Skocz do zawartości
IGNORED

jaki cdek do amplifona wt30

torbyd

Rekomendowane odpowiedzi

witam, zakupiłem do mojego drugiego systemu wzmacniacz amplifona wt30II, w tej chwili współpracuje z cd philipsa cd880 okablowanie to albedo blue - mam wrażenie ze moje źródło gra trochę za ciemno, czy możecie polecić jakiś cd do mojego systemu z drugiej ręki w kwocie do 1500zł który go ożywi?? muzyka jakiej słucham to jazz

https://www.audiostereo.pl/topic/62694-jaki-cdek-do-amplifona-wt30/

Witam, proponuje cd CEC TL51XR. Słyszałem kiedyś zestawienie Wt 40 + TL 51 XR i było naprawdę świetnie. Cena używanego Ceca będzie nieco większa od zakładanej, jednak to naprawdę zacne urządzenie i zacnie się z Amplifonem zgrywało. Można poszukać na ten temat w zakładce Lampy.

pozdrawiam

witaj,

Wiem że WT 30 to nie rakieta. W konfiguracji o której pisałem (wt 40 II + Cec) , napędzającej Focale 926 z okablowaniem Veluma zagrało to naprawdę świetnie. ZERO ale to powtarzam "0" nudy. Faktycznie Wt 30 to nie WT 40. Wspomniany na początku wątku Naim (najniższy model) zabrzmiał w tym zestawieniu zbyt ciepło a Cec zagrał analogowo i naturalnie. Podobał się nam ta prezentacja z dużą ilością "powietrza" pomiędzy wykonawcami. Gusta są jednak różne, ktoś może woli bardziej szczegółowy i dynamiczny przekaz. Trzeba zwyczajnie zaufać własnemu uchu i posłuchać źródła we własnym systemie.

pozdrawiam

"TACD01 Amplifona + kondy mundorf"

Świetny CD, gra u kolegi z WT 40 II i głośnikami Art Loudspeakers Deco 15 na kablach Albedo/ Harmonix. Obłędnie razem wyglądają CD + Wt40 a jeszcze lepiej grają z tymi 3 drożnymi Artami.

Ale to inna półka cenowa niż założyciel wątku wymienił na wstępie.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.