Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor, odleglosc, pomocy?

kmiler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie nadszedl ten czas ze zastanawiam sie nad kupieniem projektora (Benq W600, Acer H5360, benq W1000 nie wiem czy warto doplacac ten 1200zl moze cos lepszego w tej cenie polecicie moze cos miedzy benq w600 a w1000?) przyznam szczerze ze bedzie to moj pierwszy projektor.

Troche o ustawieniu bo tu mam najwiekszy dylemat, odleglosc od projektora a raczej sciany do ekranu to 460cm czy to nie za duzo? maksymalny ekran jaki moge powiesic to 230cm szerokosci jak dobrac do tego dlugosc ekranu?

ekran montowany do sufitu zwijany

Projektor głownie ma słuzyc do ogladania filmow czasem do pogrania na Ps3 w 95% wieczorem.

Prosze o pomoc najbardziej boje sie odleglosci projektora do ekranu

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/62852-projektor-odleglosc-pomocy/

niezastapione narzedzie do obliczen zwiazanych z projektorami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

server unreachable;--

Jeżeli chodzi o projektor to ja osobiście polecam Optoma HD65 w Polsce ok 3kzł ale już za nasza granicą ok 2200zł. Myślę, że w tej cenie nic lepszego do projekcji filmów się nie znajdzie. Odległość natomiast zdecydowania za duża i koniecznie będzie zamocowanie projektora np. na suficie w odległości od 3,60 do 3,90m mówię tu o Optomie,

pozdrawiam

Ja na swoich Epsonach mam 460 cm od ekranu. Nie ma problemu pod warunkiem, że projektor jest wystarczająco jasny (min. 1100-1200 lum). No i ma zoom min. 1,6-1. Rzeczywiście, dany typ projektora możesz sprawdzić na podanym przez kolegę kalkulatorze. Nie musisz się bać. Oba benqi spełniają te warunki. Jednak jeśli miałbym coś poradzić, to wolałbym któryś z projektorów do kina domowego. Epka TW680, TW700, Sanyo lub mitsu. Dla mnie Benq to trochę takie Daewoo. Samochód może i nienajlepszy, ale spowodował że ceny lepszych spadły. Moje doświadczenie z beqiem jest takie, że firmowy miał wymienianą 3-krotnie lampę w ciągu 1,5 roku. Trochę tej firmie nie ufam :)

Benq to syf Mialem w1000 i cos bylo nie tak z nim dziwnie sie zachowywal oddalem go do sklepu i wziolem sanyo z700 to jest mercedes w porownaniu do tego benq

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.