak, ale i inna tam kultura korzystania z toalety.

Można by rzec "jedzcie pijcie używajcie, a po stołach nie rzygajcie".

takie cuda też będą? , mogli by do tego dać podświetlane głośnikowe kable :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

nie wie ktos czy beda nowe cuda denona??..mam na mysli DCD-SX oraz PMA-SX

Zadałem to pytanie na maila [email protected]....żadnej odpowiedzi..dziwny ten denona dystrybutor..nawet tak prostej sprawy nie odpowiedzieć..jakas fikcja.

Pytanie do grupy "lubuskiej": Wybiera się ktoś na tegoroczne AS ?? Może jakiś wspólny wypad ??

Viniu!

Jeśli o mnie chodzi, to nie planuję. Lucmaster, Houek i Zuk'u też nie informowali o chęci. Będzie za to Łukasz z Audiozakupów, no ale on to raczej musi. Pewnie też, jak co roku wpadnie Adamk.

To tyle gwoli informacji!

Dla miłośników głośników tubowych na targach pojawi się nowa firma z Lublina - Autotech zaopatrująca DIY jak i znanych producentów w branży. Premierę światową będzie miała tuba Iwata 300Hz w wersji eliptycznej. Model z falowodem stałokierunkowym "Mumia" oraz dwudrożny tubowy (zmiennokierunkowy) z linią transmisyjną push-pull. Z mniejszych konstrukcji "Drops" napędzany przetwornikiem BMR znanym z Naim Ovator S600.

Przykładowo nasi bracia Czesi zbudowali monitor 12" w oparciu o falowód z Mumii, taki sam jaki który służy w zakładzie akustyki uniwersytetu w Princeton:

Ukryta Zawartość

post-10804-085186300 1285360687_thumb.png

post-10804-076594400 1285360991_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ie wie ktos czy beda nowe cuda denona??..mam na mysli DCD-SX oraz PMA-SX

Dostałem w koncu odpowiedź..te modele nie sa przewidziane na sprzedaz w europie....az taka bieda tutaj??

Eee tam , jak dla mnie termmin jest ok, kończy się sezon rowerowy zaczyna audio , za oknem słota a w domu muzyczka i dobry trunek , niektórzy mogą się ogrzać w pobliżu swoich "lampek" - a zresztą climax wyobrażasz sobie AS latem w upał ?

• Redaktorzy

Dobrze byłoby, aby Audiostereo znowu, podobnie jak 2 lata temu, miało swój pokój. Jednak zostało mało czasu, a przesiadka forum na nowy silnik wywołała takie zamieszanie, ze nie bardzo widzę możliwość zorganizowania się. A może jednak?

• Użytkownicy+

Dobrze byłoby, aby Audiostereo znowu, podobnie jak 2 lata temu, miało swój pokój. Jednak zostało mało czasu, a przesiadka forum na nowy silnik wywołała takie zamieszanie, ze nie bardzo widzę możliwość zorganizowania się. A może jednak?

Jestem zdecydowanie ZA! Pytanie tylko co trzeba zrobić ? Sprzęt to żaden problem, zapewne wielu forumowiczów chętnie pokazałoby swoje DIY (w tym ja :) . Trzeba pokryć jakieś koszty, czy jest inny problem ?

Byłem kilka razy na Audio Show i zawsze Avantgarde widziałem w dużych pomieszczeniach. Słyszałem nawet na nich Rammsteina i może jakośc nagrania nie była rewelacyjna, ale umiejętnośc odtworzenia tej muzyki głośno i bez słyszalnych zniekształceń zrobiła na mnie i moim towarzyszu duże wrażenie. Pewnie plumkanie nie pozwoliłoby tej zalety głośników usłyszec. Każdy rodzaj muzyki ma swoją specyfikę i dobrze byłoby sprzęt przetestowac na każdym z nich, ale do tego celu Audio Show raczej się nie nadaje.

Dobry pomysł - kiedyś już proponowałem pokój dla forumowiczów

na tej imprezie. Fajnie jak koledzy z audiostereo "dojadą" wzmacniacz

albo kolumny, które uważa się za świetne... Oczywiście wszystko w

ramach konstruktywnej krytki, bez żadnych złośliwości!

Chętnie przywiózłbym coś od siebie.

Szczerze mówiąc, to dziwię się, że w tamtym roku nie było zapotrzebowania

na takie miejsce - wg mnie taki pokój może być jednym z bardziej obleganych.

Jedyne wytłumaczenie jego nieobecności, które przychodzi mi do głowy,

to strach sponsorów przed porównywaniem "face to face" z DIY :)

Witajcie,

jeżeli ktoś myśli o hotelu to polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Premier Classe Varsovia ul. Towarowa 2. Hotel znajduje się tuż przy Kyriadzie. Ceny przy rezerwacji internetowej bardzo korzystne - 119zł za 2-osobowy w terminie AS. Do rezerwacji wymagana karta kredytowa.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

Jest jeszcze trochę czasu, tylko czy będzie wolny pokoik. Znając ludzi z tego forum napewno uzbiera sie potrzebną kasę do wynajęcia. Z tego co pamiętam pokó DIY miał dość promocyjną cenę. Jak trzeba będzie coś dorzucić to jak zawsze chętnie, 50 zeta przelewam od ręki. Pomagałem Ś.P. Seniczowi to i innym z przyjemnością pomogę.

pozdr. Jacek.

Jest jeszcze trochę czasu, tylko czy będzie wolny pokoik. Znając ludzi z tego forum napewno uzbiera sie potrzebną kasę do wynajęcia. Z tego co pamiętam pokó DIY miał dość promocyjną cenę. Jak trzeba będzie coś dorzucić to jak zawsze chętnie, 50 zeta przelewam od ręki. Pomagałem Ś.P. Seniczowi to i innym z przyjemnością pomogę.

pozdr. Jacek.

By trza to ja też.

• Użytkownicy+

pozdr. Jacek.

Na pytania o wolny pokój zna pewnie odpowiedź Elberoth. Pewnie zajęty jest teraz, ale widzę że dziś był na forum.

pokoje za kase forumowiczów były przed erą Site , potem forum jako prasowy organ naczelny audio show samo finansowało koszt pokoju

moze jozwa maryn to dalej wyjasni

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.