Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-NR708, TX-NR807 czy Pioneer VSX-1120?

Amanthas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Byłem już praktycznie zdecydowany na zakup Onkyo 807, gdy znalazłem informację na temat modelu 708

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlatego zastanawiam się czy warto poczekać troszkę i kupić nowszy model, czy zostać przy 807.

Z nowego modelu podoba mi się gniazdo USB, Audio Return Channel i HDMI Pass Through. 3D narazie do niczego się nie przyda, ale w przyszłości kto wie...

Bardzo też podoba mi się specyfikacja Pioneer'a VSX-1120

Ukryta Zawartość

Ale obawiam się jego ceny w Polsce (w stanach niby 750$, Onkyo 708 899$, ale pewnie u nas i tak Pioneer będzie droższy) i opoźnienia z jakim się pojawi (nie chciałbym czekać na sprzęt dłużej niż miesiąc). No i jak będzie się miał dzwięk z tego Pioneer'a w porównaniu do Onkyo...

Sprzęt ma być podłączony do zestawu Monitor Audio BR6, BR5 i BRLCR (ewentualnie RS6, RSFX, RSLCR jeszcze nie zdecydowałem). Pokój 24m2. Muzyka różna (bez techno, ostrego rocka, metalu).

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

708 ma byc jeszcze w tym miesiącu - cena ok 50 % wyższa od 608

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Za dźwiękiem oczywiście... nowinki czasem można zastąpić (2 kabelki zamiast Audio Return Channel, odtwarzanie z sieci zamiast z USB, 3D raczej nie przeskocze, ale zanim będę potrzebował, to pewnie kilka lat minie)

Kwota przeznaczona na amplituner około 3 tyś max...

Zapomniałem dodać - 40% kino, 40% muzyka, 20% gry (głownie Wii)

708 mialem z nim kontakt bardzo fajny amplitunerek zaryzykowal bym stwierdzenie ze lepszy od 807. Natomiast fakt w tym sezonie bardzo modny i w zasadzie najczesciej kupowanym amplitunerem bedzie 608 moze on Ci wystarczy wydajny ma to co pisales, THX tez a pieniazki mozna przeznaczyc na lepsze kolumny.

Ja ci polecam ze starych modeli onkyo 876 i 906 swietne ampl... dobre stereo i kino miodzio

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

i mozesz je miec okolo 3tys zl 3.5

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Możesz coś więcej powiedzieć na temat 708? dlaczego uważasz że może byc lepszy od 807? Chodzi o jakość dzwięku czy tylko o dodatkowe funkcje? I gdzie wogole można przetestować taki sprzecik, premiera dopiero 15 czerwca i to w stanach...

Co do Onkyo 906 w cenie około 3,5 tyś, to chyba o używki chodzi? ja potrzebuje fakturke VAT, wiec raczej tylko nowy sprzęt...

708 ma fajniejsze funkcje ktore moga na prawde byc przydatne poczawszy od 2 kierunkowego hdmi ktory eliminuje dodatkowy kabel z telewizora, poprzez puszczanie przez hdmi przy wylaczonym ampli. zaciaga pliki z kompa jesli polaczy sie go wsiec. ma usb. thx select 2 wraz z zaznaczona glosnoscia referencyjna ktora nalezy ustawic chcac cieszyc sie idealnym dzwiekiem. Tranzystory akceptujace 4 omy na prawde wydajne i nie do spalenia. Ale jelsi chcessz cos lepszego juz tu kiedys pisalem widzialem keidys w saturnie krakowskim Onkyo 905 za 3300zl!! nie wiem czy to jeszcze maja ale cena miazdzaca jak za flagowy model

• 3 tygodnie później...

Witaj mam pytanko co oznacza ze dwukierunkowy hdmi eliminuje dodtakowy kabel z telewizora? Nie bardzo rozumiem gdyz na moj gust powiedzmy bluray laczysz z amplitunerem za pomoca hdmi , a drugim kablem hdmi 1.4 laczysz ampituner z telewizorem zeby miec wlasnie obraz 3d pod warunkiem ze bluray i tv jest zdolny do odtwarzania 3 d . To o jaki dodatkowy kabel ci chodzi ze nie trzeba podlaczac? Pozdrawiam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

nie mowie w tym momencie wogole o 3d to jest inna sprawa. kabel dwikierunkowy umozliwia Ci to ze ogladajac telewizje i majac do niego podlaczony amp przez hdmi bedziesz mial glos nie podlaczajac zadnego innego kabla. Wczesniej trzeba bylo ciagnac opyuka albo pakowac do amp dekoder. teraz juz nie. w podobny sposob dzialaly keidys niektore wejscia euro.

Witam. Podlacze sie do tego watku z pytaniem odnosnie Pioneer-a VSX-32.

Czy on jest dostepny tylko w USA ? Czy po sprowadzeniu nie bedzie problemu przy podlaczniu do 220 V ?

bede wdzieczny za info.

nie wiem czy to nie jest odpowiednik europejskiego 1019 oni tam przewaznie maja troche inne oznaczenia. mozna go podlaczyc stosujac taki przelacznik na nasze napiecie albo majstrowac w nim w srodku. ogolnie musisz skalkulowac co sie bardziej oplaca, kupno tamtego i bawienie sie z tym czy tutaj u nas ewentualnie z nagli niemiec gdzie to jest tansze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.