Skocz do zawartości
IGNORED

Czy opłaca się złożyc koncówkę holton 200

marcin__18

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w opisie rozmyślam nad złożeniem jakiegoś prostego fajnego wzmacniacza i myślałem nad złożeniem właśnie holtona 200 i prosił bym o opinie czy warto go roić czy lepiej złożyć coś innego nie mniej niż 100watt RMS 8 Ohm

dobra symasym na pewno lepszy od holtona ale z tego co mi wiadomo to dysponuje on moca 100 watt/4ohm i 60watt/8ohm czy nie a ja potrzebuje cos mocniejszego kolumny mam 120watt rms

czy zeby uzywac opon o indeksie predkosci 270 km/h potrzebujesz ferrai?

60W wystarczy. bardziej powinienes zwrocic uwage na efektywnosc kolumn i ewentualnie przebieg impedancji niz na 120w rms

Nie znam wyżej wymienionych konstrukcji,ale proponuje UniAmpa-zintegrowany wzmacniacz stereo na Toshibach 2SA1943 i 2SC5200,symetryczny,przypominający w topologii Krela KSA-100.Wiele osób go zbudowało(całość kosztów,bez obudowy oczywiście ale za to razem z zasilaczem i radiatorem,to ok.300 pln)-i jest nim zachwycone...i należy wspomnieć,że dla 4R gra na ok.120 W ...Jest to autorska konstrukcja z pełną dokumentacją ,pewnego znanego usera na pewnym znanym forum .Jeśli dobrze poszukasz - na pewno znajdziesz.

marcin-zobacz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w dziale ogłoszeń albo pisz do użytkownika "kaman777",wiem że do niedawna były osiągalne PCB ze zbiorowego zamówienia na forum a na AS widziałem parę dni temu w "różnych kostkach do wzięcia",zestaw części do Uni w bardzo atrakcyjnej cenie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam zdecydowałem się na zrobienie UniAmpa, za co chciałem podziękować freediemu za nakierowanie mnie do tej końcówki, myślę ze jest to trafny wybór i mam nadzieje ze powstanie i będę mógł go zaprezentować

pozdrawiam

Cieszy mnie,że choć w ten sposób mogłem pomóc...Nie będziesz zawiedziony.

Ja parę dni temu uruchomiłem Uni(a z własnymi konstrukcjami nie miałem do czynienia...hmm z 10 lat) i jestem naprawdę pod wrażeniem tego co on potrafi.Co prawda nie mam porównania z innymi DIY ale fabryczne klocki,które męczę poszły w odstawkę!

Życzę powodzenia i dobrej zabawy !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.