Skocz do zawartości
IGNORED

Najtańszy IC na utwardzenie basu ... :P

Tymorfeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam zbyt spektakularnego sprzętu, ale zawsze można ciut poprawić.

Mam NADa 3020e (kupionego zresztą za grosze od użytkownika tego forum) i cedek denona dcd725.

Nic szczególnego. Dwa raczej ciepłe kluchowate klocki + Aegisy One - więc powinno się to jakoś równoważyć.

No i NAD fajnie zamiata różne popowe piosenki, M. Jackson super brzmi, aż sie chce wskoczyć na parkiet..

Ale w innej muzyce wychodzi kluchowatość niskich rejestrów.

Np. The Roots - Things fall apart - jest tam dużo basu, ale nad strasznie go zamula i rozmiękcza.

Nie mam interkonektu z prawdziwego zdarzenia, jakiś tam AV kabelek.

Podłączyłem prowizorycznym IC z kabla gitarowego proel - faktycznie słychać nawet taki duperel jak IC, bas sie troche skontrolował, ale wysokie zaczęły być 'za bardzo'.

Chyba też kable głośnikowe nie są zbyt trafione (procab ls25)

co zrobić żeby za paredziesiąt max złotych odmulić i nadać kształtu niskim bez podbijania wysokich? bo te aegisy dość znacznie manifestują że mają kopułki wysokotonowe, i nad trochę to maskuje, no ale właśnie, kosztem przejrzystości średnich i dołu.

jest jakiś tani kabelek coby temu zaradził?? głośnikowe też.

bo poza tym brzmienie mi się podoba, i pewnie następnie jakiegoś NADa kupie nowszego, bo miło sie słucha.

wiem tylko tyle, żeby nie kupować IC klotz lagrange :)

Na utwardzenie basu najlepsze są kolce pod głośniki, polecam, za trzydzieści kilka złotych efekt świetny.

Ja kupiłem te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wstawiłem je pod standy, efekt uzyskałem dokładnie taki jak w temacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przejrzystość dołu i NAD, to się zdecydowanie wyklucza. Próbowałem z innym piecykiem NAD-a (372) uzyskać jakiś kontur na dole skali, czego by nie podpinać (różne kable/kolumny), zawsze było ledwo średnio :( na granicy akceptowalności.

>Tymorfeusz

Zmień wzmak na jakiegoś Rotela. Z kabli odradzam Klotze czy inne Gothamy, już lepiej dołożyć trochę i kupić Nemeless Blacka (jeśli tylko jest go jak podłączyć).

I love the sound of crashing guitars

Rozumiem że to głupi pomysł w tej sytuacji ale to jedne z tańszych kabelków, które potrafią trzymać bass za mordę. Z górą jest dużo gorzej. Ale bas jest ok. Może informacja przydać się na przyszłość. No sam nie wiem chciałem pomóc :)

Najpierw całkiem za darmo można na próbę zapchac czymkolwiek tunele bassreflex.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.