Skocz do zawartości
IGNORED

źródło + wzmacniacz słuchawkowy za 500-600zł

Sakul88

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Sennheisery HD380 Pro, jednak źródłem dla nich jest Sb Live 24 bit. Chciałbym zakupić coś lepszego, ale budżet nie jest zbyt duży.

Najbardziej chciałbym Prodigy HD2, jednak ciężko ją dostać w kraju. Myślałem też o lampucerze mini (ze zmienionymi op-ampami) + Holdegron H1. Rozważałem również E-mu 0404 PCI, albo 0202 USB (wtedy bez wzmacniacza). Po prostu ma to ładnie grać i być do słuchania muzyki.

Obojętne mi czy PCI, USB czy to będzie DAC. Może są inne ciekawe propozycje? Co radzicie?

Witam. Za takie pieniążki to znaczy 600zł masz możliwość zakupu karty Asus xonar ST z bardzo dobrym wzmacniaczem słuchawkowym. Jakiś czas temu ją sprzedałem ze względu na brak gotóweczki. Sprzedałem ją człowiekowi, który posiadał również Prodigy o którym wspomniałeś. Zbyt wiele się od niego nie dowiedziałem bo nie zdążył zrobić konkretniejszego porównania a jedynie na początku zauważył, że xonarek gra nieco ciemniej od HD. Mi osobiście to co prezentowała ta karta, bardzo odpowiadało w szczególności piękne damskie wokale na które jestem uczulony. Polecam ci ten produkt.

Oczywiście myślałem o Xonarze, jednak niestety ostatnio te karty nowe "chodzą" w cenach 700-800zł i bardzo ciężko trafić używaną.

Może jakieś alternatywy koło 500zł? Chyba, że naprawdę warto poczekać i dozbierać do tego Asusa?

Rzeczywiście bardzo podrożały. Moim zdaniem ta cena jest już za wysoka. Albo poczekać aż owa karta potanieje albo zainteresować się jakimś DACiem. Niestety w tym temacie już Ci nic nie podpowiem ponieważ moja wiedza na temat DACów jest zerowa. Wcześniej miałem same creaścierwa i przesiadka na xonarka była wielkim krokiem do przodu. Dodatkowo ma wymienne opki więc można się też pobawić i pokombinować. Kolejnym moim wyborem na pewno będzie DAC. Pozdrawiam

No myślę coraz intensywniej o takim tandemie, ale czy ta Lampucera powiedzmy mini bez modów (tylko z lepszymi op-ampami) zagra na poziomie takiego Prodigy HD2? Czy nawet lepiej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.