Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz z miekkim basem - wszystko co znacie.

futu

Rekomendowane odpowiedzi

jak na razie zbieram informacje wiec tylko z ciekawosci jakie modele maja miekki bas - reszta pozniej sie zajme - w kazdym razie musi miec slyszalne wysokie szczegolowe nie ostre czyste gladkie niezapiaszczone... ale na razie chcialbym w ogole wiedziec jakie urzadzenia maja miekki dosc potezny bas?

discomaniac71 - ciebie sie nie spodziewalem

ale odpowiedz jest banalna - po prostu nie mam dostepu do urzadzen i czasu zeby ich przesluchowac w sklepach

a to pytanie nie jest W OGOLE LAMERSKIE - to tylko pytanie o opinie dzwiekowa - a wiec zwykle pytanie jest tysiace urzadzen kazdy cos sluchal niektorzy zmulonbe inni jasne inni.... a Ci co sluchali z miekkim basem po prostu moga cos polecic tutaj

bez sensu rozumowane - lamerskie pytanie to by bylo - czy moge podlaczyc wzmacniacz do komputera - czy spale wzmacniacz jak podlacze slabsze kolumny itd.

Za miekki bas tez nie powinien byc, bo moze byc za malo energetyczny w cichszych fragmentach.

Jakosc basu bedzie zalezec takze od kolumn.

Warto szukac wzmacniacza ktory ma bas rozciagniety i gleboki o zroznicowanej barwie. Rozciagniety w sensie dobrze slyszalny w calym zakresie czestotliwosci.

Co do modelu to jak zwykle polecam odsluchy.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Xindak XA-6950V - ma bas ... oleisty (recka) ;)

dual-mono, 23 kg, można posłuchać w polpaku i łyknąć w 3 ratach bez procentowych, albo okazja - nawet 2 razy taniej - uszkodzone blachy na wystawkach - nie bać się - mamy świertnych blacharzy

jaka klasa mnie interesuje? w tej chwili slucham na budzetowym harman kardon hk670 wiec po prostu wyzsza - najlepiej minimum okolo 3000zl(nowy)

wiec tak: miekki bas i dosc obszerny - ale nie musi byc bardzo miekki byle byl chociaz troche no i mial duze uderzenie, pozatym przejzystosc szczegolowosc i raczej delikatnosc - moga byc podbite ale nie bardzo chlodne - wyskoich ale duza czystosc niezapiaszczony czysty dzwiek wysokich - oczywiscie pewne kompromisy sa mozliwe.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

plustek

4 Kwi 2010, 13:53

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 754 / 251 / 0

Miekki bas i nie High-End - no to tylko Radmor i najlepiej z korektorem...

Daleka doga jeszcze przed Toba...

Wiem ze marantz czy denon mają bardziej twardy i zmulony bas .

to znaczy bardziej zmulone średnie tony a nie bas .

tak juz pochodze od tych firm - jeszcze 2 m-ce temu zrodlo denon wydawal sie swietny ale juz zauwazam za duza liniowosc i delikatnosc -srednie-wysokie - a wiec tak jakby wylaczyc wszystkie korekty i sluchac - wiem ze dla sporej czesci audiofili to moze byc i priorytetem ale mi zaczyna przeszkadzac, jest to dobry sprzet na pewno wyzszej klasy od mojego hk ale trzeba go podbarwic i dostosowac do swoich upodoban - wymieniajac wzmacniacz - z klonami esy ktore sa miekkie nie widzialem zadnych wad i gdyby nie wymiana kolumn to na pewno nic bym nie zmienial w zrodle a teraz kolumny troche zmienily brzmienie przejzystosc szczegolowosc jakosc dzwieku wzrosla ale brakuje mi tej miekkosci i wiekszego zwracania uwagi wysokich ale tez mniej technicznie - dynamika przestrzen na razie moze byc

wiec szukam odpowiedniego wzmacniacza

futu

Wprowadzasz trochę zamieszania o 11.23 napisałeś że wzmacniacz nowy do 3000 zl. o 11.25 że wyłącznie używany do 2000 zl. albo czegoś nie rozumiem albo doprecyzuj.

Tak czy inaczej w przedziale cenowym (2000-3000 zl.) ja polecam NAD C 372.

Mariusz.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Musical Fidelity: E 10, E 11, E 1, A 3

Audiolab 8000

Denon PMA 1520, 920, 900V

Grundig FineArta A 9000 i A 903 (by Marantz)

Marantz: PM 72, PM 75, PM 78, PM 80, PM 82, PM 84, PM 94, PM 95

Sony: Ta-F 500 ES, 530 ES, 550 ES (najlepszy z serii 5x poza 555 ES ale ten jest inaczej klasyfikowany), 570 ES, 590 ES, 505 ES, 670 ES, 690 ES, 606 ES, 700 ES, 730 ES, 770 ES, 707 ES (777 ES jest inaczej klasyfikowany), 800 ES, 830 ES, 870 ES, 808 ES, koncowki mocy: TA-N 55 ES, 77 ES, 80 ES, 90 ES

Pioneer: seria (niby) Reference gra tylko z bardzo jasnymi kolumnami czyli: A 616, 616mkII, 656, 676, 717, 757, 777, 838 (dostepny tylko w Japonii), 858, 878, rekomendowane: A 91D i A 09 (nie te pieniadze)

NAD - nie znam sie na modelach ale koledzy podpowiedza, rekomendowac moge 319 - gra bardzo dobrze

Jak sobie cos przypomne to dodam.

WOY - mialem na mysli minimalna cena to 3000zl nowy ale ja kupuje tylko i wylacznie uzywany sprzet tylko nie moze byc tak ze kosztowal kiedys mniej jak rownowartosc 3000zl nowy - przyjmujac ze w audio jakosc liczymy cena - wiec mam wzm w cenie 2000zl nowy a wyminijac nie schodze w dol jakosciowo

nissio100 - bede szczery i nie moge przyjac twojej propozycji - gdyz nie ma regulatorow a potrzebuje - czasami uzywam... no i nie wiem czego sie spodziewac po sprzecie

a co sadzicie o tym - bo akurat z hk mam pozytywne skojazenia...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.