Skocz do zawartości
IGNORED

KIMBER PK 10 PALLADIAN - Czy ktoś zna?

mutiman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam możliwość zakupu w/w kabla

Niestety nie znalazłem zbyt wielu opini w necie na jego temat(prócz sponsorowanych)

Cena nie jest jakoś astronomicznie wyśróbowana(w stosunku do nowego kabla od producenta),niemniej jednak 1500zl stanowi dla mnie sporą kwotę

Prosiłbym o wypowiedż na temat jakości tego przewodu i "sonicznych możliwosci"

Chiałbym wykorzystać go do wzmacniacza

Dziękuje i pozdrawiam

Łukasz

• 7 miesięcy później...

interesuje mnie ten zasilający

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub pk14

czy ktoś może o nim coś napisać? i czy można kupić z rolki żeby samemu zarobić dobrymi wtyczkami?

dzięki

post-21279-069265600 1287903526_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

tutaj można kupić PK-14

Ukryta Zawartość

dobry kabel za śmieszną kasę

Ukryta Zawartość

tylko mnie troszkę zastanawia dlaczego ma inne wtyczki niż ten?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Kimber Cable są sprzedawane i konfekcjonowane przez wielu sprzedawców,nie ma reguły co do wtyków,można spotkać te kable z wtykami podstawowymi jak i z droższymi,takimi jak na zdjęciu które Pan przedstawił,ten z Allegro jest w wersji podstawowej,czyli na najtańszych wtykach,całkiem przyzwoitych,wiem bo sam posiadam

• 1 rok później...

Witaj

Mam Pk14 od ok.2lat.Świetny kabel za rozsądne pieniądze.Był wielokrotnie testowany i najlepsze miejsce dla niego to CD.

Jeżeli chodzi o zasilanie u mnie to:jps,listwa qed,kabel qed do wzmaka,pk14 do cd marantz z napędem pro+wbudowany dac WM8740.

Nie jest to tylko moja opinia ale i kolegów,którzy również używają kimbera. Wzmak SET na diabełach.

Szczerze polecam do źródła. Jest to bardzo poukładany drut, wg nie tylko mnie nie ma jakiegoś specjalnego charakteru co czyni go rzetelnym.W tych peniążkach /używka/ nie znajdziesz konkurenta,oczywiście mówimy o zrównoważonym systemie.

• 1 rok później...

....czy ktoś zna?

Okazało się że jednak trzeba samemu kupić żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć,właściwie jak w przypadku pozostałych komponentów.

Generalnie zmianę zacząłem od wymiany sieciówki w DAC - Palladian PK 14 starszy model zastąpił Nordost Vishnu. Nieco mniej przestrzeni ale dzwięk pełniejszy w całym zakresie,pomimo wyrażnie większej masy nic nie straciłem na dynamice.Bas bardziej punktowy , precyzyjny i gęsty - ze tak się wyrażę.Plany duzo lepiej rozgraniczone , nie nakładajace się na siebie,pozwalające na śledzenie pojedynczych instrumentów. - PIĘKNY KABEL.

Po dodaniu Kimber Palladian PK 10 do koncówki mocy właściwie niewiele się zmieniło.Oczywiście przyrost jakościowy wyrażny ale jakby tylko potęgujący działanie PK 14 a nie dodający "coś" extra od siebie.

Reasumując Kable naprawdę fajne.Do mojego systemu zdecydowanie dodały swobody w reprodukcji dzwięku nieco go "docieplając" i "wypełniając".Wrażenie jednak może wynikac z przyzwyczajenia do dzwieku podawanego przez Nordost Vishnu - czyli osuszonego jak powszechnie się o nim mówi.

Mam nadzieję że może będzie to pomocne dla wahającego się potencjalnego nabywcy.Kable kupiłem po 2000zl i uważam że zdecydowanie są warte tych pieniędzy - GORĄCO POLECAM

• 6 miesięcy później...
  • 3 miesiące później...

staresze wersje roznia sie jakos sonicznie od nowszych z ta kanciasta puszka?

Niestety nie miałem okazji porównywać obu wersji.

Ta stara wydaje mi się solidniejsza po prostu.Poza tym jak takim produktem się przebijali i zostali zauważeni to chyba można być pewnym jakości tego komponentu.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.