Skocz do zawartości
IGNORED

DOBRY -O ANALOGOWYM BRZMIENIU WZMACNAICZ

darek81-85

Rekomendowane odpowiedzi

bitkon, 28 Lut 2010, 13:14

>Pisanie z malej litery!!!!!!!

Nie "z malej litery" tylko mała literą, ponieważ z liter się nie strzela no i jeśli jesteś takim pedantem to używaj polskich znaków nie "malej" tylko małej.

Szanujmy się Panowie.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość spy

(Konto usunięte)

Tez polecam cos z Audio Analogue. Puccini ma bardzo przyjemna, analogowa, barwe.

Tylko trzeba niezle zrodlo miec (sluchalem z Paganinim, czekam na V-DACa) bo "niestety" uwypukla wszystkie slabosci sprzetu/nagrania.

Tutaj recenzja (ciezko cokolwiek znalezc):

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/frr.pl?ramps&1211911717&read&3&4&

Genesis, 28 Lut 2010, 13:17

>Dzielony McIntosh.

Dorzucam dzielony Metaxas:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Musical Fidelity A1000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Och piękny ten A1000 !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Teraz piszę już małymi literami , żeby nikt nie miał problemów z przeczytaniem jak napisałem dużymi :),ale tu nie mowa o literach tylko o wzmacniaczach analogowych , a jeszcze jedno Panowie , analogowe ,ale może z niższych półek cenowych a i mają współgrać z moim gramofonem ONKYO J-2 WKŁADKA AUDIO TECHNICA I KOLUMNY JAMO E 570.

Szukam dobrego fachowca, który "odświerzył" by mojego MF A1000, trzeba by pomierzyć i wyregulować go na nowo ze względu na wiek. Jest taka osoba na forum, którą polecilibyście?

stereoMac, 28 Lut 2010, 16:47

>Szukam dobrego fachowca, który "odświerzył" by mojego MF A1000, trzeba by pomierzyć i

>wyregulować go na nowo ze względu na wiek. Jest taka osoba na forum, którą polecilibyście?

Może to cię zainteresuje - fabryczny tuning MF:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

zainteresować by mnie i zainteresowało, jednak 600 GBP ?

i zamiast BlackGate i SCR-ów wstawią tam swoje ulubione Jamicony?

Bądźmy realistami, za tą sumę można kupić nowy całkiem przyzwoity wzmacniacz,

ba, można skompletować przyzwoicie brzmiący kompletny system stereo

ahaja

28 Lut 2010, 19:00

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2208 / 1898 / 0

Bez analogowego źródła analogowość będzie taka jak z fiata panda 4x4 ... Jeep ...

To chyba najlpsza odpowiedź na to pytanie.

Przecież analog to nie mulenie lub ocieplanie tylko najwierniejsze brzmienie odnosząc sie do instrumentu na żywo.

Grundig High Fidelity

darek81-85

Nie dałem konkretnej odpowiedzi bo bym skłamał.

Jeśli chcesz musztardę ja zaproponowałbym ci ketchup i ... wmówił że to musztarda ...

Tak jak napisałem powinieneś zacząć od źródła. Ale zrobisz jak zechcesz ...

K

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

>darek81-85

Jak dźwięk ma być analogowy to źródło musi być analogowe i wtedy muzyka wchodzi jak Słowo Boże w kościele. A ze wzmaków oferujących dźwięk o charkterze analogowym to polecam Densena B-100. Życzę wytrwałości przy polowaniu na tego klocka. Cena na aledrogo ok. 2000 zł.

jesli analogowo i nie drogo to naim 3 ! ale nie za 400 zł :) jak dobrze poszukasz za ok. 1500 zł trafisz. ale do tego faktycznie musi byc tez dobre źródło. u mnie naim 3R nie grał z byle czym

bitkon, 28 Lut 2010, 13:49

>Nie wszyscy maja winde po pol.

A musi być winda PL by używać polskich znaków? ... chyba wystarczy zmienić ustawienia klawiatury. Ew. jak masz Vista PRO to możesz sobie spolszczyć.

TO może Musical Fidelity A1. Kosztuje cos 700zl pracuje w czystej klasie A .To jeden z ciekawszych wzmakow zdaniem wielu osób lepszy nawet od MF A2.Może mialbyś namiastke tego co oferuje MF A1000.Zresztą zdaje się że to przyblizony okres produkcji obu tych wzmakow o których piszę więc filozofia dżwieku może będzie podobna. Dorzuc te 300 zł warto.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.