Skocz do zawartości
IGNORED

Shuguang Treasure Black Bottles

Bronco

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś styczność z tymi lampkami? Wygląd mają mocno inspirujący, ale wygląd nie gra ... Wklejam fotki 6CA7 i KT88

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1141-100001212 1267101768_thumb.jpg

post-1141-100001213 1267101768_thumb.jpg

post-1141-100001214 1267101768_thumb.jpg

post-1141-100001215 1267101768_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/61972-shuguang-treasure-black-bottles/
  • 1 miesiąc później...

witam. planuję zakup cv181-z i jak to zazwyczaj bywa - człowiek szuka tu i tam i rozrzut cen jest dosc spory - od ok.180$ za parę 'grade A' w gift boxie do ok 120$ za pare w białych pudeleczkach. ''fachowcy'' piszą ze te tańsze to standard grade do sprzedazy tylko na chiny i hong kong i mają rozrzut parametrów nawet do 40% ( !!! ) a tylko kupowanie u ''fachowców'' (czyt. dealerów, którzy jak wiadomo swoje muszą zarobic) zapewni bezawaryjną prace i równosc parametrów (wg. mnie zapewni im pełne portfele). teraz sam nie wiem - kupic na ebay za 120$ czy szukac i kupic w sklepie? gift box mi nie potrzebny, moge dostac nawet bez pudełek-wszak to nie opakowanie gra tylko lampa. a ta podobno potrafi zagrac jak nie jeden nos za $$$$. co o tym sadzicie panowie koledzy? ktoś mial z tym stycznosc? odnosze wewnetrzne wrażenie, ze lepiej wydac te 120-150$ na shuguangi niż np. na sophie ponad 600zl gdzie lampy sophii mi jakos nigdy nie leżały... nos jako taki nie wchodzi w grę i chce cos ze współczesnej produkcji - za dużo razy sie przejechałem, a za kase wydaną na ''nosy'' kupiłbym juz nie jedną pare 300b...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

Drodzy Państwo

Jak dla mnie lampa 300B-Z - rewelacja. Kupiłem ją 2 miesiące temu i wygrzewam w konstrukcji DIY od około 100h. Z każdą godziną pracy jest lepiej. Pojawiało się na forach wiele wątków o tej lampie i potwierdzam wrażenia. Zakupiłem jako wersję premium z roczną gwarancją od chińczyka z ebay w cenie o opłowę niższej od premium z innych stron (do tego doszło cło niestety i cena nie była już tak atrakcyjna, ale nadal dobra.) Sprawdzałem parametry kilkakrotnie i są rzeczywiście o wysokiej zgodności różnice w parametrach elektrycznych są poniżej 1 %. Z elektrycznego punktu widzenia - zasilam ją napięciem anodowym 400V w wersji z auto biasem.

• 7 miesięcy później...

Kupiłem na eBay KT88-Z Treasure Black w wersji Premium. Bardzo dobre bańki.

Wrażenia opisałem tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 2 tygodnie później...

Udalo mi sie kupic chinskie kt88 (shuguang)- moze to Golden Dragon..? w kazdym razie cena byla przystepna.. chyba.. (105 EUR za kwartet, wiec sprobowalem). ..

Graja w McIntosh MC275. To najlepsze lampy jakie do tej pory u mnie zagraly (wczesniej byly : oryginalne McIntosh, Tung-Sol (ruskie biezaca produkcja),Electro Harmonics)

Co prawda ten typ pieca nie jest bardzo czuly na zmiane lamp mocy, ale zdecydowanie chinszczyzna zagrala najlepiej.Rownowaga tonalna, szczegolowosc i jednoczesnie brak wyostrzen, naturalnie i dynamicznie, bardzo muzykalnie..

Jesli biezaca produkcja idzie w tym kierunku - to musze przyznac, ze nasi zolci bracia robia dobra robote, bede szukal "czrnych KT88" do proby... jesli wypadna dobrze to bedzie moj docelowy zestaw KT88. Poniewaz MC275 nie obciaza zbyt bardzo lamp mocy to jest sznsa, ze starczy grania na pare lat.. chyba ze, chinskie lampki okaza sie nie trwale... no na razie graja (a wlasciwie sie wygrzewaja - wiec moze jeszcze bedzie lepiej - to dopiero "jakies" 50 godzin..)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.