Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto dopłacać do Heco Victa 500

machar02

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie jest następująće!

Czy warto dopłacić 500 zł do Heco victa 500. Do porównania i kupna mam M-Audio Classic 9950 oraz ELTAX - Universe. Zarówno Eltaxa jak i m-audio można mieć za kwotę około 500 zł (za cały system 5.0), a Heco mamy 2.0. O ile na systemie 5.0 narazie mi nie zależy jest to niejako bonus. Eltaxa znam doskonale, dzwięk jest poprawny o tyle stylistyka jest bazarowa. M-audio słuchałem w markecie, także poprawny odsłuch mijał się z celem. Wykonanie za to jest dosyć ok. Heco jeszcze nie miałem okazji posłuchać, dlatego moje pytanie. docelowo będzie to łączone z MARANTZ SR 4300 lub Marantz SR5300. Zależy który będzie w dobrej cenie w pokoju 20 m2. Muzyka wszelaka nastawiona bardziej na house, oraz dużo żeńskich wokali. Wiem że dużo gdybania, ale narazie szukam, pytam, kombinuje. Nie chce kupować gotowca z marketu bo zazwyczaj mija się to z celem. Za wszelkie odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam.

Eltaxów nie znam ale jeżeli chodzi o M-Audio to zdecydownaie nie polecam warto dopłacić do Heco. Jeżeli nie chcesz dopłacać to kup coś z Koda lub Taga, chyba najlepsze tanie kolumny, przynajmniej porządnie wykonane i z przyzwoitych podzespołów

Pieniądze nie grają !

Dopłać do Heco. Wprawdzie 2.0 ale z całą pewnością brzmieniowo i jakościowo najciekawiej. Ta seria Victa jest niedroga, niemniej reprezentuje dużą kulturę w jakości szerokopojętej jak na ten pułap.

A monitorki zawsze możesz przecierz dokupić. Podstawa to 2.0 moim zdaniem. Kode i jej pochodne raczej sobie daruj.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.