Skocz do zawartości
IGNORED

Który subwoofer Wharfedale kupić do stereo ?

Barracuda

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Planuję zakupić subwoofer tej marki czyli Wharfedale. Będzie on w systemie stereo, kina domowego nie mam :) Chcę by uzupełnił mi dolne pasmo czyli bas. Kolumny które mam basem nie powalają i stąd sub. Przeglądałem różne subwoofery i zastanawiam się nad tymi trzema ale nie wiem który będzie lepszy.Chodzi tutaj o mocny bas i więcej wat.

1. Wharfedale WH-208

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2. Wharfedale WH-210

Ukryta Zawartość

Może jakieś inne propozycje?, proszę nie pisać o zmianę kolumn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolego Discomaniac71, pewnie wiesz jak grają Tony 200, mam tutaj na myśli sprawę basu. Więc nie jestem na pewno głuchy i nie pisz głupot. Tak jak pisałem sub ma wspomóc te kolumny z basem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A ja mysle ze gdybys mial jakiekolwiek pojecie o dzwieku nie zestawialbys Yamahy AX 700 z kolumnami Tonsil Ton 200 i nie szukalbys suba. Zasobnosc Twojego portfela nie ma tu znaczenia. W swojej klasie cenowej Twoj wzmacniacz jest calkiem niezly tylko co z tego?

Nie spotkałem się z cudem żeby tani subwoofer nadawał się do muzyki musisz szukać gdzie indziej. Subwoofer ma grać a nie dudnić. Poszukaj np. jakiegoś Velodyne ten powinien zagrać. No chyba że lubisz takie umpa umpa to bierz jakikolwiek każdy będzie dobry.

Pozdrawiam

paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

>Tylko po co Velodyne do takiego systemu? Gdyby AX 700 polaczyl z innymi kolumnami nie trzeba byloby

>suba.

Dobrze piszesz!!! Ale jak kolega chce koniecznie suba to niech przynajmniej gówna nie kupuje. Velodyne zawsze się dobrze odsprzeda, czego nie można powiedzieć o tanich subwooferach.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

Na te kolumny nie mogę narzekać gdy grają głośno, wtedy to pokazują pazura, natomiast gdy słucham je cicho brakuje im tego "kopa", bas jest płaski.Kolumn jednak nie zmienię więc pozostaje dokupić mi tylko subwoofer.Ten sub Velodyne jest nie na moja kieszeń :) A co sądzicie o tych Wharfedalach ?

Ten sub Velodyne jest nie na moja kieszeń :)

Spróbuj poszukać używanych, jeśli chodzi o inne to niestety musisz koniecznie posłuchać, wydaje mi się że chyba nikt nie będzie w stanie polecić Ci taniego subwoofera do muzyki. Takich po porostu nie ma, no chyba że ktoś takowy znalazł.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

B&W ASW608 - nowy 1700, używany jest teraz za 1150 - nie wiem czy to już na kieszeń autora. Sam używam większego ASW610, bardzo dobry sub, lepszy od tanich Velodyne serii CHT, którymi się wszyscy zachwycają, a które nadają się średnio zarówno do muzyki ze względu na ograniczoną możliwość faktycznej regulacji poziomu odcięcia, jak i do kina ze względu na niewystarczające zejście i potęgę. Do tego wygladają naprawdę paskudnie. Droższe Velodyne ok, ale tu wolałbym REL-a.

http://www.hi-fi.com.pl/PHPBB_2_0_6/viewtopic.php?f=8&t=19057

Proponuję sprzedać kolumny, kupić monitory i na dobrego suba też starczy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No cóż, chyba większość musi to przerobić. Ostatnia rada, na Twoim miejscu sprzedał bym te kolumny, i za 1000-1300zł możesz kupić to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zagra o niebo lepiej od tego co teraz masz, a na co chcesz wyrzucić pieniądze w błoto.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość ata77

(Konto usunięte)

Mimo, że mam fronty Wharfedale'a to stanowczo odradzam ci ich suby. Za kwote która dysponujesz najlepszym rozwiazaniem jest yamaha 800. U mnie uzupełnia naprawde nisko schodzace kolumny i ją słychac. Odpowiednio ustawiona głośność i odcięcie da ci bardzo dobry efekt.

Barracuda z Twoich wpisów wynika że masz zbędne 8 stówek i koniecznie chcesz kupić w ciemno Wharfedala i żeby mieć spokojne sumienie oczekujesz aprobaty. Kupuj !!! Najwyżej użyjesz go jako stolik do kawy.

Pozdrawiam

paweljazz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.