Skocz do zawartości
IGNORED

Które głośniki do Yamahy RX-V1065

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem już na finiszu wyboru zestawu KD.

Ampli już wybrany (RX-V1065).

Źródło PS3 slim.

Mam prośbę o pomoc w doborze głośników. Pomieszczenie około 30m. Muza 60% kino 40%.

Słuchana muzyka: ja ostrzejsze rockowe brzmienia, moja Pani muza w stylu chili zet, Sting.

Pytanie - zestaw na bazie których wymienionych niżej podłogówek będzie optymalny. Ze względu na wymiary, kolor itd. wybór tylko z niżej wymienionych.

Magnat Quantum 557

Heco Victa 700

Jbl Northridge E80

Klipsh Synergy F2

Roth Oli 4

Dali Concept 6

4500zł dotyczy całego zestawu KD, tj. elektroniki i zestawu 5.1? Czy też pod słowem zestaw kryją się same głośniki? Wówczas ile i czy z subem?

Napisz precyzyjnie na co jest 4500zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1700 + 1000 + 790 za centra = 3490zł za super zestaw.

Zostaje 1000 zł na suba - cudów za to nie kupisz ale poczekasz, dorzucisz jeszcze 1000 i masz komplet BR MA.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeszcze ciekawiej bo na BR6-kach

Ukryta Zawartość

Ja polecam Magnat Quantum 605 na front, 551 tył, center 51, Betasub 25A spokojnie się zamkniesz w podanej kwocie a brzmienie z Yamahą będzie bardzo dobre.

Pieniądze nie grają !

• 2 tygodnie później...

Zainteresuj się Paradigm'ami Monitor 7v6(F)/Atom®cc190© sub PDR8v3 lub4 może wyjdzie troszke więcej, ale jak sie potargujesz to będziesz zadowolony no i będzie "made in canada" ;)

Jesli chodzi o odsluch muzyki a tu widze ze wchodzi w gre STING polecam zdecydowanie MONITOR AUDIO RS6 to na tyle jesli chodzi o fronty, efektowe to MA RS1 i centralny również z serii RS. Powiem tak słucham juz wiele kolumn ale MA graja jak na moje ucho perfekcyjnie biorac pod uwage cene obecnie sprzewanych kolumn. Bierz tez pod uwage Roth Oli 4. One sa zblizone do Monitor Audio tylko ze nie wydasz majatku na nie. Magnat gra duzo (za duzo)niskotonowcem co po pewnym czasie meczy.To samo dotyczy JBL. Klipsy sa ok, ale nie maja tego czegos w sobie. Coż jesli chodzi o Dali to leszy wybór isc w strone ikon 5. To by było na tyle. Mam nadzieje ze troche pomoglem przy tym trudnym wyborze

Pozdrawiam

Tom

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.