Skocz do zawartości
IGNORED

stello da 100 vs lite dac 60

romanek05

Rekomendowane odpowiedzi

do tej pory mimo wielu poszukiwan nie dostalem odpowiedzi ktory dac jest bardziej odpowiedni do moich potrzeb(upodoban)

wiec pytam Was ,w szczegolnosci posiadaczy tych dwoch dac-ow.

bylem juz zdecydowany na lite, ale dostalem pare odpowiedzi od forumowiczow, ze wlasnie stello jest po prostu lepszy.

najwiekszy minus tej sytuacji jest taki ze kupie w "ciemno", nie mam szans posluchac, a juz na pewno nie u siebie.

wiec prosze o podpowiedzi

sprzet jak w o mnie

gra to naprawde nie zle, ale kroliczek...

chce poprawic przede wszystkim scene(uporzadkowac troche)

zapraszam wszystkich do rzeczowej rozmowy

rs

https://www.audiostereo.pl/topic/62402-stello-da-100-vs-lite-dac-60/
  • Redaktorzy

Przynajmniej na podstawie tego co można znaleźć w necie polecam dołożenie paru $ i zakup Stello w wersji Signature (której bliżej brzmieniowo do wersji 200 niż bazowego modelu). Skoro nawet część dystrybutorów nie ściągała "gołej setki" coś w tym musi być ;-)

Moje wrażenia z odsłuchów DA 100 Signature znajdziesz tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Romanek,

A nie masz możliwości wypożyczenia wersji Signature i porównania u siebie w domu, w swoim systemie? Przez "przypadek", może się okazać, że nie warto dopłacać, bo jeśli nawet Signature jest lepsza, to może nie odpowiadać Twoim upodobaniom.

Jak tak miałem z Benchmarkiem, który jest niezłym dac'iem, ale jak się okazało później moim upodobaniom bardziej odpowiadał/sprostał Perpetual.

dzieki za te porady/.

wlasnie to jest problem, ze kompletnie nie mam mozliwosci posluchac u siebie, a musialbym zamowic obydwa i ew zwrocic(co tez jest nie glupiim pomyslem). w sklepach juz sie nasluchalem kolumn i nic tak szczerze mi to nie dalo po za ogolnym zarysem.

I druga sprawa z tym dopasowaniem- kazdy system jest inny,i nie da sie odpowiedziec co u mnie sie bardziej sprawdzi.

Czytajac rozne fora mozna spokojnie wywnioskowac, ze oba dace sa dobre w tym przedziale cenowym, niby stello drozszy, ale to chyba nie ma tutaj duzego znaczenia(ta sama polka-chyba ,ze sie myle).

Moze jest ktos ,kto po prostu sluchal obydwu lub odpowie mi na pytanie, czy ktorys jest bardziej uniwersalny- slucham bardzo roznej muzyki wiec moze to jest jakis trop.

rs

• Redaktorzy

romanek05 - nie wiem ile masz na DACa $ (nowy/SH), ale na audiogonie leżą dwa DA220 za 800 i 900$. Msz warto sprawdzić ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A może ściągnij sobie kilka do domu i pobaw się w porównania zanim wywalisz ca. 1 tysiaka zielonych. Przy okazji napiszesz na forum, który z nich jak gra.

Wspominałem o Perpetualu - to niezły dac (już nie produkowany), który bez problemu dostaniesz "za wielką wodą" - daje niesamowitą możliwość eksperymentowania poprzez zmianę wzmacniaczy operacyjnych. W bardzo dobrym stanie z dedykowanym zasilaczem pewnie do kupienia za jakieś 300-400 baksów.

wlasciwie dalem ogloszenie na audiogonie i mam troche propozycji na rozne dace- 60 tez za 300$

ale czekam ,moze bedzie jakis stello- tak mnie cos korci zeby tego stello kupic, ale moze ktos cos jeszcze napisze, licze na wlascicieli tych klockow

tu w stanach chwala bardzo te lite, dlatego mam totalny mentlik w glowie, bo o ile nowe roznia sie sporo ,to juz uzywki to praktycznie zadna roznica w cenie(100 moze 200$)

rs

Od ok.półtora roku używam stello DA-100 signature.W zestawie na monoblokach 300B i transporcie Kenwood L-1000 wniósł bardzo dużą poprawę:scena trójwymiarowa,oddech,bas zwarty, średnica błyszcząca.Myślę,że w systemach raczej miękkich sprawdzi się super dobrze.Porównywałem z benchmarkiem,MF(2x droższym),a nawet ze starszym apogee.Stello był po prostu najlepszy.Ale może w systemie bardzo przejrzystym coś zlampizowanego podejdzie lepiej.W każdym razie stello napewno wart swojej ceny.Bierz signature.

A nie myślałeś o modowanym Lite?

Ukryta Zawartość

Chociaż osobiście celowałbym w Audio-GD. Na head-fi te DAC-e są wynoszone pod niebiosa. Nie spotkałem żadnej negatywnej opinii, a jest ich bardzo wiele.

"I've owned a variety of DACs over the years, including the ubiquitous Benchmark DAC1 Pre and Cambridge Audio DacMagic, a gawdawful Citypulse DA-7.2x, as well as an upscale Dodson DAC-263. The Dodson, priced at $2700 new, was the only one that I'd consider to be in the same league as the DAC-19MK3. (I haven't had the Dodson for a couple of years, so I'm basing that on my recollection of its performance, not head-to-head comparison.)"

Mowa o tym urządzeniu ($630)

Ukryta Zawartość

Sam powoli skłaniam się do Reference-7. Wystarczy spojrzeć na bebechy i widać, że firma zamiast w reklamę, ładuje w rozwój.

BTW, co powiecie o przetwornikach R2R?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wolalbym wpisy typu pajtka, wlasne doswiadczenie, co mnie akurat bardziej przekonuje, niz opinie z netu,wiec jesli ktos z forumowiczow sluchal audio gd lub wymienione w tytule to zapraszam do dyskusji.

akurat wybralem te dace ,ale decyzja jeszcze nie podjeta, wiec z checia poczytam nastepne opinie

wczesniej szukalem krella 280cd, wiec moze ktos porownywal tego cdeka do ww dacow.

pozdro

rs

Czyli uważasz, że doświadczenie użytkowników forum head-fi ma mniejszą wartość od doświadczenia i gustów uzytkowników audiostereo? Tu polecają dobry sprzęt, a tam kiepski? Hehe.

Jak kupię Audio-GD, to napiszę, czy mi się podoba :)

pozdrawiam

oczywiscie tak nie uwazam, po prostu chce cos kupic ,a posluchac nie ma gdzie, i tu jest caly moj problem, a poniewaz mentalnie juz wybralem(na razie dwa) to ciezko do mnie dociera cokolwiek innego(nawet duzo lepszego-smieszne).Ale chyba zrobie prosta rzecz, kupie cos uzywanego ,poslucham i wtedy albo zostanie albo nie- to chyba jedyna droga.

dzieki za wpisy

rs

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.