Skocz do zawartości
IGNORED

CD do creek Evo 2 do 2 tyś

tomter

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysl o nad 545 i marantz 6003 dla mnie zagraly bardzo fajnie z tym evo

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Creek evo cd jest o wiele lepszy od marantza 6003 . Ugulnie co do creeka evo to brzeminie jest bardziej podobne do brzmienia lampomwca .

Jesli masz wiekszy bydzet to zakup cd evo

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• 1 miesiąc później...

nadal nie kupiłem cd do creek-a evo 2, słuchałem

- z nadem C515BEE bardzo przyjemnie to zagrało,jednakże góra pasma była nieznacznie wytłumiona,

- z cd creek evo 2, brzmiało duzo lepiej niż z nadem,więcej basu i przestrzeni, problem w tym, że creek jest dosyć drogi w stosunku do nad-a, a nie wiem czy różnica w brzmieniu warta jest takiej kasy,

Dlatego mam pytanie, jak na tym tle wypada denon 710 AE, cena jest przystępna, fajny wygląd, niestety nie mam możliwości odsłuchu tego urządzenia??

Jako użytkownik zdecydowanie polecam komplet Creeka, bardzo dobrze się uzupełniają. Jak większość, uważam,że w tym zestawie lepszy jest odtwarzacz. Warto dołożyć do Creeka niż kupować NADa. Poszukaj modelu wcześniejszego. "Dwójka" jest prawie identyczna ,a dużo droższa. Polecam zakupy w Anglii.

>>lepszy od creek-a evo 2?

Hmm, to zależy od punktu widzenia. Jeżeli ktoś przedkłada plastyczność dźwięku, analogową barwę i spójność oraz mięsisty bas nad analityczność, konturowość i piorunującą szybkość, to w przedziale do 3 tys. zł Usher chyba nie ma wielu rywali. Nie twierdzę, że Evo jest rozjaśniony, ale nie ma tego swingu i mięska w średnicy i basie co chińczyk. Niemniej jednak, posiadanie całego zestawu od jednego producenta też ma sens i uzasadnienie. Jeśli masz taką możliwość, wypróbuj Ushera; jak nie, weź Creeka do kompletu.

zdecydowanie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przerabiałem tego Creeka...tylko, że w wersji v1, faktycznie potrzebuje źródła, które jest raczej przejrzyste. U mnie nawet Arcam 73e poległ- niby góra ok, ale środek za bardzo stłumiony. Dobrze za to spisał się z Cambridge Audio v2 , ale najlepiej zagrał z Nad c541, z Nad c515 też było mdło, za mało szczegółów.

?

tu nawet lepsza propozycja:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

ten arcam był grzebany przez dystrybutora, bo ma plomby decibela

normalnie nie ma żadnych plomb,

arcamy psują się jak cholera to wadliwa firma jak większość angoli zresztą

daj spokój z arcamem czy creekiem, ładnie grają fakt, ale awarie masz obowiązkowe,

poszukaj lepiej coś kontynentalnego

nie słyszałem nigdy aby angielski sprzęt był jakoś szczególnie awaryjny, wprost przeciwnie. Co do plomby to mam tuner CA i też ma plombę Decibela, a u dystrybutora był tylko przed swoją sprzedażą, więc ta wypowiedź jest nieprawdziwa w dużej części, chyba tylko to, że arcam i creek dobrze grają jest zgodne z prawdą.

CD 23T to świetny odtwarzacz, i za tą cenę trzeba się naszukać, żeby znaleźć coś lepszego. Plomba nie wygląda na zrywaną, więc po numerze łatwo sprawdzić, czy był naprawiany u dystrybutora, a jeśli tak to co.

Gość

(Konto usunięte)

wiele razy spotykałem się z opinią że sprzęt angielski jest tandetnie wykonany,

nie że awaryjny ale że tanio i badziewnie zrobiony, ale gra oczywiście jak to "anglik",

miałem okazję potwierdzić te opinie,

a o usterkowości Arcamów świadczą także wpisy na AVForums,

jak w każdym razie żadnego anglika w życie nie kupię,

wolę chociażby duńczyka czy szweda :-)

Teraz wszystko i tak zaczyna być składane w Chinach. Niebawem problem sam odpadnie. Tacy ludzie z Monitor Audio to się nawet cieszą, bo "znacznie poprawiła się jakość obudów" do ich kolumn, od kiedy zajmują się tym chińskie zakłady. Pozostaną tylko nasze przesądy i uprzedzenia.

Jozue Ty to powinienes tylko hebrajskie badz zydowskie kupowac.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

A chinskie to jakie sa??

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

witam jesteś moim zdaniem już blisko dobrego wyboru z tego co zauważyłem,pozostwiłbym napewno digital linka daca,oraz moim zdaniem bardzo dobrą propozycje z wysp a mianowicie cd rega apollo absolutny fawort w tym przedziale cenowym gorąco polecam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.