Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepło-brzmiący DAC

ProgRockJester

Rekomendowane odpowiedzi

dlugo mialem xonar d2 , ktora zamienilem na v dac-a,rzeczywiscie karta gra cieplo, dla mnie za cieplo........(przeslodzona muzyka), nie mam watpliwosci co do wyzszosci v dac-a nad xonarem

Zdecydowalem sie zakupic V-Dac'a.

Jedynie co mnie od niego odstrasza to cena na ebayu. W polandii raczej kupic sie nie da, na allegro tez posucha.

Jakby ktos mial odsprzedac za rozsadne pieniadze to chetnie zakupie te czarna skrzyneczke jesli gra wlasnie tak cieplo jak piszecie.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Dla poszukujących ciekawego DAC-a w dobrej cenie jest ciekawa aukcja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zakupiłem dziś Dac Nostromo. Można go łatwo nabyć na Alledrogo.

Gdy przyjdzie opisze wrażenie z odsłuchu. Mam nadzieje, że ujarzmi mi troche Rotela ;)

Ok dodam ostatni wpis do tego wątku, może komuś się przyda.

Otóż po kilku dniowym odsłuchu USB Dac'a Nostromo mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że jest dobrze. O tyle dobrze, że gdy podłączyłem go pod mojego Rotela (który wcześniej grał z integrą Realteka), nie mogłem oderwać się od słuchania muzyki. Dźwięk stał się diabelsko wciągający.

Wcześniej przy takich kapelach jak Meshuggah czy Gojira dźwięk poprostu ciął uszy jak japońska katana. W chwili obecnej jest baaardzo muzykalnie i bardzo dynamicznie.

Nostromo zbudowany jest na Wolfsonie WM8716 jednak wzmak operacyjny to Burr-Brown Audio PCM2706 dlatego też muza wchodząca do niego to tylko 16 bit na 44 khz. Jednak mi to w zupełności wystarcza. Piszę to po to jakby ktoś był zainteresowany zakupem Dac'a ponieważ na allegro występują różne wersje.

Podsumowując:

Jestem bardzo zadowolony z zakupu tego urządzenia. Nie muszę już używać takich wtyczek jak Izotope Ozoone do foo2000. Dźwięk nie męczy i przestał być jazgotliwy.

Moja dziewczyna stwierdziła, że teraz wszystko gra jak 30 letnia Elizabetka jej ojca ;] Odróżniła Realteka od Nostromo od razu.

Krótko mówiąc, za 450 zeta na allegro- warto.

Ps: nie mam nic wspólnego z gościem, który te Dac'i sprzedaje :)

>Nostromo zbudowany jest na Wolfsonie WM8716 jednak wzmak operacyjny to Burr-Brown Audio PCM2706

Nie wzmak operacyjny a DAC z wbudowanym odbiornikiem USB. W tym przypadku działa jako konwerter USB -> I2S lub S/PDIF nie wiem który standard jest w Nostromo.

System gra dobrze, albo nie....

Paragonu nie otrzymałem jednak jest 24 miesięczna gwarancja i serwisowanie Dac'a.

Zdaje się, ze jest to Dac produkowany w Polsce. Po rozkręceniu go i oblukaniu wszystkiego łatwo stwierdzić, ze to solidna robota, żadna chińska tandeta.

Ostatnio go rozkręcałem jednak jest tak skręcony, że jeśli się chce zrobić fote środka to trzeba odlutować kilka kabelków. Niestety nie mam w domu ani lutownicy ani umiejętności żeby to poskładać spowrotem do kupy tak aby niczego nie popsuć.

• 9 miesięcy później...

lekko odświeżając temat... planuję zakup konwertera USB - SPDIF aby wzbogacić dźwięk z komputera... następnie chce podpiąć go do odtwarzacza NAD C565 poprzez złącze optyczne... zakładam (jestem raczej laikiem w tej materii), iż wówczas cd przejmie rolę DAC-a... jak taki pomysł wygląda z perspektywy bardziej zorientowanych kolegów ???? może ktoś takie rozwiązanie testował ??? jeśli gra jest warta świeczki, to co bardziej polecacie CARAT TII T2 czy może USB-SPDIF konwerter RONIN T (znacznie tańszy) ???

1000zł za konwerter to szaleństwo > <

~300zł za Ronnina T może być :)

zagrają dokładnie tak samo a kilkaset złotych zostanie na zakup muzyki/głośników czy co tam potrzeba :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.