Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 604s3 +Yamaha

ralph

Rekomendowane odpowiedzi

 Ralph,

Ja mam taki zestaw (Rx-v640+B&w s3: 604, 602, lcr 600 + asw 675). Rozumiem, że pytasz, czy amplituner sobie poradzi z tymi kolumnami. Odpowiedź jest taka radzi sobie, ale mógłby radzić sobie znacznie lepiej. Powyżej głośności -30Db zaczynają się zniekształcenia. Miałem 604 podpięte w swoim pomnieszczeniu podsłuchowym pod Vincenta 233 i wtedy definicja dźwięku wydawała się znacznie lepsza (nawet wtedy, gdy Vice grał jako końcówka mocy podpięta pod yamahe).

Pozdrawiam

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

https://www.audiostereo.pl/topic/6291-bw-604s3-yamaha/#findComment-88724

Mam Yamahę ax-496 pokój ma 25 m2 Yamaha jest szczupła basem. Słuchałem z 603s3 ale odsłuch w dużo większym pomieszczeniu i dlatego uważa za nie miarodajny. Ponieważ słucham głównie rock 60-80 lata

zależy mi na dobrej podbudowie basowej ( nie na łomocie) Zastanawiam się czy 604 (nie mialem okazji posłuchać , nie było w salonie) różnią się znacznie w brzmieniu od 603 i czy dzięki nim pozbędę się poczucia niedostatku basu w Yamasze.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/6291-bw-604s3-yamaha/#findComment-88773

->Ralph,

Co do poczucia niedosytu basu to przechodziłem to samo (dużo słucham rocka).

Powiem tak. Mój obecny pokuj odsłuchowy (przeprowadzam się) to 18 m.kw. otwarte na wnękę kuchenną (2,5m kw.) i korytarz wejściowy (3,5 m.kw.) z gołymi podłogami wyłożonymi płytkami ceramicznymi i gołymi ścianami.

Miałem przez krótki czas (3-4 dni) B&W 603 s3, a wcześniej (3-4 miesiące) Kode AV 702. W tej konfiguracji (Yamaha rx-v640 + pionier dvd dv565) i w tym pokoju przy Kodzie bas w ogóle nie występował. Zmiana na Bowerts’y 603 poprawiła sprawę. Bas był odczuwalny. Cały czas miałem jednak niedosyt. Po zmianie na 604 długi czas (4 miesiące) nie miałem niedosytu. Bas jest dobrze kontrolowany, głęboki i szybki (zatyczki są włożone w basrefleksy). Nie ma dudnień (zdanie potwierdzone przez znajomych). Kolumny stoją 1 metr od ściany z ich tyłu i 30 zm od ścian po ich bokach. Zacząłem ustawiać gałkę regulacji basu w pozycji bliskiej neutralności.

Dokupiłem sobie jednak subwoofer (asw 675) no i znowu zaczęło mi się wydawać, że basu mogłoby być w 604 więcej. Z subem jest idealnie. A ten sub nadaję się świetnie do muzyki – jest szybki i dobrze kontroluje bas.

Wydaje mi się więc, że szczupły bas jest spowodowany przede wszystkim źródłem/wzmacniaczem.

Co do innych aspektów brzmienia. Góra jest twarda i analityczna (duża ilość szczegółów), mnie to nie przeszkadza, a szczegółowość dźwięku mnie zachwyca. Średnica jest neutralna i im bardziej kolumny się wygrzewają, tym bardziej ta średnica jest ciekawa (zaczyna dłużej wybrzmiewać, dźwięk staje się coraz pełniejszy). Te kolumny dają dużo satysfakcji. Polecam.

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

https://www.audiostereo.pl/topic/6291-bw-604s3-yamaha/#findComment-88798

A ten pokuj to oczywiście nie chodzi o tryb rozkazujący kucia, alke o pokój. Pokój więc z tym "pokujem"

https://www.audiostereo.pl/topic/6291-bw-604s3-yamaha/#findComment-88799

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.