Skocz do zawartości
IGNORED

MISTRAL AUDIO ?

Boras1

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się chińszczna zawładnęła współczesnym rynkiem :( dobrze że chociaż stosunek ceny do jakości może okazać się dobry

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Dla mnie te kolumny są naprawdę ciekawą alternatywą, mam do nagłośnienia ponad 60m2, a to już wymaga KOLUMN, niestety nie mam wolnych kilkudziesięciu tysięcy na przetworniki sygnowane przez powszechnie szanowane marki, szczerze to mam to w d.... co kto powie o moich kolumnach, one mają mi dawać radość ze słuchania a to czy są chińskie czy fińskie nie stanowi żadnego problemu

Nie sprowadzaj tematu do rozważań czy made in china czy nie, bo nie o tym parę osób już pisało.

To są bezczelne podróbki BW, to jest sedno sprawy, a made in china to zupełnie przy okazji.

I proszę, nie używaj argumentu pt "robione w tej samej fabryce co B&W", bo to typowa wrzutka, żeby zrobic zamieszanie i paru pomyślało sobie, że coś moze jest na rzeczy. Skąd takie informacje, możesz wskazac tę fabrykę, od kiedy b&w podaje takie informacje?

Zaraz ktoś dorzuci, że jakiś mega znawca to powiedział, że te podróbki to są nawet lepsze od 801-dynek, ale ciiii..., nie mówcie nikomu, bo to tajemnica poliszynela.

Ciekawe jak brzmią te kolumny :SAG 500???

Trzeba będzie się umówić na odsłuch!!! Może zrobią tyle samo zamieszania w ŚWIECIE AUDIO ,co słynny już Yaqin B 100 ,notabene zdyskwalifikował: NAD-a,Cambrigde Audio ,Jolidę itp.,itd..Jeżeli będą tak grać jak wyglądają ,to na pewno je kupię.Mogli by Chińczycy jeszcze pomyśleć o klonie i tym samym alternatywie dla Accuphase. Nie jestem nacjonalistą ani szowinistą i nie ma dla mnie znaczenia czy na naklejce będzie napisane Made in China , Made in Japan czy wyprodukowane w Polsce ważne jak gra ,jak jest zrobione i najważniejsze ile kosztuje.

Piotr

tak sobie myślę i marzy mi się, aby historia hi-end-u potoczyła się podobnie lub tak samo jak historia

szeroko rozumianej "komputeryzacji" , tzn. aby , jak onegdaj kalkulatory ,komputery zaczęli robić w Korei , na Tajwanie (stąd wyrosła taka marka , jak znany wszystkim Samsung)zaczęli wytwarzać coraz lepszy i na skalę globalną sprzęt hi-end , tak aby nie trzeba było być milionerem ,żeby kupić dobry sprzęt.Aby hi-end stał się dobrem ogólnym a nie tylko dla wybranej kasty społecznej ,jak ongiś telewizor kolorowy ,pralka automatyczna czy samochód.I wszystkie znaki na Ziemi i Niebie mówią ,że tak właśnie będzie.Nie wdając się w dalsze dywagacje dodam tylko ,iż gospodarka niejednej potęgi ekonomicznej się "zatrzęsie w posadach" jak mówi ,mówią przepowiednie.Dla zmartwionych powiem jeszcze ,że prognozy dla Polski są bardzo optymistyczne ale...........

Piotr

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dzisiaj na allegro ze dwadzieścia aukcji mistrala, wychodzi więc na to że niniejszy watek był - jak to się powiada w wojsku - typowym rozpoznaniem bojem.

A poniżej dwa przykłady tego china-hayend z ponoć brytyjskim rodowodem.

post-48-100000071 1278231871_thumb.jpg

post-48-100000072 1278231871_thumb.jpg

Rochu wydaję mi się że jednak to są dwie zupełnie inne Firmy...

Mistral ADS to jest to co Polpak ma w dystrybucji czyli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natomiast te radyjka to polska Firma

" Radio Mistral MR 708

PRODUCENT: MISTRAL Polska

STAN PRODUKTU: Fabrycznie nowy

SIEDZIBA PRODUCENTA: Polska • Szczecin"

więc rykoszet ;-)

Ukryta Zawartość

Francuz ma rację osobiście znam ludzi z serwisu Mistral w Szczecinie i dopowiem tylko że ten Mistral jako znak towarowy jest na rynku od kilku dobrych lat(opanował szczególnie mocno sieci wielkopowierzchniowe).

Rochu... troszkę chęci i nie będziesz naiwny ;-) służę link do mistral polska

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tzn. jednak innego Mistral niż ten który tak bardzo Cię drażni... ciekawe czemu masz taką niechęć do tego brandu? pewnie że chińskie tak? no to Argument,,,tak jak Twoje skarpetki ;-)

Ja nie tak jak Ty - miałem styczność z tymi produktami dzięki jednemu sklepowi którego wymieniłem wcześniej - a różnica taka- ja mam swoje zdanie poparte odsłuchami którymi się dzielę lecz ze względu na ludzi Twojego pokroju w tym wątku uznanym za skażony tylko na pw. a Ty masz teorie i mieć ją będziesz nadal bo najłatwiej krytykować coś czego się nie zna nie miało styczności ale się jest gwiazdą wątku tego.

Ps. Podpytaj ludzi na forum którzy znają się na lampach czy to jest złe.

PZDR

FRANCUZ

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Francuz,

Owszem nie lubię kitajskiej elektroniki i nie jest to tajemnica na tym forum. I wbrew temu co piszesz w tym temacie co-nieco słyszałem.

Nie mniej bardziej drażni mnie namolna reklama pewnego brandu, dla której utworzono ten wątek.

I to jest clou problemu.

Widać prywatny import przez serwisy aukcyjne zachwiał tak pozycją dystrybutora, że musi się chwytać takich sposobów jak szeptana reklama robiona przez przygodne łosie, zamiast na ten przykład wykupić wątek sponsorowany.

Dlaczego uważacie wątek za reklame ? ja go założyłem po znalezieniu fajnie wyglądających kolumn czy ktoś widział i słyszał a po za tym jaki sens jest się reklamować na tym forum ? Każdy wątek i tak kończy się na "KUP UŻYWANE W TEJ CENIE BĘDZIESZ MIAŁ LEPSZE". Idąc drogą reklamy można kazdy wątek uznać za reklame !!!

Pieniądze nie grają !

rochu gratuluje ci wiedzy na temat Mistral ADS, nawet dziecko nie podjęło by się porównania z Mantą.

Inaczej zrobione inaczej wygląda. Co do wątku to ciągną go tacy ludzie jak ty i oby tak dalej.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) warto poczytać drugą połowa strony

Ukryta Zawartość

Nazwisko Hopkins to wystarczająca rekomendacja dla tych fantastycznych produktów. Chętnie kupiłbym te kolumny niepodobne do żadnych innych na świecie oraz wyjątkowej, niepowtarzalnej urody komplet wzmacniacz lampowy + odtwarzacz. No i te nagrody i dyplomy. Bardzo przekonujące dokonania. O gwarantującej wysoką jakość fabryce w Chinach nie wspomnę. Niestety nie mam miejsca w pokoju, tak mi przykro :-/

Nie wiem czy śmiać się czy płakać patrząc na te żałosne podróby bowersów. Obciach z posiadania takich kolumn pewnie porównywalny z przytoczonym zegarkiem "Rulex" :P Nie wyobrażam sobie wstawić tego do domu. Dzwiękowo raczej też nie są progresem w stosunku do prawdziwych 802/801 B&W :]

Raczej płakać...bo najzabawniejsze jest to, ze te Mistrale faktycznie mogą grać bardzo dobrze.....i nieźle wkur...posiadacza drogich kolumn....wcale bym się nie zdziwił gdyby tak było.....

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Słuchałem już 3 modeli Mistrala. Pierwszy BOW-III brak konkurencji w swojej cenie a w cenie do 3000zł również konkurencja ma ciężko. Drugie BOW-A5 wybitnie dobre w swojej cenie, wykonanie nieosiągalne dla żadnego innego producenta za te pieniądze, dla mnie osobiście grały lepiej niż np Monitor Audio RX6. BOW-A2 hmmm do 10 000zł niewiele konstrukcji jest w stanie nawiązać jakąkolwiek walkę a i droższe mają problem. Stawianie koło nich konstrukcji w podobnej cenie to nieporozumienie.

>Audiozakupy

BOW-A2 hmmm do 10 000zł niewiele konstrukcji jest w stanie nawiązać jakąkolwiek walkę a i droższe mają problem. Stawianie koło nich konstrukcji w podobnej cenie to nieporozumienie.

Czyżby osławione Audiovectory Signature S3 także wypadały przy nich tak kiepsko?

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Kolejny po mistralu chinski hajend.

Ukryta Zawartość

Ceny od gory

300 Euro

330 Euro

330 Euro

499 Euro

1350 Euro

post-1391-100000025 1279567176_thumb.jpg

post-1391-100000026 1279567176_thumb.jpg

post-1391-100000027 1279567176_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

.

Ukryta Zawartość

post-1391-100000024 1279567241_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jeszcze raz ceny:

1 1350 Euro

2 330 Euro

3 499 Euro

4 300 Euro

5 330 Euro

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Audiovectory się obronią, ale mimo wszystko różnica w cenie porażająca a w dźwięku będzie dużo mniejsza. Audiovectory będą miały jeszcze lepszą mikrodynamikę, szybkość i precyzję basu. BOW-A2 mają dość dobry, ale jednak lekko zmiękczony bas, który mimo wszystko nie zostaje w tyle nie zaczyna buczeć, ale ustępuje basowi z Paradigm S6 czy Audiovectora będąc jednocześnie lepszym od tego jaki prezentuje AP Tempo. Bas Mistrali schodzi bardzo nisko i jest go dość dużo, ale brak podbicia średniego basu powoduje, że nie przytłacza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.