Skocz do zawartości
IGNORED

Gniazda - gdzie dostanę?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Piszcie w tym temacie, jeśli chcecie kupić odpowiednie gniazdo, tylko nie możecie znaleźć... :)

Ja potrzebuję gniazdo RCA w module, czyli 6 sztuk RCA, kątowe. Coś takiego jak to, tylko że złocone....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdjęcie ze sklepu....

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

https://www.audiostereo.pl/topic/63870-gniazda-gdzie-dostan%C4%99/

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Szczególnie, że to ja tam chłopakom podałem namiary :) Owszem znalazłem coś takiego, ale podwójne, tzn z dwoma parami, a mi potrzeba 3 pary tylko złocone... :)

Ale się tak zastanawiam, muszą być złocone? Co mi to tak naprawdę daje? Bo każdy mówi, że muszą być złocone, ale czy ja to usyszę?

Myślisz, że aż tak? :) Możliwe, ale nadal mnie nurtuje pytanie w jaki sposób na przesył sygnału oddziałują łączenia złocone?

Zakładając, że złoto nie ulega "korozji" może zapewniać lepszy styk na połączeniu z wtykiem. Jeśli dodatkowo ten wtyk jest złocony to tym lepiej. Sama przewodność złota niestety jest gorsza od tego co jest pod powłoką złocenia.

Czyli w tym wypadku zależy nam na lepszym styku łączówek (powłoka 1 - powłoka 2) niż na przewodności, dobrze zrozumiałem? :)

Ukryta Zawartość

Znalazłem, na samym dole :)

Ukryta Zawartość

neomammut, 31 Maj 2010, 11:12

>Czyli w tym wypadku zależy nam na lepszym styku łączówek (powłoka 1 - powłoka 2) niż na

>przewodności, dobrze zrozumiałem? :)

Tak. Co do brzmienia (po "świeżo" włożonej wtyczce) trudno jest mi powiedzieć czy jest różnica - akurat miałem bardzo podobne gniazda w wykonaniu nikiel i złoto. Nie znaczy to że po czasie jakiejś różnicy nie będzie słychać. Tylko tu znowu jest trudno porównać - konieczność wyjęcia wtyczek i wpięcia ponownie. Cały czas mówimy oczywiście o tzw. zwykłych gniazdkach po 2-3 zł szt. :)

No tak, racja, ale moje gniazda już są tak wytarte, nie były raczej wysokich lotów, sprzęt z początku lat 90`tych, już wtedy na gniazdach widać oszczędzano. W starszych sprzętach z lat 80`tych gniazda wyglądają o wiele lepiej, często nie są złocone, ale nie aż tak wytarte....

Dziękuję za pomoc, dam znać i wstawię fotki jak powymieniam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.