Skocz do zawartości
IGNORED

harman kardon PM 655 Vxi vs Onkyo Integra vs Denon

symik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sprzedałem NAD 3020e, pożyczyłem Rotela na dłuższy czas i ... teraz mam 2 opcje. Albo kupuję wzmacniacz (wybór pomiędzy Onkyo wysoka INTEGRA, Harman Kardon PM 655 Vxi lub wysoki Denon - koszt do 500 pln) i gram nadal na postawkówkach Yamaha NS-G30 do czasu jak nazbieram na jakieś podłogówki, albo .....

Gram na pożyczonym Rotelu i coś kupuję z poniższych:

Canton Fonum 501 DC (360pln)

Tonsil Maestro I (550)

Koda AV-702 v.2 (600)

Tonsil Maestro 80 (430)

Tonsil Sonata 80 (380)

Gale 3030 (niestety bez maskownic) (390)

Eltax KH-502 (410)

Eltax Century (450)

Tonsil Fenix (470)

JBL TLX 5000 mkII (500)

Pokój 20m2, CD Denon 1460, magnetofon Denon 710, wzmacniacz pożyczony Rotel jakaś 9...

muzyka: każda, preferencje - lata 80-te i 90-te, Dire Straits, Pink Floyd, Alan Parsons Project, Camel, Kraftwerk, Ultravox, ELO

Trudno mi podjąć decyzję. Proszę o fachową pomoc.

Nic nie kupij zbieraj kase.

Nie rozumiem ciebie sprzedac nada za 300, aby kupic innego trupa za 500.Stracisz na paczkach,a i sprzet moze grac gorzej.

Za 900 ostatnio poszedl w pudelku adiolab 800.Roznice bys slyszal.Tak to takie dreptanie w miejscu.

Pozdrawiam

To może jednak zbierać spokojnie na wzmaka a teraz rozejrzeć się za kolumnami jak wyżej?

Byłem u kumpla i na budżetowym wzmacniaczu Yamahy i kolumnach Infinity Reference 60 już dało się słuchać nawet całkiem nieźle, a u mnie kicha. Kolumny stare Monitor Audio miały taki sobie bas, fajną górkę ale brak środka i wszystko detaliczne. Yamahy mają niby wszystko ale grają tak jakby zza ściany. Wciąż szukam ...

I wciąż czekam na sugestie. Z dozbieraniem może być kłopot - problemy budżetowe :(

zapomniałem dodać że Rotel na jakiś czas jak na spokojnie nie wybiorę sensownego wzmaka w dobrej cenie. Opinie są różne. Może jakieś konkretne sugestie czego szukać w ofertach A .....

Odpowiem sam sobie :).

Kupiłem Gale 3030 i wybór wzmacniacza odkładam na lepsze czasy. Na razie pogram na Rotelu. Jako, że nabyłem kolumny bez firmowych kolców a są one dość niskie (80 cm) zastanawiam się jak najlepiej je postawić (marmur, granit, płyta) żeby przy okazji troszkę je podnieść. Na razie staną na wykładzinie, za chwilę najprawdopodobniej na panelach (przeprowadzka). Chętnie wysłucham wszystkich sugestii. A może ktoś wie gdzie w Trójmieście zorganizować balast do nich?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.