Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do Marantza 7000

cezary2808

Rekomendowane odpowiedzi

Odpuść sobie CD Marantza, bo żaden model w sensownej cenie nie będzie wystarczająco dobry żeby nie stanowić ograniczenia dla PM7000 który jest wyjątkowo udanym wzmacniaczem w swojej klasie.

mialem Denona DCD960 i jak na sprzet za 200 zl z tym Wzmakiem gral calkiem niezle ale cdeki Marantza tez nie sa zle ale nijak maja sie do stosunku cena/jakosc w stosunku do tego Denona. Aczkolwiek maly tuning np w takim cd5001 zdzialal cuda tyle ze sam cdek kosztowal mnie 450zl i nowe lepsze klocki do niego 150zl ale efekt wart zachodu. Teraz bez problemu potrafi zagrac lepiej niz Denon co przed moja ingerencja wydawalo sie nierealne.

Przeczytaj moj temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

eee tam ciężko :) wystarczy trochę pogrzebać w sieci...

Moje sprzęty - PM8000 + CD7300

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, ale CD7300 to z 800zl. U mnie tak to wyglada, a za DCD-980 dalem 89zl:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

nissio100, 24 Mar 2010, 10:21

>Wart zainteresowania jes Denon DCD 1550AR. To naprawde dobry CD i lubi sie z Marantzem.To moja

>skromna opinia.:-)

Zaraz Ci rafal735r napisze że ten Denon się nie nadaje bo kosztuje więcej niż PM7000 ;-)

A ja się zapytam co z tego? Przecież to hobby a nie lokata kapitału.

A tu wnętrze 1450AR po przebudowie analogówki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cezary2808, 24 Mar 2010, 09:23

>tak, wiem, że Denon CD 980 jest dobry....no i tani....a powiedz mi, jak to gra z Marantzem ? może,

>jak już wkurzy mnie szukanie CD Marantza, to będzie Denon....

Zgrywa sie to dosc dobrze. Nie mam do niczego zastrzezen. Wysokie sa ok, nie draznia, fajna stereofonia, bas dobrze kontrolowany. Sprobuj. DCD-960 czy 980 mozna wysrwac za grosze. A jak ci sie nie spodoba to odsprzedasz.

?👈

rafal735r, 24 Mar 2010, 17:46

>No ale ma to jakis sens? Kupywanie zrodla drozszego od samego wzmacniacza? I tak mozliwosci CDeka

>schamuje wzmacniacz. Wiec po co placic taka gotowe?

Ma sens. Bo ceny nie grają, grają dobrze zestawione systemy. PM7000 to naprawdę dobry wzmacniacz, lepszy od wielu współczesnych badziewi w sklepie kosztujących nierzadko 4-5 razy tyle co PM7000 z drugiej ręki. Zasługuje na porządne źródło, bo jakieś "beleco" kupione za ułamek jego ceny będzie go ograniczać. To jest hobby, a nie matematyka. System składa się po to żeby grał, a nie po to żeby się jakieś tam wydumane proporcje zgadzały.

napiszę tu....a więc...gdybym poszukał Marantza CD 4000 i myślał o wbudowaniu DAC'a, to pomógłbyś go podłączyć (podesłałbym fotki, określiłbyś gdzie i co wlutować i połączyć )...a może wiesz kto ma na sprzedaz takiego CD'ka do stuningowania ??

• 1 rok później...

rafal735r, 24 Mar 2010, 17:46

>No ale ma to jakis sens? Kupywanie zrodla drozszego od samego wzmacniacza? I tak mozliwosci CDeka

>schamuje wzmacniacz. Wiec po co placic taka gotowe?

Ma sens. Bo ceny nie grają, grają dobrze zestawione systemy. PM7000 to naprawdę dobry wzmacniacz, lepszy od wielu współczesnych badziewi w sklepie kosztujących nierzadko 4-5 razy tyle co PM7000 z drugiej ręki. Zasługuje na porządne źródło, bo jakieś "beleco" kupione za ułamek jego ceny będzie go ograniczać. To jest hobby, a nie matematyka. System składa się po to żeby grał, a nie po to żeby się jakieś tam wydumane proporcje zgadzały.

Przypadkiem trafilem na ten stary temat i chyba musze sie uderzyc w piers, bo rzeczywiscie 1550AR swietnie sie zgrywa z PM7000/7200. Nie wiem czy zapakowanie mu jeszcze lepszego CD nie poprawilo by jeszcze czegos.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.