Skocz do zawartości
IGNORED

Blu-ray analog 5.1 czy coaxial Yamaha A-1???

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze nie będzie hd. Tylko zastanawiam jak duża będzie różnica w dźwięku czy ktoś słyszał takie konfiguracje:

1 dts hd po analogu a po coaxialu zwykły dts???

2 po analogu zwykły dts i po coaxialu zwykły dts??

moje typy to

- pionki 51 71

- oppo 83

-I zastanawiam się nad Sharp BDHP20 bo niewiem czy taki nie wystarczy.

Czyli muszę w każdy "zaglądać i badać" czy lepszy po analogu czy po coaxialu??

Analog. warunek dobry (= drogi) odtwarzacz. Tanie mają na pokładzie tandetne dekodery i stąd przekonanie, że po HDMI będzie (bo w tej sytuacji jest) lepiej.

Jeśli natomiast odtwarzacz ma dobre (porównywalne jakością z tymi w amplitunerze) dekodery - to wielokanałowy analog będzie zawsze lepszy. Wiem, że niektórzy wolą jeden kabelek zamiast sześciu, ale bez przesady z tą wygodą i estetyką.

Daro robisz bład napisze ci dlaczego.Sharp to złom straszny model z przed 3 lat wolny jak szachista,Pioneer jest dobry ale tez nie jest tytanem szybkosci wczytywanie płyty przez ponad 1 min to kompromitacja.Poszukaj nowych modeli dobrze ci radze.Sa to odtwarzacze sieciowe ,mozna podłączyc pod nie zewnetrzne twarde dyski,czytaja wszystkie formaty.Kazdy zwolennik dobrego dzwieku i obrazu szuka audiofilskiego blu-reya,ale z własnego doswiadczenia wiem ,że płyty są drogie i wczesniej czy pózniej szukamy dojscia do materiałow z internetu.Stare blu-reye to przezytki.Oczywiscie nie polecam byle czego,ale pomysl o nowych Soniakach i LG.Ewentualnie jak tak bardzo zalezy ci na dobrym dzwieku po analogu to Philips 9500.

Są to albo blu-rey Sony s370,470,570,770,lub LG-390,lub nowsze,wszystkie maja karte sieciowa wiec łacza sie bezprzewodowo z ruterem,mozesz podpiac przez usb zewnetrzny twardy dysk np 500 giga,wież mi że są lepsze od Pioneera tego co chcesz kupić,zaraz oburza sie pseudoaudiofile,ale ja wychodze z załozenia ze do muzyki mam Cd a do filmów i koncertów odtwarzacz blu-rey mi wystarcza LG,jest szybki czyta wszystko i nie ustepuje np Sonemu s550 którego kiedys miałem i kosztował on 1500 pln.Sa tez odtwarzacze tylko sieciowe bez mozliwosci odtwarzania blu-rey.Wracajac do twojego pytania to miedzy DTS Masters,a zwykłym DTS nie ma wielkiej róznicy.Masz A1 ,kup np Soniaka s370 kosztuje grosze a czyta tez SACD.Wiele nie ryzykujesz ,bo jak nie bedziesz zadowolony to sprzedasz z min strata i kupisz inny odtwarzacz ,ryzyko i tak mniejsze niz w wypadku kupna Pioneera za 2000 tys i potem wielkie rozczarowanie i strata przy odsprzedazy w granicach 800 pln.

Nie ma wi-fi ale jest to chyba jeden z najlepszych Blu-reyów,szybki czyta rózne formaty i ma dobrego analoga cały czas sie nad nim zastanawiam,ale jest cięzko dostepny .Wart około 1500 pln i tyle moge za niego dac ,narazie jest droższy wiec sie nie skusiłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.