Skocz do zawartości
IGNORED

mała moc Marantza Sr4400

Harak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem zestawu SR4400 + DV 4300 + Eltax Universe

Nie wiem czy to normalne, ale przy skali głosności od -70 (min) do 0 (max), o jakimkolwiek słychaniu muzyki moze byc mowa dopiero prz -40 - -35 (cały czas mówie o trybie stereo). Ponizej tej wartosci sprzet gra naprawde bardzo, bardzo cicho. Zaznaczam, że jestem młody i sluch mam dobry. Co do jakosci dzwieku tez nie mam zastrzezen.

Nawet przy max wzmocnieniu, poziom glosności nie jest powalający (nie robie wprawdzie dyskotek ale jakbym sie kiedyś zdecydował :-)

Czy może to być wina ustawien wzmacniacza (jakich)? Moze połaczeń kablowych?

Z góry dziekuję

https://www.audiostereo.pl/topic/6377-ma%C5%82a-moc-marantza-sr4400/

sr 4400 Marantza ma skalę od -70 dB do +18 dB (a nie do 0). Na poziomie -40, -30 dB gra rzeczywiście cicho, ale zbliżając się do 0 powoli przechodzi w zniekształcenia, a powyżej 0 dB głośnikom Discovery robi się naprawdę gorąco..... Do uszkodzeni tylko krok. Spokojnie kręć gałką w prawo.... Poziom głośności powinien Cię usatysfakcjonować, i nie zdziw się gdy przekroczysz zero - to wcale nie koniec!

Dzięki TK.

I to był ten problem. W swojej ignorancji nie wiedziałem, że powyżej zera jest dalej skala.

Spróbowałem i rzeczywiscie nie mam ochoty tego robić ponownie.

Ale jak to to dobrze mieć taka możliwość......

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.